• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Bramborový koláč se sýrem a prosciuttem
Napište svůj komentář k receptu

Bramborový koláč se sýrem a prosciuttem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborový koláč se sýrem a prosciuttem
Bramborový koláč se sýrem a prosciuttem
Bramborový koláč se sýrem a prosciuttem
Bramborový koláč se sýrem a prosciuttem
Bramborový koláč se sýrem a prosciuttem
Bramborový koláč se sýrem a prosciuttem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 900
      g brambory typ C
    • 60
      g máslo + na vymazání formy
    • 60
      g parmazán
    • 100
      g mozzarella
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • 100
      g prosciutto
    • 0,50
      hrnek strouhanka z čerstvého pečiva
    • 125
      ml mléko horké
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupejte, máslo nakrájejte na kousky, parmazán nastrouhejte najemno a mozzarellu nahrubo. V misce metličkou našlehejte vejce se žloutkem. Prosciutto nakrájejte na malé kostičky.

RADA: Uchovávání sýrů

2
Troubu předehřejte na 180 °C, formu (průměr 20 cm) vymažte máslem a vysypejte částí strouhanky, zbytek si odložte. Brambory uvařte v osolené vodě doměkka a sceďte. Přilijte horké mléko, přidejte polovinu másla a umíchejte na kaši. Vmíchejte parmazán s vejci.

RADA: Máslo bez lednice

3
Do formy pomocí stěrky rozetřete polovinu bramborové kaše, rovnoměrně posypejte mozzarellou a prosciuttem, nahoru rozetřete zbytek kaše, koláč poklaďte tenkými plátky zbytku másla a posypejte zbývající strouhankou. Upečte dozlatova, asi 30 minut. Vyjměte z trouby a před krájením koláč nechte alespoň 10 minut odpočinout.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Frittata

Frittata

Bramborová frittata se špenátem a fazolemi

Bramborová frittata se špenátem a…

Frittata s jarní cibulkou a hráškem

Frittata s jarní cibulkou a hráškem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Máslo Mléko Mozzarella Parmazán Prosciutto Strouhanka Sůl Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šlehačková roláda II.

Šlehačková roláda II.

Jablečné (mini) palačinky

Jablečné (mini) palačinky

Rychlá uzeninová polévka s rýží

Rychlá uzeninová polévka s rýží

Koláče z Chyšek

Koláče z Chyšek

Plněné smažené žampiony

Plněné smažené žampiony

Buchta z cizrny

Buchta z cizrny

Kořeněné kuře na česnekovém patizonu

Kořeněné kuře na česnekovém patizonu

Asijský králík - jednoduše a chutně

Asijský králík - jednoduše a chutně

Univerzální fíková barbecue marináda

Univerzální fíková barbecue marináda

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

45 minut
Vanilkové rohlíčky - rychlé

Vanilkové rohlíčky - rychlé

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

15 minut
Vaječný koňak

Vaječný koňak

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

45 minut
Crinkles

Crinkles

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

Poslední sledované recepty

57
Lemon Pie Vanilla Cheesecake
Lemon Pie Vanilla…
57
Kuře na čtvrtek
Kuře na čtvrtek
39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
38
Bílý toastový chléb
Bílý toastový chléb
35
Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!
Nejlepší horká čokoláda…

Zajímavé články

Klasické české cukroví 10x jinak: Od perníčků přes vanilkové rohlíčky a linecké až po nepečené kuličky
Klasické české cukroví 10x jinak: Od perníčků…
Vanilkové rohlíčky podle cukráře Josefa Maršálka: Dva recepty, díky kterým budete za hvězdu
Vanilkové rohlíčky podle cukráře Josefa Maršálka:…
Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám letos všechno povedlo
Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám…
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem nebylo jen uhlí
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem…
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky, díky kterým to půjde mnohem lépe
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky,…
AHA.cz Odvážná herečka Šoposká: Na mejdan jen v podprsence!

Odvážná herečka Šoposká: Na mejdan jen v podprsence!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Svíčky Heart & Home od Albi – Kouzelné Vánoce v každém plamínku

Vyzkoušeli jste: Svíčky Heart & Home od Albi – Kouzelné Vánoce v každém plamínku

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Velký horoskop financí na prosinec: Kdo se může těšit na větší obnos peněz a kdo se dostane do dluhů?

Velký horoskop financí na prosinec: Kdo se může těšit na větší obnos peněz a kdo se dostane do dluhů?

Ženy.cz Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Blesk.cz Zemřel kostýmní výtvarník Theodor Pištěk (†93)

Zemřel kostýmní výtvarník Theodor Pištěk (†93)

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na prosinec: Kdo se může těšit na větší obnos peněz a kdo se dostane do dluhů?

Velký horoskop financí na prosinec: Kdo se může těšit na větší obnos peněz a kdo se dostane do dluhů?

Další doporučené recepty:

Bramborový knedlík s vejcem a slaninou
Bramborový knedlík s vejcem a slaninou
Bramborový koláč s rozmarýnem
Bramborový koláč s rozmarýnem
Bramborový koláč s tuňákem
Bramborový koláč s tuňákem
Bramborový koláč se sýrovou drobenkou
Bramborový koláč se sýrovou drobenkou
Bramborový koláč se zeleninou
Bramborový koláč se zeleninou
Bramborový krém
Bramborový krém
  • Recepty.cz
  • Bramborový koláč se sýrem a prosciuttem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact