• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bramborový krém
Napište svůj komentář k receptu

Bramborový krém

autor: AnetkaTom
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 10
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborový krém
Bramborový krém
Bramborový krém
Bramborový krém
Bramborový krém
Bramborový krém
Bramborový krém
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

10 porce
    • 700
      g brambory
    • 300
      g mrkev
    • 150
      g máslo
    • 5
      lžíce hladká mouka 50 g
    • 250
      ml smetana ke šlehání 33%
    • 50
      ml mléko 50-100 ml
    • 1
      l vývar z kostí nebo zeleniny
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme a nakrájíme na velké kousky, které uvaříme téměř doměkka v osolené vodě v hrnci tak, aby voda dosahovala do poloviny výšky brambor - ty by měly zabrat celé dno hrnce nebo být na sobě.
2
Oloupanou mrkev nakrájíme na malé kostičky. Třetinu másla dáme do hrnce/pánve a necháme rozpustit. Pak přidáme mrkev a zprudka ji orestujeme do lehce osmažené barvy. Pak ji zalejeme částí vývaru tak, aby byla celá ponořená. Přiklopíme pokličkou a dáme dusit.
3
V posledním hrnci rozpustíme zbytek másla, přidáme 5 lžic mouky a uděláme jíšku. Přidáme část vývaru pro zjemnění jíšky. Povaříme. Jakmile bude jíška provařená, odstavíme z plotny.
4
Uvařené brambory rozšleháme mixérem nahrubo ve vodě, ve které se vařily. Rozmixovaný obsah přidáme do hrnce k jíšce. Zamícháme a přidáváme trochu vývaru dle potřeby. Povaříme.
5
Když se jíška s brambory vaří, přidáme vývar dle potřeby tak, aby polévka byla krémová/hustší, ale přitom „tekla". Následně ještě finálně promixujeme polévku (větší kousky brambor by měly zmizet). Povaříme.
6
Do hrnce s polévkou přidáme mrkev i s celým vývarem, promícháme, přidáme smetanu a mléko a povaříme. Dochutíme solí a můžeme podávat.
7
Recept podle p. Josefa Holuba https://www.youtube.com/watch?v=y4TKvOCv0nY
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smetanovo-bramborový krém

Smetanovo-bramborový krém

Bramborový krém s chorizem

Bramborový krém s chorizem

Mrkvová polévka (krém) s kuřecím masem

Mrkvová polévka (krém) s kuřecím masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky
Oběd Večeře Dušení Vaření Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hladká mouka Máslo Mléko Mrkev Smetana ke šlehání Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Couračka

Couračka

Vepřový chilli guláš

Vepřový chilli guláš

Babeta (buchta)

Babeta (buchta)

Obložená vejce

Obložená vejce

Barevné pomazánky - Brokolicová

Barevné pomazánky - Brokolicová

Smažené čínské nudle s kuřecím masem a zeleninou

Smažené čínské nudle s kuřecím masem…

Pikantní pirohy s kuřecím a slaninou

Pikantní pirohy s kuřecím a slaninou

Česneková pomazánka z červené řepy a nivy

Česneková pomazánka z červené řepy a…

Bylinková krkovička na černém pivu

Bylinková krkovička na černém pivu

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

120
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…
45
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
32
Klasické lečo
Klasické lečo
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Zemřela Čirina (†75), kuchařka Gotta i Havla: Rodina na parte oznámila, co se stalo

Zemřela Čirina (†75), kuchařka Gotta i Havla: Rodina na parte oznámila, co se stalo

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Bramborový koláč se sýrem a prosciuttem
Bramborový koláč se sýrem a prosciuttem
Bramborový koláč se sýrovou drobenkou
Bramborový koláč se sýrovou drobenkou
Bramborový koláč se zeleninou
Bramborový koláč se zeleninou
Bramborový krém s chorizem
Bramborový krém s chorizem
Bramborový kuba
Bramborový kuba
Bramborový oběd
Bramborový oběd
  • Recepty.cz
  • Bramborový krém
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact