• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Bramborový chléb
Napište svůj komentář k receptu

Bramborový chléb

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborový chléb
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks vejce
    • 150
      g brambory Štouchané
    • 2
      lžička sůl
    • 0,50
      lžička cukr
    • 630
      g hladká mouka
    • 7
      g droždí
    • 300
      ml voda Nebo mléko
    • 25
      ml margarín Nebo máslo

Postup přípravy receptu

1
Suroviny vložíme do pekárny postupně ve shora uvedeném pořadí a zapneme program SPRINT (pekárna ETA), velikost 1. Těsto velice nakyne, proto stačí tento rychlý program.
2
Kvasnice se nesmí dotýkat soli ani tekuté části, proto je sypeme až na mouku do vyhloubeného dolíčku.
3
Bramborový chléb obvykle peču, když nám zbydou brambory od oběda. Dávám jich i větší množství, než je uvedeno v ingrediencích.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fantastický bramborový chléb

Fantastický bramborový chléb

Bramborový chléb s jogurtem a bylinkami

Bramborový chléb s jogurtem a…

Bramborový chléb

Bramborový chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olga Zehnalová | 4. 1. 2010 10:02

    Pán Plaček, množstvo ingrediencii nie je vôbec veľké, pretože ja mám pekáreň, v ktorej sa dá upiecť aj 1,5kg chlieb a poradie je tiež správne aj keď som čítala, že niektorý typ pekárne- len neviem presne ktorý, má práve opačný postup- najskôr sypké, potom tekuté ingrediencie.Ja si ale osobne myslím, že to vôbec nevadí v akom poradí tam dávam materiál aj tak sa to hneď všetko zmieša dohromady, možno je treba postup zachovať hlavne vtedy, keď by bol oneskorený štart a tie suroviny dlhšie čakajú na zmiešanie.

  • Jarka O. | 4. 1. 2010 07:29

    Pane Plačku, pár chlebíků už jsem upekla, i když tento konkrétní zatím ne, ale velmi podobný se strouhanými bramborami. 1) pořadí je O. K., nejdříve se dává tekuté, pak sypké, nakonec droždí. 2) Některé pekárny umí chleba až o hmotnosti 1,5 kg.

  • Jiří Plaček | 3. 1. 2010 22:56

    1/Máte zpřeházené pořadí ingrediencí.2/Celkově tam máte velké množství, myslím, že se to nemůže po vykynutí a upečení do nádobky vejít

  • Petra ... | 12. 10. 2009 14:03

    Včera jsem zkusila chlebík upéct. Co máme pekárnu, skoro pečivo nekupujeme, tak že se snažím dělat různé druhy.Pekárnu jsem nastavila podle paní Káti na program základní, velikost 2, kůrka světlá. Množstvím a nakynutím mi vyšel jen tak, tak, ale byl výborný....

  • kata kubinkova | 10. 1. 2009 17:20

    Dneska jsem zkusila tenhle výborný chlebík je pěkně měkoučký a chuťově je skvlělý. Jen jsem trošku upravila mouku dala jsem 500g polohrubý mouky a 100g celozrnný žitný. Pustila jsem program normal, velikost 2 (mam ETU Sieta).Žádný problém jsem s těstem neměla.Tomuhle chlebíku dávám 1* s chutí :-)

  • Renata Petursson | 18. 9. 2008 19:46

    zkusila jsem upect a.....nejprve bylo testo ridke skoro jako na livance,pak jsem z toho mela "hrnecku var!".....tak hrozne nakynul,ze pri peceni mi nadzvedaval viko pekarny.....chutove byl super,jen je potreba upravit mouku a ostatni ingredience ....pak bude vysledek uzasny..... P.S. taky jsem nahradila 100g mouky za celozrnnou a je to fakt namka..... ;-)

  • Olga Zehnalová | 19. 8. 2008 17:41

    Janka, keď kúpiš sušené droždie, tak na sáčku je napísané aká je gramáž , myslím, že bežne býva hmotnosť 15 - 20gr, to si daj potom od oka asi polovicu, 7gr je necelé 1 deko.

  • Jana Goišová | 19. 8. 2008 07:23

    Může mi někdo poradit, kolik je 7 g sušeného droždí, zatím jsem dávkovala jenom po lžičkách.

  • Sylva Karešová | 26. 3. 2008 22:07

    Kdysi jsme s přítelem koupili bramborový chléb, jestli se nepletu, v Intersparu. Byl velmi dobrý a zajímavý.

  • Anonym | 26. 3. 2008 10:59

    Nás tento chlebík neoslovil.

  • Tereza J. | 7. 2. 2008 14:40

    Včera som chlieb piekla, je skutočne výborný. Oddteraz budem piecť vždy len s prílohou zemiakov. Akurát som 250 g múky hladkej nahradila celozrnnou múkou. Takže aj obrázok, ktorý pošlem, bude podľa toho vyzerať:)))

  • Miriam | 3. 2. 2008 10:48

    Chlebík je opravdu výborný.Taky mám pekárnu ETA siesta a u porgramu SPRINT mi nejde zvolit velikost, pouze barva

  • Marika Vaculíková | 21. 1. 2008 19:15

    Chlebík byl výborný, pekla jsem taky radši na základní program a chleba se povedl, hned se snědl.....Anonyme, nepruď, když jsi nezkusil:-))).

  • Anonym | 13. 1. 2008 01:17

    To je fakt chleba?

  • DANUŠA CISÁROVÁ | 12. 1. 2008 13:09

    Výborný prvý pokus s pekárňou Moulinex .

  • lenak | 21. 11. 2007 13:02

    Povedl se a chutna, brambory dodavaji vlacnost. Take jsem pekla na zakladni, vel. 2. Davam za 1

  • Berta | 16. 5. 2007 19:19

    Chlebík je výborný!Prvně se mi nepovedl,dala jsem uvedený rychlý program a byl nedopečený.Ted jsem pekla na základní,velikost 2 a byl vynikající!

  • Lenka TP | 5. 2. 2007 18:17

    výborný chléb doporučuji vyzkoušet opravdu hodně nakyne a nedávejte velké množství brambor nebo bude chleba mazlavý

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cukr Droždí Hladká mouka Margarín Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Volské topinky

Volské topinky

Růžičková kapusta na kari

Růžičková kapusta na kari

Tvarohové řezy

Tvarohové řezy

Vajíčková pomazánka II.

Vajíčková pomazánka II.

Košíčky s ořechovou náplní

Košíčky s ořechovou náplní

Ďábelský Pangasius

Ďábelský Pangasius

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Paprikové kostky se žampiony

Paprikové kostky se žampiony

Pečené fazole

Pečené fazole

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

54
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
37
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
35
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
28
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
20
Šťáva z malin, jahod apod.
Šťáva z malin, jahod…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš se smetanou
Bramborový guláš se smetanou
Bramborový chléb
Bramborový chléb
Bramborový chléb s jogurtem a bylinkami
Bramborový chléb s jogurtem a bylinkami
Bramborový ježek
Bramborový ježek
Bramborový karásek, pletenky - kynutý
Bramborový karásek, pletenky - kynutý
  • Recepty.cz
  • Bramborový chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact