• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bramborovo-celerová polévka (krém) se žampiony
Napište svůj komentář k receptu

Bramborovo-celerová polévka (krém) se žampiony

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborovo-celerová polévka (krém) se žampiony
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 2
      ks brambory střední, oloupané
    • 300
      g celer
    • 200
      g čerstvé žampiony
    • 40
      g máslo cca
    • 1
      lžička olej
    • 4
      stroužek česnek cca
    • houbové koření nebo: drcený kmín, majoránka, pepř, zázvor, koriandr - dle chuti
    • 1,30
      l vývar dle potřeby, cca
    • sůl dle chuti
    • 2
      lžíce hladká mouka cca (můžeme vynechat)
  • Dále dle chuti
    • bylinky : libeček, petrželka...
    • smetana ke šlehání nebo zakysaná
    • krutony
    • anglická slanina - osmažená

Postup přípravy receptu

1
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme na plátky pokrájené žampiony, pak přidáme nastrouhaný celer a ještě krátce smažíme za občasného promíchání. Vše zaprášíme moukou (pokud chceme bez mouky, tento krok vynecháme), promícháme a zalijeme vývarem dle potřeby (lze použít i vodu a bujón). Přidáme pokrájené brambory, česnek, sůl, koření dle chuti a vaříme doměkka. Pokud chceme klasickou polévku s kousky zeleniny, přidáme nakonec už jen dle chuti například bylinky, slaninu nebo ještě česnek... a jestliže chceme krém, tak ponorným mixerem vše rozmixujeme, případně dolijeme dle potřeby (hustoty) vývar. Před mixováním doporučuji vyndat z polévky pár plátků žampionů na dozdobení nebo si můžeme polévku dozdobit osmaženými krutony.
2
Polévku i krém můžeme zjemnit smetanou dle chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Celerová polévka II.

Celerová polévka II.

Celerová polévka IV.

Celerová polévka IV.

Celerová polévka V

Celerová polévka V

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Milena | 27. 3. 2017 20:06

    :-$ :-$ :-$

  • Zdena Dušánková | 7. 12. 2016 12:54

    Je to velmi příjemná a nová chuť, určitě jí někdy zase ráda uvařím.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Brambory Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Polévky Z brambor Z hub Ze zeleniny Bezmasá jídla Oběd Večeře Vaření Dietní Děti Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Bylinky Celer Čerstvé žampiony Česnek Hladká mouka Houbové koření Krutony Máslo Olej Smetana ke šlehání Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dort od krtka

Dort od krtka

Posvícenské koláče z r. 1900

Posvícenské koláče z r. 1900

Bramborák z chleba

Bramborák z chleba

Pivní preclíky, housky, rohlíky

Pivní preclíky, housky, rohlíky

Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem

Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem

Zeleninový salát s cottage sýrem

Zeleninový salát s cottage sýrem

Jadran dort

Jadran dort

Květáková bramboračka

Květáková bramboračka

Pasta / pesto z česnekových výhonků

Pasta / pesto z česnekových výhonků

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

265
Vyprošťovací česnečka
Vyprošťovací česnečka
168
Hovězí vývar s vejcem a sýrem
Hovězí vývar s vejcem a…
110
Boloňské špagety
Boloňské špagety
101
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
69
Dosa indická falešná (palačinka), základní recept
Dosa indická falešná …

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Hnátková z Okresního přeboru Jaroslava Pokorná (79): Vyrůstala v Kafkově rodině!

Hnátková z Okresního přeboru Jaroslava Pokorná (79): Vyrůstala v Kafkově rodině!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Další doporučené recepty:

Bramborovo cuketová polévka - smetanová s koprem
Bramborovo cuketová polévka - smetanová…
Bramborovo vajíčková pomazánka
Bramborovo vajíčková pomazánka
Bramborovo-brokolicový salát s kozím sýrem
Bramborovo-brokolicový salát s kozím…
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-cizrnová polévka s koprem
Bramborovo-cizrnová polévka s koprem
Bramborovo-cuketová polévka jednoduše a zdravě
Bramborovo-cuketová polévka jednoduše a…
  • Recepty.cz
  • Bramborovo-celerová polévka (krém) se žampiony
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact