• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bramborové šišky na slano
Napište svůj komentář k receptu

Bramborové šišky na slano

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 69
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborové šišky na slano
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks vejce
    • hrubá mouka
    • 150
      g strouhanka
    • 2
      lžíce sádlo

Postup přípravy receptu

1
Brambory uvařit ve slupce, vychladlé oloupat a nastrouhat na jemno. Přidat vejce, sůl. Hrubou mouku přidávat dokud se těsto lepí. Z vypracovaného těsta vytvořit válečky (šišky). Lepší jsou tenčí. Šišky uvařit. V hrnci osmažit strouhanku na tuku, osolit, možno i trochu Vegety. Do osmažené strouhanky vsypat uvařené horké šišky, opatrně protřást či promíchat, aby se všechny šišky obalily ze všech stran. Hrnec s obalenými šiškami dát zprudka zapéci do horké trouby na cca 15 minut. Šišky opatrně vyndat na talíře, aby z nich moc neopadala opečená strouhanka, případně křupavou strouhankou z hrnce ještě na talíři posypávat. Podávat s borůvkovým kompotem.
2
Dobrá varianta pro situaci, kdy v rodině někdo má a někdo nemá rád sladká jídla, v tom případě je možné udělat polovinu šišek na slano, zbytek s mákem na sladko. Někdo jí sladké, někdo jí slané a pár sladkých šišek si dá jen jako dezert na závěr.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šišky z bramborové kaše

Šišky z bramborové kaše

Bramborové šišky s mákem

Bramborové šišky s mákem

Bramborové šišky s mákem a švestkovou omáčkou

Bramborové šišky s mákem a švestkovou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Apolinka1 | 22. 3. 2015 10:35

    Bramborové těsto dělám pravidelně z cca kila brambor a cca 300g hr. mouky a nestalo se mi nikdy, že by se mi knedlíky rozvařili. Každopádně mě recept příjde dobrý a naslano mi šišky chutnají nejvíc.

  • to je jedno | 3. 5. 2014 12:19

    eeee tak musím se přiznat že podle tohoto receptu na kilo brambor mi aby těsto nelepilo padlo cca kilo hr. mouky a stejně se ty šišky rozvařily.

  • Iva | 11. 4. 2013 12:04

    Z dětství, sestra s mákem, já s opraženou strouhankou s cukříkem, polité máslem....mňamka. Syn je také miluje.

  • michal jakouš | 9. 11. 2009 11:38

    výborná klasika

  • Simča Sládková | 1. 4. 2007 14:42

    Tak uhodila bída - máme před výplatou a plný sklep brambor :o)))), tak zase přišly ke slovu šišky. Jsem z Moravy, takže jsem toto jídlo vůůůůůbec neznala, ale manžel mně ho naučil nejen vařit, ale i jíst. A pokud to není každý týden, tak mi i chutnají. Muž a děti je přímo milují.... Jíme je hlavně naslano, jen se strouhankou (jak zde popsáno), ale ne s kompotem, nýbrž se zeleninovým salátem. Někdy, když zbydou, tak i jako přílohu ke špenátu. Mladší dcera říkala, že ve školní jídelné je jen uvaří a až na talíři sypou osmaženou strouhankou smíchanou s mletými ořechy a cukrem a pokapou máslem - tak jsem to také zkusili a je to i tak dobré.

  • Marie Horáková | 31. 10. 2006 15:57

    Hanko, remosku mám na chatě a nedám na ni dopustit, s tou strouhankou nebo houstičkou do polévky to vyzkouším, díky za tip.

  • Hanka | 31. 10. 2006 15:03

    Pro Světlanu - chce to v té remosce zkusit, byla jsem překvapena jakou to má chuť. Naučil mě to kolega. Musí to být ale v remosce, trouba nebo něco podobného nemá ten efekt. Je to moc vysušené. Já mám remosku třicet let starou a je nepřekonatelná.

  • Světlana | 30. 10. 2006 22:30

    Pro Zdenu a Hanku - uznávám, že šišky jen obalené, příp. v nasucho opečené strouhance jsou určitě zdravější. Ale právě ta na tuku smažená strouhanka do křupava na šiškách zapečená v troubě dělá z běžných šišek jiné jídlo. :-)

  • Hanka | 30. 10. 2006 18:29

    My jsme je doma jedli naslano s hruškovým kompotem. Je to pro mě nezapomenutelná chuť.Strouhanku jsem se naučila smažit v remosce nasucho jen trochu pokapat olejem. Jsou tak dobré i houstičky nebo chleba do polévek. Je to rozhodně zdravější, strouhanka spotřebuje toho oleje hodně.

  • Zdena L. | 30. 10. 2006 13:19

    U nás na rokycansku jsme je dělali vždy na slano. Já zas neznala sladkou variantu, až v závodní jídelně mě seznámili. Slané jsou nejlepší, jen jsme je doma nezapékali, pouze proházeli v hrnci.

  • Maruš | 27. 10. 2006 13:32

    Bramborové šišky s osmaženou strouhankou dělám často,ale s cukrem.Nikdy mě nenapadlo to takhle zkombinovat v slané verzi.Vyzkouším.Syn někdy šišky chce polít rozvařenými povidly.Je to náhrada za povidlové taštičky z bramborového těsta.Když šišky zbudou tak nakrájím na kolečka a osmažím na cibulce s kolečky párku a opepřím.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hrubá mouka Sádlo Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažený králík

Smažený králík

Cheesecake

Cheesecake

Krupicovo-tvarohový koláč s ovocem

Krupicovo-tvarohový koláč s ovocem

Hustá bramboračka

Hustá bramboračka

Pórková lehká polévka

Pórková lehká polévka

Pečené vepřové plátky v debrecínském zelí

Pečené vepřové plátky v debrecínském…

Dukátové buchtičky s krémem

Dukátové buchtičky s krémem

Vaječné toasty

Vaječné toasty

Krůtí roláda pečená se švestkami

Krůtí roláda pečená se švestkami

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

44
Rýžové chlebíčky s vajíčkem
Rýžové chlebíčky s…
36
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
22
Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky
Jablečné / Hruškové…

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamie Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Zpěvák Janek Ledecký: Tahal herce do dodávky!

Zpěvák Janek Ledecký: Tahal herce do dodávky!

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Další doporučené recepty:

Bramborové růžičky
Bramborové růžičky
Bramborové šišky / noky (nejen) s mákem
Bramborové šišky / noky (nejen) s mákem
Bramborové šišky / noky se zelím
Bramborové šišky / noky se zelím
Bramborové šišky s mákem
Bramborové šišky s mákem
Bramborové šišky s mákem a švestkovou omáčkou
Bramborové šišky s mákem a švestkovou…
Bramborové šišky s ořechovou strouhankou
Bramborové šišky s ořechovou strouhankou
  • Recepty.cz
  • Bramborové šišky na slano
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact