• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bramborovo-špenátová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Bramborovo-špenátová polévka

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborovo-špenátová polévka
Bramborovo-špenátová polévka
Bramborovo-špenátová polévka
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek dle chuti, cca
    • máslo
    • 250
      g listový špenát mražený nebo čerstvý vypraný
    • 200
      g brambory oloupané, na kostičky pokrájené, cca
    • 400
      ml vývar cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový květ dle chuti
    • jíška nebo hladká mouka na zahuštění
    • 150
      ml smetana ke šlehání dle chuti, cca

Postup přípravy receptu

1
Na kousku másla osmažíme jemně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme krátce osmažit i nasekaný nebo nastrouhaný česnek. Přidáme mražený listový špenát nebo lehce pokrájené listy špenátu, vývar, brambory, sůl a koření. Vaříme do změknutí brambor. Přilijeme smetanu, polévku zahustíme troškou hladké mouky rozmíchané v malém množství studené vody nebo jíškou, vše necháme ještě krátce provařit, případně ještě dle chuti osolíme a opepříme.
2
Do polévky můžeme se špenátem jako obměnu přidat i trochu sušených (předem namočených) hub.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborovo - květáková polévka s kurkumou

Bramborovo - květáková polévka s…

Bramborovo-cuketová polévka jednoduše a zdravě

Bramborovo-cuketová polévka jednoduše…

Bramborovo cuketová polévka - smetanová s koprem

Bramborovo cuketová polévka -…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdena Chomátová | 31. 8. 2016 10:53

    Moc dobrá polévka, děkuji za pěkný recept :-)

  • Verča | 1. 5. 2016 14:43

    Výborná!!!!!!!

  • šíša | 7. 4. 2016 22:23

    mňamková polévka :-D dík za recept

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Brambory Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Polévky Z brambor Ze zeleniny Bezmasá jídla Oběd Večeře Vaření Děti Vegetariáni Velikonoce Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Jíška Listový špenát Máslo Muškátový květ Pepř mletý Smetana ke šlehání Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šlehačkový mramorový beránek

Šlehačkový mramorový beránek

Alenčin medovník

Alenčin medovník

Tiramisu s banánem

Tiramisu s banánem

Óbr dort - číslice

Óbr dort - číslice

Špenátová polévka slavnostní

Špenátová polévka slavnostní

Česnekové plátky se slaninou

Česnekové plátky se slaninou

Lívanečky s jablíčkem - bez vajec

Lívanečky s jablíčkem - bez vajec

Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu

"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Lamington

Lamington

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

Poslední sledované recepty

153
Jahodová ovesná kaše
Jahodová ovesná kaše
62
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
51
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …
41
"Sloppy Joes" - zapečený sendvič
"Sloppy Joes" - zapečený…
41
Plec pečená (nejen) se zelím
Plec pečená (nejen) se…

Zajímavé články

Cookies 5x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 5x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
AHA.cz Odvážné rozhodnutí Charlotte Elly Gottové: Táta by byl pyšný

Odvážné rozhodnutí Charlotte Elly Gottové: Táta by byl pyšný

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Zemřela herečka Claudia Cardinalová (†87): Detaily její smrti

Zemřela herečka Claudia Cardinalová (†87): Detaily její smrti

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Další doporučené recepty:

Bramborovo-sýrové placičky (šištičky)
Bramborovo-sýrové placičky (šištičky)
Bramborovo-sýrové placičky nebo vafle
Bramborovo-sýrové placičky nebo vafle
Bramborovo-sýrové smaženky
Bramborovo-sýrové smaženky
Bramborovo-šunkové pusinky
Bramborovo-šunkové pusinky
Bramborovo-šunkový květák se sýrem
Bramborovo-šunkový květák se sýrem
Bramborovo-vepřové karbanátky s uzeným bůčkem
Bramborovo-vepřové karbanátky s uzeným…
  • Recepty.cz
  • Bramborovo-špenátová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact