• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bramborové nočky s medvědím česnekem
Napište svůj komentář k receptu

Bramborové nočky s medvědím česnekem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 15
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborové nočky s medvědím česnekem
Bramborové nočky s medvědím česnekem
Bramborové nočky s medvědím česnekem
Bramborové nočky s medvědím česnekem
Bramborové nočky s medvědím česnekem
Bramborové nočky s medvědím česnekem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Uvařte si chutný oběd či večeři v podobě bramborových nočků. Podávejte je s omáčkou z mléka a s nezbytným pestem připraveným z medvědího česneku. Ten dodá pokrmu charakteristickou chuť i vůni a navíc má řadu příznivých účinků pro tělo.

Suroviny

4 porce
    • 300
      g brambory uvařené ve slupce
    • 50
      g máslo
    • sůl
    • 100
      ml olivový olej
    • 50
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 150
      g hrubá mouka
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce petrželka nasekaná
    • 150
      ml mléko plnotučné
    • 200
      g medvědí česnek

Postup přípravy receptu

1
Medvědí česnek dejte do mixéru, přilijte olivový olej, sůl a rozmixujte dohladka na pesto. Přendejte do skleničky a dejte vychladit do ledničky.

RADA: Jarní bylinka: zkuste medvědí česnek

2
Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a nastrouhejte. V míse je smíchejte s moukou a vajíčkem, přidejte nasekanou petrželku a vypracujte hladké těsto. Z něj vytvořte válečky, nakrájejte je na stejně velké špalíčky a hned vařte ve vroucí vodě asi 5 minut. Pak je vyndejte na síto.
3
V kastrůlku rozpusťte máslo, přidejte hladkou mouku, orestujte a vlijte studené mléko. Rozšlehejte na hladkou omáčku a vařte asi 10 minut.

RADA: Jak připravit jíšku?

4
Část pesta vmíchejte do omáčky a dosolte. Na talíře vlijte omáčku, přidejte uvařené noky a pokapejte zbylým pestem. Ozdobte medvědím česnekem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Risotto s medvědím česnekem

Risotto s medvědím česnekem

Batátové bramboráčky s medvědím česnekem

Batátové bramboráčky s medvědím…

Lívanečky s medvědím česnekem

Lívanečky s medvědím česnekem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Noky
Pokrmy Zdravě i chutně Z brambor Vaření Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hladká mouka Hrubá mouka Máslo Medvědí česnek Mléko plnotučné Olivový olej Pepř mletý Petrželka Sůl Vejce

Jak udělat jíšku

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Starodávné buchty

Starodávné buchty

Ďábelské fazole

Ďábelské fazole

Jidášky našich babiček

Jidášky našich babiček

Koláč s hroznovým vínem

Koláč s hroznovým vínem

Barevný kuskusový salát

Barevný kuskusový salát

Marinované špízy

Marinované špízy

Kávový dort (řez) s pudinkem

Kávový dort (řez) s pudinkem

Tradiční jablečný koláč

Tradiční jablečný koláč

Meruňkové smoothie

Meruňkové smoothie

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak udělat jíšku

Poslední sledované recepty

67
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
58
Topinky s houbami a čedarem
Topinky s houbami a…
56
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort
52
Originální řecké tzatziki
Originální řecké tzatziki
47
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Dohra pohřbu Jiřího Krampola (†87): Pro nesměl syn sedět v první řadě? Vysvětlení od Teniskožrouta!

Dohra pohřbu Jiřího Krampola (†87): Pro nesměl syn sedět v první řadě? Vysvětlení od Teniskožrouta!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Bramborové lupínky
Bramborové lupínky
Bramborové mini bochánky (mazance)
Bramborové mini bochánky (mazance)
Bramborové muffiny se slaninou
Bramborové muffiny se slaninou
Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky - příloha ke gulášům
Bramborové noky - příloha ke gulášům
Bramborové noky / špalíky s medvědím česnekem
Bramborové noky / špalíky s medvědím…
  • Recepty.cz
  • Bramborové nočky s medvědím česnekem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact