• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Brambory jak příloha
Napište svůj komentář k receptu

Brambory jak příloha

autor: Pastis
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brambory jak příloha
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g brambory
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 5
      stroužek česnek vymačkaný nebo 2 lžíce granulovaného
    • 2
      lžíce oregáno
    • sůl na dochucení

Postup přípravy receptu

1
Brambory ponecháme ve slupce, pečlivě umyjeme a nakrájíme na osminky, nebo čtvrtky, podle jejich velikosti. Dáme je do velké mísy, posypeme česnekem a rukama obracíme, až česnek pokryje všechny kousky. To samé uděláme s olejem. Nakonec přidáme oregáno a znovu propracujeme. Kousky takto připravených brambor nasypeme na plech pokrytý pečícím papírem a dáme do trouby předehřáté na 225´°C. Pečeme, až jsou brambory měkké a zlatavé. Vůně česneku a oregána provoní kuchyni. Hodí se ke všem pečeným masům.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Bábovka jak od paňmámy

Bábovka jak od paňmámy

Bio lečo aneb jak zabít partnera :)

Bio lečo aneb jak zabít partnera :)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • lucia | 28. 1. 2014 15:41

    výborný recept, ja zvyknem použiť zemiaky od McCain natur polmesiačiky v šupke, trošku ich opražím na oleji a dochutím podľa vlastnej chuti, poprípade s nejakou zeleninkou a dajú sa napichovať a máte z nich šašlik.

  • dandy99
    dandy99 | 13. 10. 2012 14:24

    je to velmi dobre,akorát jsem tam dala čersvé oregano.

  • Jana V. | 22. 11. 2006 11:48

    Já peču brambory bez česneku a přidávám ho až po upečení-do mísy nasypu utřený česnek,přidám plátky másla,případně kečup a promíchám.Se sklenicí mléka je to výborné i samotné bez dalších příloh.

  • hala | 22. 11. 2006 10:29

    superr recepta...

  • D K | 18. 11. 2006 18:00

    Dnes jsem udělala k obědu s pečeným kuřetem a opravdu moc dobré. ještě jsem k tomu udělala zálivku z receptu: pečené brambory vzpomínka na Berlín. Dávám za 1.

  • Pastis Petite | 17. 11. 2006 09:09

    Paní Jano - výborný nápad s tou nivou. Zkusím zítra večer k pečené rybě s parmezánem a hruškovým kompotem. (Hrušky chutnají báječně s nivou... ;-)

  • Jana Z | 16. 11. 2006 18:26

    Brambory jsem ještě před dopečením vylepšila nastrouhanou nivou a nechala rozpustit.Dávám za jedna.

  • silva rohackova | 16. 11. 2006 13:13

    Tak takhle dělám vylepšené americké brambory, jen místo oregána používám provensálské koření a to taky nemá chybu!!chválím!!

  • Jana Z | 16. 11. 2006 09:55

    Jdu vařit, pak dám vědět.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Přílohy Brambory Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Olivový olej Oregáno Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Selské brambory

Selské brambory

Domácí huspenina

Domácí huspenina

Česnekovo-sýrová krémová polévka

Česnekovo-sýrová krémová polévka

Rebarborový dort II.

Rebarborový dort II.

Salát s rukolou a mozzarellou

Salát s rukolou a mozzarellou

Italská caponata

Italská caponata

Rukolová polévka

Rukolová polévka

Kuřecí maso na gril i do trouby

Kuřecí maso na gril i do trouby

Dvouvrstvý koláč z jednoho těsta, co se rozdělí na dvě vrstvy sám

Dvouvrstvý koláč z jednoho těsta, co…

Doporučujeme

40 minut
Cukety plněné mletým masem

Cukety plněné mletým masem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

147
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
94
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
79
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
66
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
48
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 19.–20. 7. 2025: Na koho čekají dny plné odpočinku a pohody?

Horoskop na víkend 19.–20. 7. 2025: Na koho čekají dny plné odpočinku a pohody?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Moderátor Všechnopárty Karel Šíp: Konec trapných tahanic!

Moderátor Všechnopárty Karel Šíp: Konec trapných tahanic!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Největší exhibicionisté zvěrokruhu: Kdo se neustále předvádí a nemá problém ani s nahotou?

Největší exhibicionisté zvěrokruhu: Kdo se neustále předvádí a nemá problém ani s nahotou?

  • Recepty.cz
  • Brambory jak příloha
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact