• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bramborovo-celerová polévka (krém) se žampiony
Napište svůj komentář k receptu

Bramborovo-celerová polévka (krém) se žampiony

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborovo-celerová polévka (krém) se žampiony
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 2
      ks brambory střední, oloupané
    • 300
      g celer
    • 200
      g čerstvé žampiony
    • 40
      g máslo cca
    • 1
      lžička olej
    • 4
      stroužek česnek cca
    • houbové koření nebo: drcený kmín, majoránka, pepř, zázvor, koriandr - dle chuti
    • 1,30
      l vývar dle potřeby, cca
    • sůl dle chuti
    • 2
      lžíce hladká mouka cca (můžeme vynechat)
  • Dále dle chuti
    • bylinky : libeček, petrželka...
    • smetana ke šlehání nebo zakysaná
    • krutony
    • anglická slanina - osmažená

Postup přípravy receptu

1
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme na plátky pokrájené žampiony, pak přidáme nastrouhaný celer a ještě krátce smažíme za občasného promíchání. Vše zaprášíme moukou (pokud chceme bez mouky, tento krok vynecháme), promícháme a zalijeme vývarem dle potřeby (lze použít i vodu a bujón). Přidáme pokrájené brambory, česnek, sůl, koření dle chuti a vaříme doměkka. Pokud chceme klasickou polévku s kousky zeleniny, přidáme nakonec už jen dle chuti například bylinky, slaninu nebo ještě česnek... a jestliže chceme krém, tak ponorným mixerem vše rozmixujeme, případně dolijeme dle potřeby (hustoty) vývar. Před mixováním doporučuji vyndat z polévky pár plátků žampionů na dozdobení nebo si můžeme polévku dozdobit osmaženými krutony.
2
Polévku i krém můžeme zjemnit smetanou dle chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Celerová polévka II.

Celerová polévka II.

Celerová polévka IV.

Celerová polévka IV.

Celerová polévka V

Celerová polévka V

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Milena | 27. 3. 2017 20:06

    :-$ :-$ :-$

  • Zdena Dušánková | 7. 12. 2016 12:54

    Je to velmi příjemná a nová chuť, určitě jí někdy zase ráda uvařím.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Brambory Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Polévky Z brambor Z hub Ze zeleniny Bezmasá jídla Oběd Večeře Vaření Dietní Děti Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Bylinky Celer Čerstvé žampiony Česnek Hladká mouka Houbové koření Krutony Máslo Olej Smetana ke šlehání Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní dresing 1 2 3 4 5

Pikantní dresing 1 2 3 4 5

Francouzský hruškový koláč

Francouzský hruškový koláč

Jogurtová bublanina II.

Jogurtová bublanina II.

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Zapečený lilek  (nejen) s rýží

Zapečený lilek (nejen) s rýží

Bostonské krémové mufiny

Bostonské krémové mufiny

Chřest na másle

Chřest na másle

Letní pokušení: Malinové muffiny

Letní pokušení: Malinové muffiny

Cibulové (pórkové) vepřové maso

Cibulové (pórkové) vepřové maso

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

83
Máslové řízky
Máslové řízky
67
Dýňová tortila
Dýňová tortila
60
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
28
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
23
Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskové špagety s…

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se inspirovat nejbarevnějším obdobím roku
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se…
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5 jednoduchých, rychlých a chutných receptů
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5…
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si kompot, džem, ocet nebo přísadu nejen do koláčů
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si…
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
AHA.cz Životní krok Adamovské: Změna názoru na Štěpánka!

Životní krok Adamovské: Změna názoru na Štěpánka!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy 6 potravin, které škodí pleti: Které raději z jídelníčku vyřadit?

6 potravin, které škodí pleti: Které raději z jídelníčku vyřadit?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Velkolepý rozjezd StarDance Tour: Dvojitý triumf Hese i pocta Barťákovi!

Velkolepý rozjezd StarDance Tour: Dvojitý triumf Hese i pocta Barťákovi!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Jaké jméno je ideální pro vaše dítě podle znamení? Tohle vás překvapí!

Jaké jméno je ideální pro vaše dítě podle znamení? Tohle vás překvapí!

Další doporučené recepty:

Bramborovo cuketová polévka - smetanová s koprem
Bramborovo cuketová polévka - smetanová…
Bramborovo vajíčková pomazánka
Bramborovo vajíčková pomazánka
Bramborovo-brokolicový salát s kozím sýrem
Bramborovo-brokolicový salát s kozím…
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-cizrnová polévka s koprem
Bramborovo-cizrnová polévka s koprem
Bramborovo-cuketová polévka jednoduše a zdravě
Bramborovo-cuketová polévka jednoduše a…
  • Recepty.cz
  • Bramborovo-celerová polévka (krém) se žampiony
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact