• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bramborové placky se špenátovým nákypem
Napište svůj komentář k receptu

Bramborové placky se špenátovým nákypem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborové placky se špenátovým nákypem
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Bramborové placky
    • 0,50
      kg vařené brambory
    • 180
      g hrubá mouka 140 -
    • sůl na dochucení
    • mléko na zvláčnění
    • husí sádlo na potření
  • Špenátový nákyp
    • 20
      g máslo + na vymazání formiček
    • 2
      ks žloutek
    • 10
      g strouhanka
    • 1
      špetka moučkový cukr
    • 1
      hrnek listový špenát sekaný
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl na dochucení
    • mandle sekané pražené na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
**Bramborové placky:** Z prolisovaných brambor, mouky, soli a mléka zpracujte tužší těsto. Vytvarujte je jako šišku, odkrajujte z ní kousky, rozválejte je na placky a pečte na suché rozpálené pánvi. Mastěte sádlem a jako doplněk podávejte špenátový nákyp.
2
**Špenátový nákyp:** Polovinu másla utřete se žloutky, strouhankou a cukrem. Špenát rozmixujte a sceďte, šťávu zachyťte. Na pánvi na zbylém másle umíchejte vejce, zpracujte s ostatními surovinami a šťávou ze špenátu. Naplňte formičky, vložte do pekáčku, přilijte vroucí vodu z konvice tak, aby sahala do poloviny výšky formiček. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a zvolna asi 20 minut pečte, až nákyp zpevní. Podávejte k plackám, ozdobené sekanými praženými mandlemi.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špagety se špenátovým pestem

Špagety se špenátovým pestem

Bramborové placky s dýní

Bramborové placky s dýní

Bramborové placky (nejen) se zelím

Bramborové placky (nejen) se zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Aneta | 6. 8. 2011 15:24

    Za to ty seš kuchařka, až bolí

  • dajaaaaa
    dajaaaaa | 17. 3. 2011 01:14

    ale ale pajo musis nejdriv zkusit caj a pak se dopracovat k jidlu:DDDD hahahaha :-P

  • danyi@mf.cz
    danyi@mf.cz | 15. 10. 2010 16:41

    Nic moc, je s tim práce a není to ani moc dobrý. Dávám čtyřku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Oběd Svačina Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hrubá mouka Husí sádlo Listový špenát Mandle Máslo Mléko Moučkový cukr Strouhanka Sůl Vařené brambory Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rajská omáčka II.

Rajská omáčka II.

Rychlé perníčky

Rychlé perníčky

Čaj ze sušených šípků

Čaj ze sušených šípků

Výborné ananasové řezy

Výborné ananasové řezy

Houbové flíčky-zapečené

Houbové flíčky-zapečené

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Litá buchta

Litá buchta

Pudinkový dort (řez) s ovocem

Pudinkový dort (řez) s ovocem

Povidlové šátečky

Povidlové šátečky

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

384
Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Zeleninová polévka s…
75
Halloumi burger s domácí máslovou bulkou
Halloumi burger s domácí…
64
Jáhlová kaše s hrachem, základní recept
Jáhlová kaše s hrachem,…
50
Cuketa / patizon na paprice - rychlý paprikáš
Cuketa / patizon na…
46
Křehký koláč s krémem a hruškami
Křehký koláč s krémem a…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Neteř Marthy Issové se zasnoubila: Herečka Julia Issa řekla „ANO“ ženě!

Neteř Marthy Issové se zasnoubila: Herečka Julia Issa řekla „ANO“ ženě!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Bramborové placky s povidly a mákem
Bramborové placky s povidly a mákem
Bramborové placky se sušenými houbami
Bramborové placky se sušenými houbami
Bramborové placky se sýrem po našem
Bramborové placky se sýrem po našem
Bramborové placky se zakysankou
Bramborové placky se zakysankou
Bramborové placky VIII.
Bramborové placky VIII.
Bramborové pusinky (1922)
Bramborové pusinky (1922)
  • Recepty.cz
  • Bramborové placky se špenátovým nákypem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact