• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bramborové placky plněné zelím
Napište svůj komentář k receptu

Bramborové placky plněné zelím

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborové placky plněné zelím
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 600
      g brambory
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce sádlo
    • 200
      g hrubá mouka 150-200
    • sůl
  • Náplň
    • 50
      g slanina
    • 2
      ks cibule
    • 500
      g kysané zelí
    • sůl
    • pepř mletý
    • česnek
    • pálivá paprika
    • škvarky
    • koření dle chuti
    • sezamová semínka a kmín na posypání
    • 1
      ks vejce
    • sádlo

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si nakrájíme slaninu na malé kostičky osmažíme a přidáme jemně nakrájenou cibuli, orestujeme a přidáme vymačkané a překrájené kysané zelí. Dle chuti okořeníme (přidávám špetku majoránky, 3 lisované stroužky česneku, hrst škvarků, půl lžičky pálivé papriky a drceného kmínu, sůl a pepř) a vše prohřejeme. Náplň necháme prochladnout.
2
Těsto připravíme s jemně nastrouhaných brambor, vejce, sádla, soli a hrubé mouky a vypracujeme vláčné těsto. Rozdělíme na 18 malých "kuliček", které rozválíme na placičky. Plníme 1 lžící náplně a po přeložení zamáčkneme okraje, které ozdobíme vidličkou. Plněné placičky dáme na pečící papír, pomažeme rozšlehaným vajíčkem a sypeme kmínem nebo sezamovým semínkem. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut dozlatova. Můžeme též osmažit na pánvičce jsou také dobré, ale v troubě se hezky nafouknou a vypadají lépe.
3
Dělám 6 placiček s kmínem, 6 se sezamem a než se upečou v troubě, 6 jich opeču na sádle. Je to výborná docela zdravá svačina.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové placky (nejen) se zelím

Bramborové placky (nejen) se zelím

Bramborové placky plněné masem

Bramborové placky plněné masem

Bramborové placky (smaženky) pro dědu

Bramborové placky (smaženky) pro dědu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • placka | 19. 3. 2011 14:46

    jsem dost nezkušená je mi 13let a moc ráda vařím můžete mi poradit zda ty brambory mají bej vařené nebo sirové děkuji

  • vačička | 5. 5. 2007 15:29

    Teda moc jsem se na to těšila a zas bůhvíjaký zázrak to nebyl. Lepší je ta smažená verze, ale za tu piplačku to nestojí, je mi líto.

  • Kazalin | 17. 10. 2005 23:17

    Rozhodně je to tisíckrát zdravější jídlo, než salámy a saláty z umělé plesnivé hmoty typu J. Meinl, prodávané v marketech. Ať čtu ingredience jakkoliv, tak žádné Ečko tam nevidím. V salámu a musli jich napočítám víc, jak šest.

  • Nika | 30. 9. 2005 10:08

    Vzpamatujte se a naučte se počítat- 5 dkg slaniny, troška škvarků a 1 lžíce sádla na 18 ks placiček - tj. určitě nejméně 3 porce. Naproti tomu 1/2 kg zelí a 60 dkg brambor. Pokud se upeče a nesmaží, určitě je to zdravé jídlo.

  • pupen Hons | 27. 9. 2005 22:57

    Souhlasím s Jarčou, jednou za cas...:o)

  • TV | 29. 8. 2005 13:19

    lol :) ono de facto to není nezdravé, jako spíš hodně tučné. Pro ty, co chtějí mít vosí pas bych to nedoporučil, ovšem se zdravím to má pramálo společného ;)

  • Airan Novakova | 24. 8. 2005 08:52

    Lucie, dovolim si poznamenat, ze nase predky co jedli same nezdrave veci, byli min nemocne nez my. Kdyz si date ty vyborne placky a pak si udelate dvouhodinovy vylet v prirode, budete na tom lepe, nez po zeleninovym salatu z obchodu a misku musli s jogurtem pred televizi:-))))) Verte mi, mam to vyzkousene:-)))))

  • Lucie | 23. 8. 2005 15:00

    je to moc dobré ale dovolím si protestovat proti tomu, že je to zdravé

  • Jarka L. | 19. 8. 2005 07:23

    Je pravda, že vzhledem k obsazení ingrediencí se o zrovna nejzdravější svačinku nejedná. I když jsem škvarky zcela vypustila, i tak se jednalo o velmi kaloricky vydatné jídlo. Ale jednou za čas... ;o)

  • Peter | 18. 8. 2005 19:47

    To, ze je to dobré, o tom urcite nikto nepochybuje, ale docela zdravé (sádlo, slanina, skvarky, sul...!)?

  • Jarka L. | 17. 8. 2005 09:21

    Viděla jsem, dělala jsem, chutnala jsem. Další moc velká dobrůtka! Dala jsem i příteli do práce. Rsp. on sam po ochutnani zbalil asi "jen" 8 kousku :o) A z práce se vracel s mnoha pozdravy od kolegů, kteří mu placičky rozebrali. Takze nejen výborné na chuť, ale i lahodné pro oko. Další recept, který u nás rychle zdomácněl :o)

  • Airan Novakova | 12. 6. 2005 15:58

    Ten recept se mi velice zamlouva, manzel si neco podobneho pamatuje z detstvi, musim si u neho splhnout a udelam to k veceri. Do naplne dam sunku, skvarky ani uzene nemam :-))

  • Dana M. | 23. 2. 2005 13:38

    Dělám něco podobného - jen do náplně přidávám na kostičky nakrájené uvařené uzené maso (místo škvarků).

  • Naďa | 18. 2. 2005 15:13

    To znám jak bramborové pirožky,je to moc dobré,teplé i studené.Doporučuju vyzkoušet.Na těchto stránkách se mi líbí,že si člověk osvěží i skoro zapomenuté recepty.Hned v sobotu je udělám.Díky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Oběd Večeře Pečení Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Hrubá mouka Koření Kysané zelí Pálivá paprika Pepř mletý Sádlo Sezamová semínka Škvarky Slanina Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažený sýr bez smažení

Smažený sýr bez smažení

Rychlí šneci

Rychlí šneci

Banánovo-broskvové tiramisu

Banánovo-broskvové tiramisu

Dýňové placičky

Dýňové placičky

Karotkové (mrkvové) bábovičky-muffiny

Karotkové (mrkvové) bábovičky-muffiny

Cuketová žemlovka (nádivka)

Cuketová žemlovka (nádivka)

Těstovinový salát s rybou a zeleninou

Těstovinový salát s rybou a zeleninou

Gratinované brambory (nejen) se špenátem

Gratinované brambory (nejen) se…

Pořádná česnečka

Pořádná česnečka

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

34
Pomazánka z uzené makrely
Pomazánka z uzené makrely
27
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
22
Klasické lečo
Klasické lečo
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Drůbeží koktejl / salát
Drůbeží koktejl / salát

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Blesk.cz Bezděková a Sebastian: Životní krok v jejich vztahu!

Bezděková a Sebastian: Životní krok v jejich vztahu!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

  • Recepty.cz
  • Bramborové placky plněné zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact