• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bramborové vdolky
Napište svůj komentář k receptu

Bramborové vdolky

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 10
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborové vdolky
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 750
      g brambory strouhané, uvařené
    • 20
      g droždí
    • 1
      lžíce cukr
    • 1
      ks vejce
    • mléko trochu vlažného
    • sůl
    • hrubá mouka
    • olej Ceres na smažení

Postup přípravy receptu

1
Strouhané vařené brambory dáme do mísy, trošku osolíme, přidáme droždí, které jsme rozpustili v mléce se lžící cukru. Přidáme vejce a tolik hrubé mouky, aby vzniklo tužší těsto, které se nechytá okrajů mísy. Necháme vykynout. Potom vyválíme na sílu prstu, vykrajujeme kolečka a smažíme na tuku. Hotové mažeme povidly a sypeme strouhaným tvarohem nebo pokapeme zakysanou smetanou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové vdolky se skořicí

Bramborové vdolky se skořicí

Doudlebské vdolky

Doudlebské vdolky

Vdolky pečené v troubě

Vdolky pečené v troubě

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • klaudie razova | 29. 9. 2008 12:33

    jsou opravdu dobre urcite je budu delat castejc

  • klaudie lalikova | 29. 9. 2008 12:23

    dneska jsem je varila a opravdu jsou chutne a lacine

  • Erika Danihelova | 9. 8. 2008 12:03

    Ahoj dneska vyskousim,tak drzte palce:)pak napisu jak to dopadlo

  • jana tichá | 23. 10. 2007 14:31

    nejlepší jsou vdolky stejně s obchodu

  • Dana | 22. 7. 2007 15:33

    moc dobré

  • Hermína | 10. 5. 2007 19:06

    Výborné, moc nám chutnalo a mohla jsem zpracovat loňské brambory ze sklepa. Podávala jsem s borůvkovým džemem a zakysanou smetanou, je to vynikající recept. díky

  • Lenka | 3. 3. 2007 19:22

    Vynikající :-)

  • XY | 2. 2. 2007 17:47

    Opravdu výborné

  • Anonym | 26. 2. 2006 19:59

    Dělala jsem k obědu, potírala jsem ochuceným tvarohem a sypala strouhaným perníkem, moc dobré, díky..

  • Alina | 8. 2. 2006 10:30

    Aleno H. to vyzkoušekte, jsou moc dobré, je to sice jiná chuť než klasické vdolky, ale nám moc chutnají s těmi povidly a čímkoliv navrch perník, zakysaná smetana, tvaroh atd.

  • Alena H. | 8. 2. 2006 10:19

    Vyzkouším - vypadá to dobře.

  • Alina | 7. 2. 2006 13:06

    Výborné, sypané povidly a strouhaným perníkem a tvrdým tvarohem, k tomu kakao a je to bezva oběd. Levný, rychlý a typicky domácí, dávám 1

  • Alis | 18. 6. 2005 11:21

    Včera jsem dělala k opědu a měly úspěch.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Brambory
Pokrmy Sladké Z brambor Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cukr Droždí Hrubá mouka Mléko Olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dýňový koláč

Dýňový koláč

Zapékaná kapusta

Zapékaná kapusta

All exclusive s jahodami

All exclusive s jahodami

Zdravý ovesný dortík

Zdravý ovesný dortík

Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky) a kysaným zelím

Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky)…

Placičky ze zbylé bramborové kaše

Placičky ze zbylé bramborové kaše

Kuře s nádivkou podle Zdeňka Pohlreicha

Kuře s nádivkou podle Zdeňka…

Ledový salát jako příloha

Ledový salát jako příloha

Játrová směs se zeleninou

Játrová směs se zeleninou

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

24
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
14
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
13
Bramboráky
Bramboráky
12
Míša řezy
Míša řezy
12
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Jitka Boho v slzách: Zemřela známá česká hudebnice!

Jitka Boho v slzách: Zemřela známá česká hudebnice!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

  • Recepty.cz
  • Bramborové vdolky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact