• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bramborový dort II.
Napište svůj komentář k receptu

Bramborový dort II.

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborový dort II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 10
      ks brambory
    • 1
      balíček mražená zelenina mrkev, hrášek, kukuřice
    • 200
      g tvrdý sýr
    • 1
      ks cibule velká
    • 2
      dl zakysaná smetana
    • slunečnicový olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Brambory uvaříme ve slupce. Na oleji podusíme zeleninu s nadrobno nakrájenou cibulí. Okrouhlou zapékací mísu (může být i dortová forma) vymažeme a skládáme vrstvy: nahrubo nastrouhanou vrstvu brambor, osolíme, dáme zeleninu, posypeme strouhaným sýrem, vrstvy opakujeme, na vrchu jsou brambory. Zalejeme kysanou smetanou, posypeme jemně pepřem a pomalu zapékáme v troubě 1-1,5 hodiny. Necháme dobře vychladnout, potom krájíme jako dort.
2
Podáváme jako přílohu k masu nebo se salátem jako samostatné jídlo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kakaový bramborový dort

Kakaový bramborový dort

Bramborový věnec II.

Bramborový věnec II.

Bramborový salát s květákem a brokolicí

Bramborový salát s květákem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 3. 3. 2006 08:38

    Studené je to zajímavé, ale rozhodně to není špatné jídlo ani okamžitě po upečení nebo vlažné.

  • Di | 28. 2. 2006 09:16

    Jenom jsem torchu slepá, teprve teď jsem si přečetla, že brambory je třeba uvařit. Přesto mě to velice láká, možná že to zkusím ještě dnes...

  • Tereza Jarčušková | 28. 2. 2006 08:19

    Môžete aj teplé, ale vychladnutý sa lepšie vyberá z formy a reže. Ale ako vravím, kľudne môžete jesť aj teplý:)

  • Di | 28. 2. 2006 07:32

    Zaujalo mě to, mám ráda jídla připravovaná ze syrových brambor, ale proč jíst jenom studené?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Pokrmy Přílohy Z brambor Brambory Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Mražená zelenina Pepř mletý Slunečnicový olej Sůl Tvrdý sýr Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové na houbách

Vepřové na houbách

Rebarborový džem s ananasem

Rebarborový džem s ananasem

Číňan na houbách

Číňan na houbách

Cuketová čína 3

Cuketová čína 3

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Česneková pomazánka s řeckým jogurtem

Česneková pomazánka s řeckým jogurtem

brambory v alobalu se zakysanou smetanou

brambory v alobalu se zakysanou…

Dukátové buchtičky z remosky s vanilkovým krémem

Dukátové buchtičky z remosky s…

Margot buchta z remosky

Margot buchta z remosky

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

82
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
69
Netradiční štrúdl s drobenkou uvnitř
Netradiční štrúdl s…
68
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
60
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
59
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle? Použijte trik s octem
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle…
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě Vraňany je tu!
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě…
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
AHA.cz Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Pavel Vítek a Janis Sidovský: Romantická svatba na Karlštejně! Podruhé si řeknou »ANO«

Pavel Vítek a Janis Sidovský: Romantická svatba na Karlštejně! Podruhé si řeknou »ANO«

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

  • Recepty.cz
  • Bramborový dort II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact