• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bramborový bramborák
Napište svůj komentář k receptu

Bramborový bramborák

autor: aknesad
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborový bramborák
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory
    • česnek
    • majoránka
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme a nastruháme, ale jen tolik kolik se nám vejde na pánev.
2
Přidáme prolisovaný česnek, majoránku a sůl podle libosti.
3
Lžící klademe na pánev a uděláme tenší placku asi velikosti dlaně. Může být i větší, ale menší se lépe obrací.
4
Zvolna smažíme do zlatova. Můžeme smažit na oleji, nebo pokud máme dobrou nepřilnavou pánev tak i bez oleje.
5
Než se nám první dávka upeče, tak si zatím nastrouháme další brambory.
6
Je to proto, aby nám nepustily vodu.
7
Hotové jíme jen tak nebo můžeme posypat sýrem, přidat maso atd.
8
Ti co ochutnali, tak říkají, že je to lepší, než klasický bramborák.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborák s feferonkami

Bramborák s feferonkami

Rohlíková variace na bramborák

Rohlíková variace na bramborák

Bramborák plněný lečem a slaninou

Bramborák plněný lečem a slaninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina F | 30. 7. 2008 18:28

    výborný bramboráčky, jen jsem ještě přihodila vajíčko

  • Máří | 18. 4. 2007 16:35

    Milý anonyme, v klasickém bramboráku je navíc vejce a mouka! Může být i uzenina nebo škvarky.

  • Anonym | 18. 4. 2007 14:02

    A jaký je klasický bramborák,když ne tenhle? :-)))

  • D K | 18. 4. 2007 13:40

    Ta výška placky přes jeden centimetr mi připadá trochu moc. Já je dělám, jak už jsem psala v receptu tenší a potom jsou krásně křupavé. Nedovedu si to tak vysoké představit, na bramborák mi to nějak nesedí.

  • Jindřich Mates | 17. 4. 2007 13:08

    Přesně podle Vašeho receptu ale doplňuji nějakouuzeninou a po otočení zaleji jedním vajíčkem.Ideální výška placky něco málo přes jeden centimetr.

  • monade | 22. 2. 2007 22:03

    Jo to my děláváme taky a natíráme někdy kečupem, i sýrem :-)

  • Jana Pátková | 22. 2. 2007 10:28

    Dobré, tak dělám také, ale na celou pánev a okraje úplně do tenka a potom placek krásně křupe.K tomu kyšku a je to koncert pro bohy.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Večeře Smažení Vegetariáni Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Majoránka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Staročeské zelníky s bramborami

Staročeské zelníky s bramborami

Zapečené těstoviny s vepřovkou

Zapečené těstoviny s vepřovkou

Cheesecake jednoduše podle Alberta - též DIA

Cheesecake jednoduše podle Alberta -…

Vepřová "pečeně" v papiňáku

Vepřová "pečeně" v papiňáku

Pařížské těstíčko (na obalování nebo na smažené placičky)

Pařížské těstíčko (na obalování nebo…

Caesar salát

Caesar salát

Zapékané brambory s brokolicí a kuřecím masem

Zapékané brambory s brokolicí a…

Celerové hovězí s tymiánem

Celerové hovězí s tymiánem

Jednoduchý těstovinový salát / příloha

Jednoduchý těstovinový salát / příloha

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

48
Míchaná vejce (nejen) s romadůrem nebo tvarůžky
Míchaná vejce (nejen) s…
44
Chia dezert z červeného pomeranče
Chia dezert z červeného…
37
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
29
Škubánky s mákem a švestkovou omáčkou
Škubánky s mákem a…
21
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Ostrý start show Zrádci 2: Hned tři nečekaní odpadlíci! A první konkláve 'čarodějnic'

Ostrý start show Zrádci 2: Hned tři nečekaní odpadlíci! A první konkláve 'čarodějnic'

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

  • Recepty.cz
  • Bramborový bramborák
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact