• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bramborový "sýr"
Napište svůj komentář k receptu

Bramborový "sýr"

autor: VLindner@seznam.cz
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborový "sýr"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g brambory
    • 50
      g máslo
    • 125
      ml kyselá smetana
    • 1
      ks cibule
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Nejprve uvaříme brambory a necháme je vychladnout. Vychladlé brambory nastrouháme. Přidáme utřené máslo, na kostičky nakrájenou cibuli, kyselou smetanu, sůl, pepř a vše dobře promícháme. "Sýr" dostane podobu pomazánky.
2
Recept jsem převzala z dolního rakouska, tady se "sýr" přidává jako pomazánka na chleba na obložený talíř.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nakládaný kozí sýr s olivami a citronem

Nakládaný kozí sýr s olivami a…

Obalovaný kozí sýr

Obalovaný kozí sýr

Domácí sýr II.

Domácí sýr II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 10. 2. 2012 17:52

    Dobrá základní pomazánka, jak psala autorka, k obloženým talířům se moc hodí! Určitě stojí za vyzkoušení.

  • Veronika Lindner | 7. 3. 2008 13:05

    Tak jsem se vcera vecer jeste dozvedela,ze se do toho muze taky pridat nastrouhany kren.

  • Jana Kulakevičová | 6. 3. 2008 21:51

    určitě vyzkouším, dám majolku a asi přidám tavený sýr....

  • Veronika Lindner | 6. 3. 2008 13:11

    Pani Lenko,mate pravdu.Ja uz jsem to z majolkou taky vyzkousela.Jak uz jsem psala,v dolnim rakousku to podavaji k oblozenemu taliri.Nekteri sedlaci otviraji doma nekolik mesicu v roce neco jako restauraci,kde nabizeji vsechno vlastnorucne vyrobene(od chleba az po salamy).Dostanou se tam pouze studene veci a otviraji jenom od patku do nedele.Tenhle recept jsem ziskala od jedne selky,ale jinak je tu vseobecne znami.

  • Lenka | 6. 3. 2008 11:11

    Ty brambory určitě vařte ve slupce. U nás existují podobné pomazánky, které slouží jako základ pod obložené chlebíčky - místo smetany tam může být majolka, případně hořčice. Strouhané brambory se prostě na chlebíčky lépe roztírají než klasický bramborový salát.

  • Veronika Lindner | 6. 3. 2008 10:28

    Brambory se vari ve slupce.Mela to byt kysana smetana,to jsem se prepsala,omlouvam se.Je to velice dobre,preji Vam dobrou chut.

  • Kateřina Sprušanská | 6. 3. 2008 08:55

    brambory se vaří ve slupce? kyselá smetana znamená kysaná nebo je to něco jiného??? díky za odpověď

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy Brambory
Pokrmy Chuťovky Z brambor Z mléka / sýra Pomazánky Svačina Večeře Vaření Rakousko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Kyselá smetana Máslo Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kokosky se strouhankou

Kokosky se strouhankou

Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Špenátové brambory - příloha

Špenátové brambory - příloha

Chlebové "lasagne"

Chlebové "lasagne"

Hrách a kroupy

Hrách a kroupy

Brambory (těstoviny) s fazolkami

Brambory (těstoviny) s fazolkami

Polévka z vaječné jíšky

Polévka z vaječné jíšky

Mrkvový krém

Mrkvový krém

Bramborový salát s okurkou a koprem

Bramborový salát s okurkou a koprem

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

136
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…
119
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
43
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…
28
Ztracená vejce se šunkou
Ztracená vejce se šunkou
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Výstup herečky Vacvalové na K2: Padající kameny a chybějící kyslík!

Výstup herečky Vacvalové na K2: Padající kameny a chybějící kyslík!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Bramborovo-žampionová krémová polévka
Bramborovo-žampionová krémová polévka
Bramborovo-žampionová polévka na dva způsoby
Bramborovo-žampionová polévka na dva…
Bramborovo-žampionová polévka se špenátem
Bramborovo-žampionová polévka se…
Bramborový bochánek (mazanec)
Bramborový bochánek (mazanec)
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš III.
Bramborový guláš III.
  • Recepty.cz
  • Bramborový "sýr"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact