• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Brambory jak příloha
Napište svůj komentář k receptu

Brambory jak příloha

autor: Pastis
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brambory jak příloha
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g brambory
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 5
      stroužek česnek vymačkaný nebo 2 lžíce granulovaného
    • 2
      lžíce oregáno
    • sůl na dochucení

Postup přípravy receptu

1
Brambory ponecháme ve slupce, pečlivě umyjeme a nakrájíme na osminky, nebo čtvrtky, podle jejich velikosti. Dáme je do velké mísy, posypeme česnekem a rukama obracíme, až česnek pokryje všechny kousky. To samé uděláme s olejem. Nakonec přidáme oregáno a znovu propracujeme. Kousky takto připravených brambor nasypeme na plech pokrytý pečícím papírem a dáme do trouby předehřáté na 225´°C. Pečeme, až jsou brambory měkké a zlatavé. Vůně česneku a oregána provoní kuchyni. Hodí se ke všem pečeným masům.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Bábovka jak od paňmámy

Bábovka jak od paňmámy

Bio lečo aneb jak zabít partnera :)

Bio lečo aneb jak zabít partnera :)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • lucia | 28. 1. 2014 15:41

    výborný recept, ja zvyknem použiť zemiaky od McCain natur polmesiačiky v šupke, trošku ich opražím na oleji a dochutím podľa vlastnej chuti, poprípade s nejakou zeleninkou a dajú sa napichovať a máte z nich šašlik.

  • dandy99
    dandy99 | 13. 10. 2012 14:24

    je to velmi dobre,akorát jsem tam dala čersvé oregano.

  • Jana V. | 22. 11. 2006 11:48

    Já peču brambory bez česneku a přidávám ho až po upečení-do mísy nasypu utřený česnek,přidám plátky másla,případně kečup a promíchám.Se sklenicí mléka je to výborné i samotné bez dalších příloh.

  • hala | 22. 11. 2006 10:29

    superr recepta...

  • D K | 18. 11. 2006 18:00

    Dnes jsem udělala k obědu s pečeným kuřetem a opravdu moc dobré. ještě jsem k tomu udělala zálivku z receptu: pečené brambory vzpomínka na Berlín. Dávám za 1.

  • Pastis Petite | 17. 11. 2006 09:09

    Paní Jano - výborný nápad s tou nivou. Zkusím zítra večer k pečené rybě s parmezánem a hruškovým kompotem. (Hrušky chutnají báječně s nivou... ;-)

  • Jana Z | 16. 11. 2006 18:26

    Brambory jsem ještě před dopečením vylepšila nastrouhanou nivou a nechala rozpustit.Dávám za jedna.

  • silva rohackova | 16. 11. 2006 13:13

    Tak takhle dělám vylepšené americké brambory, jen místo oregána používám provensálské koření a to taky nemá chybu!!chválím!!

  • Jana Z | 16. 11. 2006 09:55

    Jdu vařit, pak dám vědět.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Přílohy Brambory Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Olivový olej Oregáno Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Řecký salát po řecku

Řecký salát po řecku

Brokolicová nádivka

Brokolicová nádivka

Šťavnatá ryba s voňavým bramborem

Šťavnatá ryba s voňavým bramborem

Základní těsto na pizzu

Základní těsto na pizzu

Tažený štrůdl (závin)

Tažený štrůdl (závin)

Tvarohové kynuté buchty

Tvarohové kynuté buchty

Jemná vajíčková pomazánka

Jemná vajíčková pomazánka

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky (fazolkami)

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky…

Kakaová bábovka s čokoládovou polevou

Kakaová bábovka s čokoládovou polevou

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

90
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
56
Výborný dresing
Výborný dresing
44
Vepřové s kapustičkami
Vepřové s kapustičkami
43
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
32
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Brambory jak příloha
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact