• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bramborové noky s dušeným špenátem
Napište svůj komentář k receptu

Bramborové noky s dušeným špenátem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 35
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborové noky s dušeným špenátem
Bramborové noky s dušeným špenátem
Bramborové noky s dušeným špenátem
Bramborové noky s dušeným špenátem
Bramborové noky s dušeným špenátem
Bramborové noky s dušeným špenátem
Bramborové noky s dušeným špenátem
Bramborové noky s dušeným špenátem
Bramborové noky s dušeným špenátem
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
  • Bramborové noky:
    • 800
      g vařené brambory oloupané a jemně nastrouhané
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      ks vejce
    • 350
      g hrubá mouka dle moučnatosti brambor, cca 300 -
  • Špenát:
    • 1
      ks cibule větší
    • 450
      g špenátový protlak - mražený lze použít i sekaný listový
    • pepř mletý
    • olej
    • sůl
    • 3
      stroužek česnek dle chuti, cca 2 -
    • 1
      ks vejce
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      lžíce hladká mouka cca
    • uzené maso 250 gramů nebo Niva 150 gramů
    • muškátový květ dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Vařené brambory ve slupce necháme zchladnout, oloupeme, nastrouháme do mísy, osolíme, přidáme vejce, promícháme a přidáváme mouku dle potřeby. Těsto by mělo být nelepivé a vláčné. Během přípravy těsta si dáme vařit vodu, protože až budou noky pokrájené, ihned je budeme házet do vroucí, osolené vody.
2
Z těsta vyválíme delší válečky, které pokrájíme na stejně velké dílky a ty naházíme do hrnce s vroucí vodou. Opatrně je ode dna podebereme, promícháme, počkáme až vyplavou a krátce povaříme. Jeden nok po půlminutě až minutě (dle velikosti) vyndáme a ochutnáme na zkoušku, pak budeme vědět, zda jsou vařené. Poté zcedíme a podáváme. Vařené noky můžeme také ještě před podáváním krátce osmažit na trošce oleje.
3
Na pokrájené cibuli osmažené dorůžova necháme zvolna rozpustit špenát, který ochutíme solí, pepřem a česnekem. Krátce ho podusíme, pak vmícháme vejce, které necháme ve špenátu srazit a nakonec vlijeme smetanu smíchanou s hladkou moukou a špenát ještě krátce povaříme.
4
Pokud chceme pokrm bezmasý, přimícháme nakonec do špenátu nastrouhanou Nivu nebo Gorgonzolu, kterou necháme rozpustit a dle chuti muškátový květ (ten už při dušení).
5
Pokud chceme pokrm masitý, do špenátu vmícháme na kostičky pokrájenou uzenou rolovanou plec nebo krkovici, moravské uzené..., které se špenátem dostatečně prohřejeme.
6
A pokud chceme, můžeme podávat noky v kombinaci se sýrovým špenátem a plátkem uzeného masa.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí

Bramborové noky s dušeným kysaným…

Vepřová pečeně s dušeným zelím a jablky

Vepřová pečeně s dušeným zelím a…

Slaninové flíčky s dušeným červeným zelím

Slaninové flíčky s dušeným červeným…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Miluše | 15. 3. 2016 08:44

    Noky dělám stejně,ale ten špenát s uzeným uvnitř mě mile překvapil a bylo to opravdu výborné zpestření :-)

  • Jajda | 26. 1. 2016 09:06

    Super!!

  • Kratochvílová | 30. 9. 2015 08:41

    Naše výborná včerejší večeře. Manžel si úplně rochnil jak byl spokojený :) děkuji :)

  • Věra | 29. 6. 2015 12:25

    Velká pochvala za recept. Špenát s uzeným byl vynikající a na to že uzeného bylo ve špenátu hodně, tak množství co je normálně potřeba ke špenátu s knedlíkem je podstatně vyšší, takže další plusové body :-D .

  • Petka | 18. 6. 2015 13:43

    Nazvala bych to spise "bramborove spalicky s uzenym a spenatem". Noky se delaji z hladke mouky, z hrube se dela knedlík . To samozrejme nedela recept spatnym. Jen ten nazev...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Noky Maso & ryby & mořské plody Zelenina
Maso Pokrmy Přílohy Uzené Z mléka / sýra Ze zeleniny Brambory Oběd Večeře Dušení Vaření Vegetariáni Velikonoce Výjimečný den Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Hrubá mouka Muškátový květ Olej Pepř mletý Smetana ke šlehání Špenátový protlak - mražený Sůl Uzené maso Vařené brambory Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Uhlířské špagety

Uhlířské špagety

Pečené obložené řízky

Pečené obložené řízky

Medailonky s brokolicí a nivou

Medailonky s brokolicí a nivou

Meruňkový koláč

Meruňkový koláč

Mleté maso s kysaným zelím

Mleté maso s kysaným zelím

Tvarohové řezy

Tvarohové řezy

Mrkvovo-celerový salát

Mrkvovo-celerový salát

Dančí kýta na pivu

Dančí kýta na pivu

Feferonková pasta

Feferonková pasta

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

28
Skvělé boloňské špagety
Skvělé boloňské špagety
22
Domácí paštika z kuřecích jater
Domácí paštika z…
16
Americké lívance
Americké lívance
15
Čevabčiči
Čevabčiči
15
Jablečná buchta
Jablečná buchta

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Bramborové noky - příloha ke gulášům
Bramborové noky - příloha ke gulášům
Bramborové noky / špalíky s medvědím česnekem
Bramborové noky / špalíky s medvědím…
Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí
Bramborové noky s dušeným kysaným zelím…
Bramborové noky s houbovou omáčkou
Bramborové noky s houbovou omáčkou
Bramborové noky s kuřetem a zelím
Bramborové noky s kuřetem a zelím
Bramborové noky s listovým celerem
Bramborové noky s listovým celerem
  • Recepty.cz
  • Bramborové noky s dušeným špenátem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact