• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bramborový "sýr"
Napište svůj komentář k receptu

Bramborový "sýr"

autor: VLindner@seznam.cz
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborový "sýr"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g brambory
    • 50
      g máslo
    • 125
      ml kyselá smetana
    • 1
      ks cibule
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Nejprve uvaříme brambory a necháme je vychladnout. Vychladlé brambory nastrouháme. Přidáme utřené máslo, na kostičky nakrájenou cibuli, kyselou smetanu, sůl, pepř a vše dobře promícháme. "Sýr" dostane podobu pomazánky.
2
Recept jsem převzala z dolního rakouska, tady se "sýr" přidává jako pomazánka na chleba na obložený talíř.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nakládaný kozí sýr s olivami a citronem

Nakládaný kozí sýr s olivami a…

Obalovaný kozí sýr

Obalovaný kozí sýr

Domácí sýr II.

Domácí sýr II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 10. 2. 2012 17:52

    Dobrá základní pomazánka, jak psala autorka, k obloženým talířům se moc hodí! Určitě stojí za vyzkoušení.

  • Veronika Lindner | 7. 3. 2008 13:05

    Tak jsem se vcera vecer jeste dozvedela,ze se do toho muze taky pridat nastrouhany kren.

  • Jana Kulakevičová | 6. 3. 2008 21:51

    určitě vyzkouším, dám majolku a asi přidám tavený sýr....

  • Veronika Lindner | 6. 3. 2008 13:11

    Pani Lenko,mate pravdu.Ja uz jsem to z majolkou taky vyzkousela.Jak uz jsem psala,v dolnim rakousku to podavaji k oblozenemu taliri.Nekteri sedlaci otviraji doma nekolik mesicu v roce neco jako restauraci,kde nabizeji vsechno vlastnorucne vyrobene(od chleba az po salamy).Dostanou se tam pouze studene veci a otviraji jenom od patku do nedele.Tenhle recept jsem ziskala od jedne selky,ale jinak je tu vseobecne znami.

  • Lenka | 6. 3. 2008 11:11

    Ty brambory určitě vařte ve slupce. U nás existují podobné pomazánky, které slouží jako základ pod obložené chlebíčky - místo smetany tam může být majolka, případně hořčice. Strouhané brambory se prostě na chlebíčky lépe roztírají než klasický bramborový salát.

  • Veronika Lindner | 6. 3. 2008 10:28

    Brambory se vari ve slupce.Mela to byt kysana smetana,to jsem se prepsala,omlouvam se.Je to velice dobre,preji Vam dobrou chut.

  • Kateřina Sprušanská | 6. 3. 2008 08:55

    brambory se vaří ve slupce? kyselá smetana znamená kysaná nebo je to něco jiného??? díky za odpověď

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy Brambory
Pokrmy Chuťovky Z brambor Z mléka / sýra Pomazánky Svačina Večeře Vaření Rakousko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Kyselá smetana Máslo Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Piškotový nepečený dort

Piškotový nepečený dort

Vepřové ragú z mletého masa

Vepřové ragú z mletého masa

Věnečky

Věnečky

Mřížkový dýňový koláč

Mřížkový dýňový koláč

Jemná křenová pomazánka

Jemná křenová pomazánka

Ovocný salátek

Ovocný salátek

Palačinkové řízky s bešamelem

Palačinkové řízky s bešamelem

Těstoviny s rajčatovou omáčkou

Těstoviny s rajčatovou omáčkou

Uzený vývar

Uzený vývar

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

60
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
32
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
31
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
26
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
21
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Ženy.cz Čím víc se vám daří, tím míň si věříte? Vítejte v klubu podvodnic!

Čím víc se vám daří, tím míň si věříte? Vítejte v klubu podvodnic!

Blesk.cz Velký návrat Charlotte Gottové (19): Svůdná kráska!

Velký návrat Charlotte Gottové (19): Svůdná kráska!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Další doporučené recepty:

Bramborovo-žampionová krémová polévka
Bramborovo-žampionová krémová polévka
Bramborovo-žampionová polévka na dva způsoby
Bramborovo-žampionová polévka na dva…
Bramborovo-žampionová polévka se špenátem
Bramborovo-žampionová polévka se…
Bramborový bochánek (mazanec)
Bramborový bochánek (mazanec)
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš III.
Bramborový guláš III.
  • Recepty.cz
  • Bramborový "sýr"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact