• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bramborové noky s dušeným špenátem
Napište svůj komentář k receptu

Bramborové noky s dušeným špenátem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 35
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborové noky s dušeným špenátem
Bramborové noky s dušeným špenátem
Bramborové noky s dušeným špenátem
Bramborové noky s dušeným špenátem
Bramborové noky s dušeným špenátem
Bramborové noky s dušeným špenátem
Bramborové noky s dušeným špenátem
Bramborové noky s dušeným špenátem
Bramborové noky s dušeným špenátem
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
  • Bramborové noky:
    • 800
      g vařené brambory oloupané a jemně nastrouhané
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      ks vejce
    • 350
      g hrubá mouka dle moučnatosti brambor, cca 300 -
  • Špenát:
    • 1
      ks cibule větší
    • 450
      g špenátový protlak - mražený lze použít i sekaný listový
    • pepř mletý
    • olej
    • sůl
    • 3
      stroužek česnek dle chuti, cca 2 -
    • 1
      ks vejce
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      lžíce hladká mouka cca
    • uzené maso 250 gramů nebo Niva 150 gramů
    • muškátový květ dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Vařené brambory ve slupce necháme zchladnout, oloupeme, nastrouháme do mísy, osolíme, přidáme vejce, promícháme a přidáváme mouku dle potřeby. Těsto by mělo být nelepivé a vláčné. Během přípravy těsta si dáme vařit vodu, protože až budou noky pokrájené, ihned je budeme házet do vroucí, osolené vody.
2
Z těsta vyválíme delší válečky, které pokrájíme na stejně velké dílky a ty naházíme do hrnce s vroucí vodou. Opatrně je ode dna podebereme, promícháme, počkáme až vyplavou a krátce povaříme. Jeden nok po půlminutě až minutě (dle velikosti) vyndáme a ochutnáme na zkoušku, pak budeme vědět, zda jsou vařené. Poté zcedíme a podáváme. Vařené noky můžeme také ještě před podáváním krátce osmažit na trošce oleje.
3
Na pokrájené cibuli osmažené dorůžova necháme zvolna rozpustit špenát, který ochutíme solí, pepřem a česnekem. Krátce ho podusíme, pak vmícháme vejce, které necháme ve špenátu srazit a nakonec vlijeme smetanu smíchanou s hladkou moukou a špenát ještě krátce povaříme.
4
Pokud chceme pokrm bezmasý, přimícháme nakonec do špenátu nastrouhanou Nivu nebo Gorgonzolu, kterou necháme rozpustit a dle chuti muškátový květ (ten už při dušení).
5
Pokud chceme pokrm masitý, do špenátu vmícháme na kostičky pokrájenou uzenou rolovanou plec nebo krkovici, moravské uzené..., které se špenátem dostatečně prohřejeme.
6
A pokud chceme, můžeme podávat noky v kombinaci se sýrovým špenátem a plátkem uzeného masa.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí

Bramborové noky s dušeným kysaným…

Vepřová pečeně s dušeným zelím a jablky

Vepřová pečeně s dušeným zelím a…

Slaninové flíčky s dušeným červeným zelím

Slaninové flíčky s dušeným červeným…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Miluše | 15. 3. 2016 08:44

    Noky dělám stejně,ale ten špenát s uzeným uvnitř mě mile překvapil a bylo to opravdu výborné zpestření :-)

  • Jajda | 26. 1. 2016 09:06

    Super!!

  • Kratochvílová | 30. 9. 2015 08:41

    Naše výborná včerejší večeře. Manžel si úplně rochnil jak byl spokojený :) děkuji :)

  • Věra | 29. 6. 2015 12:25

    Velká pochvala za recept. Špenát s uzeným byl vynikající a na to že uzeného bylo ve špenátu hodně, tak množství co je normálně potřeba ke špenátu s knedlíkem je podstatně vyšší, takže další plusové body :-D .

  • Petka | 18. 6. 2015 13:43

    Nazvala bych to spise "bramborove spalicky s uzenym a spenatem". Noky se delaji z hladke mouky, z hrube se dela knedlík . To samozrejme nedela recept spatnym. Jen ten nazev...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Noky Maso & ryby & mořské plody Zelenina
Maso Pokrmy Přílohy Uzené Z mléka / sýra Ze zeleniny Brambory Oběd Večeře Dušení Vaření Vegetariáni Velikonoce Výjimečný den Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Hrubá mouka Muškátový květ Olej Pepř mletý Smetana ke šlehání Špenátový protlak - mražený Sůl Uzené maso Vařené brambory Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maso tří barev

Maso tří barev

Bůček pečený na zelí

Bůček pečený na zelí

Avokádo zapečené se sýrem

Avokádo zapečené se sýrem

Kynutá cmunda

Kynutá cmunda

Angreštový pudink s černým rybízem

Angreštový pudink s černým rybízem

Dušená mrkev s džusem, bez jíšky

Dušená mrkev s džusem, bez jíšky

Podkova - dort

Podkova - dort

Sacher dort

Sacher dort

Pasta / pesto z česnekových výhonků

Pasta / pesto z česnekových výhonků

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

137
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
124
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
108
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
100
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
74
Čočkové ragú
Čočkové ragú

Zajímavé články

Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se sladkým uměním, které potěší každého milovníka literatury
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se…
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a 90. let, v nichž se zpívá o jídle nebo pití?
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a…
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
AHA.cz Dvořáková z kriminálky Anděl: Odmítla léčbu rakoviny

Dvořáková z kriminálky Anděl: Odmítla léčbu rakoviny

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Laďka Něrgešová (49) hlásí návrat: První rozhovor po operaci mozku!

Laďka Něrgešová (49) hlásí návrat: První rozhovor po operaci mozku!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

Další doporučené recepty:

Bramborové noky - příloha ke gulášům
Bramborové noky - příloha ke gulášům
Bramborové noky / špalíky s medvědím česnekem
Bramborové noky / špalíky s medvědím…
Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí
Bramborové noky s dušeným kysaným zelím…
Bramborové noky s houbovou omáčkou
Bramborové noky s houbovou omáčkou
Bramborové noky s kuřetem a zelím
Bramborové noky s kuřetem a zelím
Bramborové noky s listovým celerem
Bramborové noky s listovým celerem
  • Recepty.cz
  • Bramborové noky s dušeným špenátem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact