• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Bramborové pagáče
Napište svůj komentář k receptu

Bramborové pagáče

autor: Klára K.
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborové pagáče
Nahrát fotku
 

Suroviny

24 porce
  • Těsto
    • 3
      ks brambory středně velké, vychladlé, vařené
    • 1
      kg polohrubá mouka
    • 7
      dl mléko 6-7
    • 2
      dl rostlinný olej
    • 2
      ks žloutek
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      kostka droždí 42 g
    • 1
      ks palmarín tuk na pečení, v ČR použijte Heru

Postup přípravy receptu

1
Těsto vypracovat, rozválet (není potřeba nechat kynout), tak asi na 1,5-2 cm. Nastrouhat na něj jednu třetinu Palmarínu a jednu bramboru. Poskládat a opakovat 3x, dokud palmarín a brambory nespotřebujeme. Každou vrstvu necháme cca 10 min. odpočívat. Doporučuji při každém strouhání, ještě před poskládáním trochu osolit. Nakonec těsto rozválet na cca 1,5 cm, povykrajovat pagáče o průměru asi 5 cm, potřeme rozkvedlaným a osoleným vajíčkem a klademe na pečící papír asi 1 cm od sebe. Pečeme při 200 °C do zlatova.
2
Z tohoto množství tři a půl plechu (plech po 24 ks/ pagáčů). Podáváme je ke kyselé fazolové, čočkové nebo bramborové polévce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové noky s houbovou omáčkou

Bramborové noky s houbovou omáčkou

Bramborové šišky s mákem

Bramborové šišky s mákem

Bramborové knedlíky se švestkami

Bramborové knedlíky se švestkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • bernadeta1 | 17. 10. 2013 10:18

    Měla jsem je teď u příbuzných na Slovensku, nemohla jsem je přestat jíst. Navrch dávají kousíček vlašského ořechu, dodá to tomu ten správný šmak. Výborné!

  • Klára K. | 10. 12. 2012 19:43

    Kde zmizla fotka z tohoto receptu? V mojich receptoch ju mám a pôvodne tzam bola. prosím pridať O:-) O:-) O:-)

  • Jana | 8. 9. 2011 12:58

    Trochu nezrozumiteľné =-O

  • zuzka | 30. 10. 2010 17:41

    strasne my chutia uz som ich piekla.vynikajuce.

  • Marie Šindelová | 2. 10. 2009 07:57

    Dělám často a ani jsem netušila,že se tomu říká:pagáče.Většinou,když zbydou brambory třeba od oběda,takže nepotřebuji solit strouhané.Na potřené ještě sypu mák,sezam... .Chutnají nám velice,klidně jen s bílým kafíčkem.

  • Andra | 11. 2. 2008 13:00

    Palmarin je podobny tuk ako Hera.

  • Klára K. | 11. 2. 2008 12:33

    Janka, cesto rozválkať, nastrúhať tuk aj zemiak a cesto úposkľadať najprv hornú dole, na to dolnú, aby sa prekrývali, potom s prava do ľava ,a z ľava do prava, zas aby sa prekrývali. 10-15 min.nechať odpočívať a zopakovať 3x.

  • Jana P. | 11. 2. 2008 08:25

    Prosím,prosím, ják poskládat?

  • Klára Keselyova | 9. 2. 2008 17:06

    Markéta, Palmarín je podobný maslu. Môže sa na ňom piecť aj dusiť, ale nie vysmážať. Na to je ztužený tuk.Čo sa týka fotky, skúsim, keď budem robiť najbližšie. Je v tom ale háčik, totižtomusí pri tom byť aj moja vnučka. Ale pokúsim sa. Klára

  • Marketa | 9. 2. 2008 15:41

    A cemu je ten palmarin podobny? Maslu nebo ztuzenemu tuku...protoze ja ho tu nesezenu. A prosim vas, nemohla byste sem dat fotku? Nejak si neumim predstavit, jak to vypada.

  • Klára Keselyova | 9. 2. 2008 11:59

    Simona, Palmarín, je rastlinný tuk, vhodný na prípravu jemných múčnikov, rôznych druhov cesta, na varenie, dusenia a pečenie. Vyrába Palma Bratislava

  • Simona Bravená | 9. 2. 2008 10:05

    A co je to Palmarín?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Pokrmy Přílohy Z brambor Brambory Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Droždí Mléko Palmarín Polohrubá mouka Rostlinný olej Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hermelínové brambory

Hermelínové brambory

Bílá čokoláda do formiček

Bílá čokoláda do formiček

Zelná polévka s uzenými žebry

Zelná polévka s uzenými žebry

Zelné knedlíky

Zelné knedlíky

Dýně z pánve

Dýně z pánve

Grilované obří krevety

Grilované obří krevety

Eintopf s červenou řepou

Eintopf s červenou řepou

Drobenkový kokosový koláč s tvarohem

Drobenkový kokosový koláč s tvarohem

(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka / žemlovka

(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka…

Doporučujeme

15 minut
15minutová česnečka

15minutová česnečka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

90 minut
Perníčky

Perníčky

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

73
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
24
Dýňové karí s cizrnou
Dýňové karí s cizrnou
23
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
22
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
18
Plec pečená (nejen) se zelím
Plec pečená (nejen) se…

Zajímavé články

Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta, náplně i polevy
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta,…
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití, které potěší i jako dárek
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití,…
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta, polevy a spousta rad a tipů, aby se vám vánoční perníčky povedly
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta,…
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
AHA.cz Mareš o stavu Hezuckého: V pátek se rozhodne

Mareš o stavu Hezuckého: V pátek se rozhodne

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Šaty jako pomsta: Ikonické modely, které vytřely zrak záletným partnerům. Oblékly je princezna Diana i Bella Hadid

Šaty jako pomsta: Ikonické modely, které vytřely zrak záletným partnerům. Oblékly je princezna Diana i Bella Hadid

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Katy Perry vyhrála soud a...  Obere válečného veterána!

Katy Perry vyhrála soud a... Obere válečného veterána!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Další doporučené recepty:

Bramborové noky s kuřetem a zelím
Bramborové noky s kuřetem a zelím
Bramborové noky s listovým celerem
Bramborové noky s listovým celerem
Bramborové omelety s houbami
Bramborové omelety s houbami
Bramborové palačinky
Bramborové palačinky
Bramborové pirohy pečené
Bramborové pirohy pečené
Bramborové placičky s máslovými cibulkami
Bramborové placičky s máslovými…
  • Recepty.cz
  • Bramborové pagáče
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact