• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bramborový makovec
Napište svůj komentář k receptu

Bramborový makovec

autor: Hana Lorencová
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborový makovec
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g brambory
    • 40
      g krupice
    • 100
      g mák mletý
    • 150
      g cukr
    • 2
      ks vejce
    • 4
      lžíce mléko
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • skořice
    • hřebíček
    • citronová kůra

Postup přípravy receptu

1
Žloutky utřeme s cukrem a mlékem do pěny, přidáme najemno nastrouhané brambory, krupici, skořici, špetku mletého hřebíčku, citronovou kůru, mák, prášek do pečiva a nakonec vmícháme sníh ze 2 bílků.
2
Těsto dáme do vymazané vysypané dortové nebo koláčové formy a pečeme na 175 °C. Necháme vychladnout a mažeme rybízovou zavařeninou nebo polejeme polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cuketovo-citronový makovník / makovec

Cuketovo-citronový makovník / makovec

Makovec s ledovou polevou

Makovec s ledovou polevou

Hrnkový makovec

Hrnkový makovec

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Andrea P. | 26. 5. 2015 08:19

    Já tam dávám brambory syrové, tento recept se nese u nás v rodině již několik let a vždy s obrovským úspěchem.. Nemohu moc soudit kolik dní vydrží vláčný, protože déle jak dva dny nám nevydrží ani dva plechy, ale každopádně i mě makovec strašně moc chutná.Protože právě suchý není ;) :-) :-) :-)

  • Tereza J. | 8. 5. 2008 14:51

    Jolanka, do múčnikov sa používajú vždy zemiaky varené v šupke, majú inú chuť a hodia sa tam lepšie.

  • Jolana Janková | 8. 5. 2008 08:08

    Mám stejný dotaz jako anonym před rokem, nevíte někdo? A taky by mě zajímalo, proč musí být ty brambory vařené ve slupce? Děkuji

  • Anonym | 2. 5. 2007 10:10

    Není to ten makovec, který se kdysi prodával v těch tuhých alobalových formách? Po tomto jsem bláznila a mám právě pocit, že byl z brambor, byl takový vláčný, pórovitý, pokud se dobře pamatuji s citronovou polevou...

  • Hana Rožníčková | 28. 9. 2006 16:25

    To musí být dobré, myslím, že i dlouho vláčné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Výjimečný den Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Citronová kůra Cukr Hřebíček Krupice Mák mletý Mléko Prášek do pečiva Skořice Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Palačinkový dort

Palačinkový dort

Řecký salát po řecku

Řecký salát po řecku

Nakládaný balkánský sýr III.

Nakládaný balkánský sýr III.

Sýrová pomazánka s česnekem III.

Sýrová pomazánka s česnekem III.

Kremrole s vanilkovo-nugátovým krémem

Kremrole s vanilkovo-nugátovým krémem

Výborná pizza

Výborná pizza

Pórková polévka s mrkví

Pórková polévka s mrkví

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s…

Zbojnický salát

Zbojnický salát

Doporučujeme

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

63
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
40
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
37
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
34
Kynuté borůvkové knedlíky
Kynuté borůvkové knedlíky
33
Báječná cuketová polévka
Báječná cuketová polévka

Zajímavé články

Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete vědět, když chcete zavařovat okurky
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete…
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7 receptů nejen na víkend
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7…
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení, které si zamilujete na první sousto
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení…
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
AHA.cz Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Žhavá manikúra letošního léta: Minimalistické i divoké puntíky vládnou trendům

Žhavá manikúra letošního léta: Minimalistické i divoké puntíky vládnou trendům

Ženy.cz Fuckupy z dovolené v Indonésii aneb Jak jsme přežili otravu jídlem i zrušený let

Fuckupy z dovolené v Indonésii aneb Jak jsme přežili otravu jídlem i zrušený let

Blesk.cz Dáda po návratu z léčebny: Poprvé ve společnosti! S Aničkou »na srdci«

Dáda po návratu z léčebny: Poprvé ve společnosti! S Aničkou »na srdci«

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

  • Recepty.cz
  • Bramborový makovec
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact