• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bramborové pagáče
Napište svůj komentář k receptu

Bramborové pagáče

autor: Klára K.
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborové pagáče
Nahrát fotku
 

Suroviny

24 porce
  • Těsto
    • 3
      ks brambory středně velké, vychladlé, vařené
    • 1
      kg polohrubá mouka
    • 7
      dl mléko 6-7
    • 2
      dl rostlinný olej
    • 2
      ks žloutek
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      kostka droždí 42 g
    • 1
      ks palmarín tuk na pečení, v ČR použijte Heru

Postup přípravy receptu

1
Těsto vypracovat, rozválet (není potřeba nechat kynout), tak asi na 1,5-2 cm. Nastrouhat na něj jednu třetinu Palmarínu a jednu bramboru. Poskládat a opakovat 3x, dokud palmarín a brambory nespotřebujeme. Každou vrstvu necháme cca 10 min. odpočívat. Doporučuji při každém strouhání, ještě před poskládáním trochu osolit. Nakonec těsto rozválet na cca 1,5 cm, povykrajovat pagáče o průměru asi 5 cm, potřeme rozkvedlaným a osoleným vajíčkem a klademe na pečící papír asi 1 cm od sebe. Pečeme při 200 °C do zlatova.
2
Z tohoto množství tři a půl plechu (plech po 24 ks/ pagáčů). Podáváme je ke kyselé fazolové, čočkové nebo bramborové polévce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové nočky s medvědím česnekem

Bramborové nočky s medvědím česnekem

Bramborové wrapy s uzeným

Bramborové wrapy s uzeným

Bramborové noky s houbovou omáčkou

Bramborové noky s houbovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • bernadeta1 | 17. 10. 2013 10:18

    Měla jsem je teď u příbuzných na Slovensku, nemohla jsem je přestat jíst. Navrch dávají kousíček vlašského ořechu, dodá to tomu ten správný šmak. Výborné!

  • Klára K. | 10. 12. 2012 19:43

    Kde zmizla fotka z tohoto receptu? V mojich receptoch ju mám a pôvodne tzam bola. prosím pridať O:-) O:-) O:-)

  • Jana | 8. 9. 2011 12:58

    Trochu nezrozumiteľné =-O

  • zuzka | 30. 10. 2010 17:41

    strasne my chutia uz som ich piekla.vynikajuce.

  • Marie Šindelová | 2. 10. 2009 07:57

    Dělám často a ani jsem netušila,že se tomu říká:pagáče.Většinou,když zbydou brambory třeba od oběda,takže nepotřebuji solit strouhané.Na potřené ještě sypu mák,sezam... .Chutnají nám velice,klidně jen s bílým kafíčkem.

  • Andra | 11. 2. 2008 13:00

    Palmarin je podobny tuk ako Hera.

  • Klára K. | 11. 2. 2008 12:33

    Janka, cesto rozválkať, nastrúhať tuk aj zemiak a cesto úposkľadať najprv hornú dole, na to dolnú, aby sa prekrývali, potom s prava do ľava ,a z ľava do prava, zas aby sa prekrývali. 10-15 min.nechať odpočívať a zopakovať 3x.

  • Jana P. | 11. 2. 2008 08:25

    Prosím,prosím, ják poskládat?

  • Klára Keselyova | 9. 2. 2008 17:06

    Markéta, Palmarín je podobný maslu. Môže sa na ňom piecť aj dusiť, ale nie vysmážať. Na to je ztužený tuk.Čo sa týka fotky, skúsim, keď budem robiť najbližšie. Je v tom ale háčik, totižtomusí pri tom byť aj moja vnučka. Ale pokúsim sa. Klára

  • Marketa | 9. 2. 2008 15:41

    A cemu je ten palmarin podobny? Maslu nebo ztuzenemu tuku...protoze ja ho tu nesezenu. A prosim vas, nemohla byste sem dat fotku? Nejak si neumim predstavit, jak to vypada.

  • Klára Keselyova | 9. 2. 2008 11:59

    Simona, Palmarín, je rastlinný tuk, vhodný na prípravu jemných múčnikov, rôznych druhov cesta, na varenie, dusenia a pečenie. Vyrába Palma Bratislava

  • Simona Bravená | 9. 2. 2008 10:05

    A co je to Palmarín?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Pokrmy Přílohy Z brambor Brambory Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Droždí Mléko Palmarín Polohrubá mouka Rostlinný olej Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuličky Raffaelo krok za krokem

Kuličky Raffaelo krok za krokem

Vepřové koleno marinované

Vepřové koleno marinované

Banánové muffiny

Banánové muffiny

Cuketové plátky v pivním těstíčku

Cuketové plátky v pivním těstíčku

Vylepšené rafaello řezy

Vylepšené rafaello řezy

Čevapi

Čevapi

Bezlepkové čokoládové cupcakes

Bezlepkové čokoládové cupcakes

Farmářská polévka

Farmářská polévka

Kančí guláš s bramborami

Kančí guláš s bramborami

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

236
Křupavý jarní salát
Křupavý jarní salát
119
Tříbarevná buchta z remosky (prošívaná deka)
Tříbarevná buchta z…
106
Nealkoholický punč
Nealkoholický punč
92
Campari Orange Passion
Campari Orange Passion
73
Jihočeská „pucková“ polévka
Jihočeská „pucková“…

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Bramborové noky s kuřetem a zelím
Bramborové noky s kuřetem a zelím
Bramborové noky s listovým celerem
Bramborové noky s listovým celerem
Bramborové omelety s houbami
Bramborové omelety s houbami
Bramborové palačinky
Bramborové palačinky
Bramborové pirohy pečené
Bramborové pirohy pečené
Bramborové placičky s máslovými cibulkami
Bramborové placičky s máslovými…
  • Recepty.cz
  • Bramborové pagáče
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact