• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bramborový dort II.
Napište svůj komentář k receptu

Bramborový dort II.

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborový dort II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 10
      ks brambory
    • 1
      balíček mražená zelenina mrkev, hrášek, kukuřice
    • 200
      g tvrdý sýr
    • 1
      ks cibule velká
    • 2
      dl zakysaná smetana
    • slunečnicový olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Brambory uvaříme ve slupce. Na oleji podusíme zeleninu s nadrobno nakrájenou cibulí. Okrouhlou zapékací mísu (může být i dortová forma) vymažeme a skládáme vrstvy: nahrubo nastrouhanou vrstvu brambor, osolíme, dáme zeleninu, posypeme strouhaným sýrem, vrstvy opakujeme, na vrchu jsou brambory. Zalejeme kysanou smetanou, posypeme jemně pepřem a pomalu zapékáme v troubě 1-1,5 hodiny. Necháme dobře vychladnout, potom krájíme jako dort.
2
Podáváme jako přílohu k masu nebo se salátem jako samostatné jídlo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kakaový bramborový dort

Kakaový bramborový dort

Bramborový věnec II.

Bramborový věnec II.

Bramborový salát s květákem a brokolicí

Bramborový salát s květákem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 3. 3. 2006 08:38

    Studené je to zajímavé, ale rozhodně to není špatné jídlo ani okamžitě po upečení nebo vlažné.

  • Di | 28. 2. 2006 09:16

    Jenom jsem torchu slepá, teprve teď jsem si přečetla, že brambory je třeba uvařit. Přesto mě to velice láká, možná že to zkusím ještě dnes...

  • Tereza Jarčušková | 28. 2. 2006 08:19

    Môžete aj teplé, ale vychladnutý sa lepšie vyberá z formy a reže. Ale ako vravím, kľudne môžete jesť aj teplý:)

  • Di | 28. 2. 2006 07:32

    Zaujalo mě to, mám ráda jídla připravovaná ze syrových brambor, ale proč jíst jenom studené?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Pokrmy Přílohy Z brambor Brambory Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Mražená zelenina Pepř mletý Slunečnicový olej Sůl Tvrdý sýr Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ořechové řezy medové

Ořechové řezy medové

Vesnické šunkofleky

Vesnické šunkofleky

Salát ze zelených fazolek

Salát ze zelených fazolek

Králík na houbách a hořčici

Králík na houbách a hořčici

Angreštový pudink s černým rybízem

Angreštový pudink s černým rybízem

Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí

Bramborové noky s dušeným kysaným…

Špecle s kořenovou zeleninou

Špecle s kořenovou zeleninou

Hovězí kližka ala španělský ptáček

Hovězí kližka ala španělský ptáček

Krkovička na hrášku

Krkovička na hrášku

Doporučujeme

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

41
Alibábovka
Alibábovka
27
Jednoduché tvarohové šátečky (závin) s marmeládou
Jednoduché tvarohové…
26
Kuřecí prsa s pomeranči
Kuřecí prsa s pomeranči
24
Jablečný koláč IV.
Jablečný koláč IV.
22
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…

Zajímavé články

Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte tatínkovi pivní dort!
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte…
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Británie slavila narozeniny Karla III.: Tajemství černé barvy! A Charlotte se sladila s mámou

Británie slavila narozeniny Karla III.: Tajemství černé barvy! A Charlotte se sladila s mámou

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

  • Recepty.cz
  • Bramborový dort II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact