• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bramborové placky plněné zelím
Napište svůj komentář k receptu

Bramborové placky plněné zelím

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborové placky plněné zelím
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 600
      g brambory
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce sádlo
    • 200
      g hrubá mouka 150-200
    • sůl
  • Náplň
    • 50
      g slanina
    • 2
      ks cibule
    • 500
      g kysané zelí
    • sůl
    • pepř mletý
    • česnek
    • pálivá paprika
    • škvarky
    • koření dle chuti
    • sezamová semínka a kmín na posypání
    • 1
      ks vejce
    • sádlo

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si nakrájíme slaninu na malé kostičky osmažíme a přidáme jemně nakrájenou cibuli, orestujeme a přidáme vymačkané a překrájené kysané zelí. Dle chuti okořeníme (přidávám špetku majoránky, 3 lisované stroužky česneku, hrst škvarků, půl lžičky pálivé papriky a drceného kmínu, sůl a pepř) a vše prohřejeme. Náplň necháme prochladnout.
2
Těsto připravíme s jemně nastrouhaných brambor, vejce, sádla, soli a hrubé mouky a vypracujeme vláčné těsto. Rozdělíme na 18 malých "kuliček", které rozválíme na placičky. Plníme 1 lžící náplně a po přeložení zamáčkneme okraje, které ozdobíme vidličkou. Plněné placičky dáme na pečící papír, pomažeme rozšlehaným vajíčkem a sypeme kmínem nebo sezamovým semínkem. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut dozlatova. Můžeme též osmažit na pánvičce jsou také dobré, ale v troubě se hezky nafouknou a vypadají lépe.
3
Dělám 6 placiček s kmínem, 6 se sezamem a než se upečou v troubě, 6 jich opeču na sádle. Je to výborná docela zdravá svačina.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové placky (nejen) se zelím

Bramborové placky (nejen) se zelím

Bramborové placky plněné masem

Bramborové placky plněné masem

Bramborové placky (smaženky) pro dědu

Bramborové placky (smaženky) pro dědu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • placka | 19. 3. 2011 14:46

    jsem dost nezkušená je mi 13let a moc ráda vařím můžete mi poradit zda ty brambory mají bej vařené nebo sirové děkuji

  • vačička | 5. 5. 2007 15:29

    Teda moc jsem se na to těšila a zas bůhvíjaký zázrak to nebyl. Lepší je ta smažená verze, ale za tu piplačku to nestojí, je mi líto.

  • Kazalin | 17. 10. 2005 23:17

    Rozhodně je to tisíckrát zdravější jídlo, než salámy a saláty z umělé plesnivé hmoty typu J. Meinl, prodávané v marketech. Ať čtu ingredience jakkoliv, tak žádné Ečko tam nevidím. V salámu a musli jich napočítám víc, jak šest.

  • Nika | 30. 9. 2005 10:08

    Vzpamatujte se a naučte se počítat- 5 dkg slaniny, troška škvarků a 1 lžíce sádla na 18 ks placiček - tj. určitě nejméně 3 porce. Naproti tomu 1/2 kg zelí a 60 dkg brambor. Pokud se upeče a nesmaží, určitě je to zdravé jídlo.

  • pupen Hons | 27. 9. 2005 22:57

    Souhlasím s Jarčou, jednou za cas...:o)

  • TV | 29. 8. 2005 13:19

    lol :) ono de facto to není nezdravé, jako spíš hodně tučné. Pro ty, co chtějí mít vosí pas bych to nedoporučil, ovšem se zdravím to má pramálo společného ;)

  • Airan Novakova | 24. 8. 2005 08:52

    Lucie, dovolim si poznamenat, ze nase predky co jedli same nezdrave veci, byli min nemocne nez my. Kdyz si date ty vyborne placky a pak si udelate dvouhodinovy vylet v prirode, budete na tom lepe, nez po zeleninovym salatu z obchodu a misku musli s jogurtem pred televizi:-))))) Verte mi, mam to vyzkousene:-)))))

  • Lucie | 23. 8. 2005 15:00

    je to moc dobré ale dovolím si protestovat proti tomu, že je to zdravé

  • Jarka L. | 19. 8. 2005 07:23

    Je pravda, že vzhledem k obsazení ingrediencí se o zrovna nejzdravější svačinku nejedná. I když jsem škvarky zcela vypustila, i tak se jednalo o velmi kaloricky vydatné jídlo. Ale jednou za čas... ;o)

  • Peter | 18. 8. 2005 19:47

    To, ze je to dobré, o tom urcite nikto nepochybuje, ale docela zdravé (sádlo, slanina, skvarky, sul...!)?

  • Jarka L. | 17. 8. 2005 09:21

    Viděla jsem, dělala jsem, chutnala jsem. Další moc velká dobrůtka! Dala jsem i příteli do práce. Rsp. on sam po ochutnani zbalil asi "jen" 8 kousku :o) A z práce se vracel s mnoha pozdravy od kolegů, kteří mu placičky rozebrali. Takze nejen výborné na chuť, ale i lahodné pro oko. Další recept, který u nás rychle zdomácněl :o)

  • Airan Novakova | 12. 6. 2005 15:58

    Ten recept se mi velice zamlouva, manzel si neco podobneho pamatuje z detstvi, musim si u neho splhnout a udelam to k veceri. Do naplne dam sunku, skvarky ani uzene nemam :-))

  • Dana M. | 23. 2. 2005 13:38

    Dělám něco podobného - jen do náplně přidávám na kostičky nakrájené uvařené uzené maso (místo škvarků).

  • Naďa | 18. 2. 2005 15:13

    To znám jak bramborové pirožky,je to moc dobré,teplé i studené.Doporučuju vyzkoušet.Na těchto stránkách se mi líbí,že si člověk osvěží i skoro zapomenuté recepty.Hned v sobotu je udělám.Díky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Oběd Večeře Pečení Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Hrubá mouka Koření Kysané zelí Pálivá paprika Pepř mletý Sádlo Sezamová semínka Škvarky Slanina Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlé jednoduché rizoto

Rychlé jednoduché rizoto

Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Hrníčková rychlo - pizza - těsto

Hrníčková rychlo - pizza - těsto

Košovská specialita

Košovská specialita

Fenyklová polévka

Fenyklová polévka

Adžika masovo-zeleninová směs

Adžika masovo-zeleninová směs

Ananasový koláč naruby

Ananasový koláč naruby

Hovězí po burgunsku

Hovězí po burgunsku

Lehké Cookies

Lehké Cookies

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

31
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
30
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
29
Zelný salát s křenem a paprikou
Zelný salát s křenem a…
27
Cizrnová polévka - vydatná
Cizrnová polévka -…
27
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Televizní ceny Emmy ovládl Adolescent! Kdo získal další ocenění?

Televizní ceny Emmy ovládl Adolescent! Kdo získal další ocenění?

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Bramborové placky plněné zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact