• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bramborový pekáček nejen z brambor
Napište svůj komentář k receptu

Bramborový pekáček nejen z brambor

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborový pekáček nejen z brambor
Bramborový pekáček nejen z brambor
Bramborový pekáček nejen z brambor
Bramborový pekáček nejen z brambor
Bramborový pekáček nejen z brambor
Bramborový pekáček nejen z brambor
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • 100
      g strouhaný parmazán
    • 300
      g vinná klobása
    • 1
      stroužek česnek
    • petrželka
    • strouhanka
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Brambory uvaříme ve slupce. Jestě teplé je oloupeme a dobře rozmačkáme společně s klobáskou, kterou jsme vymačkali ze střívka. Přidáme parmazán (necháme si asi 2 lžíce bokem), nadrobno nakrajený česnek a posekanou petrželku a dobře promícháme. Směs dáme do pekáčku, který jsme dobře vymazali olejem a vysypali strouhankou, zarovnáme povrch a posypeme směsi strouhanky(1 - 2 lžíce) a zbylého parmazánu. Pokapeme olejem a dame upéct do vyhřáté trouby na 200°C. Prvních 20 minut pečeme přikryté, pak odkryjeme a dopečeme dokud nám povrch nezezlátne (zhruba 15 minut).
2
Podávame jako samostatný chod s čerstvou zeleninou nebo salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborový pekáček nejen z brambor 2

Bramborový pekáček nejen z brambor 2

Barevný (nejen) zeleninový pekáček

Barevný (nejen) zeleninový pekáček

Bohatý pekáček s masem a květákem

Bohatý pekáček s masem a květákem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bananek50
    Bananek50 | 7. 10. 2013 17:58

    Mnam dobrý :-)

  • Inuška | 23. 1. 2012 18:48

    Brambory jsem vařila už oloupaný, dala jsem čtyry stroužky česneku a z úsporných důvodů nastrouhala nivu. Díky, byl to dobrý nápad.

  • polmari | 24. 10. 2011 07:10

    předělala jsem hodnocení - nevím, jak se stalo, ale druhý den po uležení to bylo mnohem chutnější, takže se k receptu nejspíš ještě vrátím ;-)

  • pippiva
    pippiva | 20. 10. 2011 10:40

    To se neda nic delat ;-) , jinak bramborovou smes si v podstate muzete zdokonalit a upravit podle vlastni chute (uzenina, syr, zelenina...)Taky tomu rikame "bramborova pizza" a ingredience co dum dal a mate z toho dalsi recepty. :-)

  • polmari | 20. 10. 2011 07:25

    vyzkoušela jsem, ale už nebudu opakovat - nechutnalo :-(

  • pippiva
    pippiva | 23. 1. 2011 19:54

    jsem rada ,ze chutnalo ! :-)

  • Q | 23. 1. 2011 19:30

    Tak to já jsem naopak dala česneku víc a ještě jsem dala muškátový oříšek. Moc se mně líbila kůrčička ze strouhaného sýra se strouhankou, nikdy mě nenapadlo strouhanku přidat a při tom je to skvělé, je to mnohem lepší než samotný sýr.

  • recepty73
    recepty73 | 23. 1. 2011 18:18

    ...koukám,že jsme se s Q shodli :-D .Já jsem si zapomněl dát parmazán stranou(na vršek),tak jsem nahradil plátky eidamu.Česnek jsem vynechal,i tak to bylo fajn ;-) a brambory jsem zas tak nerozmačkával,aby zůstaly kousky ;-)...

  • Q | 23. 1. 2011 17:37

    Tak jsem to vyzkoušela s uzeným eidamem a bylo to moc dobré.

  • pippiva
    pippiva | 10. 1. 2011 20:35

    a jeste jsem chtela dodat,parmazan se celkove dobre rozpousti,smesi doda takovou kyprost(za tepla,samozrejme)

  • pippiva
    pippiva | 10. 1. 2011 20:04

    On by to mel byt syr vyrazne chuti.Ja to delam s parmazanem,ale muzete to zkusit i treba s ementalem,myslim,ze se tim urcite nic nezkazi.Aspon pak date vedet. :-) ;-)

  • Q | 10. 1. 2011 19:11

    Tak přesně na to jsem se chtěla zeptat - jestli můžu použít jiný sýr. Moc mě to láká, ale nemám ráda parmesan.Nemůže to být jakýkoliv sýr? Proč zrovna Gran Moravia? Určitě to brzo udělám!

  • pippiva
    pippiva | 10. 1. 2011 17:35

    Muzete pouzit Grana Padano nebo cesky Gran Moravia.

  • Zumbistka | 10. 1. 2011 16:43

    lákavé! můžu nahradit parmesan jiným sýrem?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody
Maso Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Olivový olej Petrželka Strouhanka Strouhaný parmazán Vinná klobása
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ledový salát se smetanou

Ledový salát se smetanou

Výborný chléb, který se vždy povede

Výborný chléb, který se vždy povede

Okurková polévka

Okurková polévka

Gnocchi se sýrovou omáčkou

Gnocchi se sýrovou omáčkou

Thajská polévka

Thajská polévka

Shepherd's pie (ovčákův koláč)

Shepherd's pie (ovčákův koláč)

Játra (nejen) se žampiony

Játra (nejen) se žampiony

Polévka s uzenými žebry a kroupami

Polévka s uzenými žebry a kroupami

Krkovička s bylinkovým máslem

Krkovička s bylinkovým máslem

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

64
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
58
Mletá směs se zeleninou a čočkou
Mletá směs se zeleninou…
49
Jednoduchá fazolková polévka
Jednoduchá fazolková…
18
Jahodové řezy - smetanové
Jahodové řezy - smetanové
18
Houbové ragú s nudlemi
Houbové ragú s nudlemi

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Ostrý start show Zrádci 2: Hned tři nečekaní odpadlíci! A první konkláve 'čarodějnic'

Ostrý start show Zrádci 2: Hned tři nečekaní odpadlíci! A první konkláve 'čarodějnic'

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Další doporučené recepty:

Bramborový krém s chorizem
Bramborový krém s chorizem
Bramborový kuba
Bramborový kuba
Bramborový oběd
Bramborový oběd
Bramborový pekáček nejen z brambor 2
Bramborový pekáček nejen z brambor 2
Bramborový rychlý salát s hořčicovým dresingem
Bramborový rychlý salát s hořčicovým…
Bramborový salát
Bramborový salát
  • Recepty.cz
  • Bramborový pekáček nejen z brambor
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact