• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bramborové kule
Napište svůj komentář k receptu

Bramborové kule

autor: katalan
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborové kule
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory syrové
    • vařené brambory
    • sůl
    • hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Syrové brambory postrouháme na jemném struhadle a přes plátno důkladně vymačkáme veškerou vodu. Studené vařené brambory postrouháme rovněž na jemno. Obojí brambory - ve zhruba stejném množství (spíš více vařených) smícháme s trochou soli a prohněteme. V ruce vytvoříme z těsta koule o průměru asi 4 cm. Do misky nasypeme hladkou mouku a po částech v ní bramborové koule obalíme (krouživým pohybem mísy se koule v mouce dokonale obalí). Koule vkládáme do vařící vody a uvaříme.
2
Chutnají s vepřovým a kyselým zelím, se svíčkovou...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové růžičky

Bramborové růžičky

Barevné bramborové knedlíky (noky)

Barevné bramborové knedlíky (noky)

Bramborové šišky se strouhankou a ořechy

Bramborové šišky se strouhankou a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olga | 21. 1. 2008 22:14

    Tieto knedlíky volajú Poliaci "kluzky", asi preto ,že sa naozaj do hrdla klžu.Mám známu z Polska ,ona ich robieva často a viem ,že do cesta dáva zemiakový škrob aj vajce a kúsok masla (veľkosť ako orech.Sú velmi chutné a podávajú ich k mäsam so šťavou alebo omáčkou.

  • Jana Rakusová | 2. 11. 2007 11:17

    Kule se vaří tak, že se ve vařící vodě odmíchají ode dna a jak vyplavou na povrch, hned se sbírají. Po uvaření se dají do pekáčku s pečeným masem a oválí se ve vypečené šťávě. Proto se taky obalují v solamylu nebo mouce, aby byly po uvaření lepkavé.

  • karolina bohackova | 25. 10. 2007 22:45

    Helenko, pro 4 osoby bych použila asi 6 středně velkých nastrouhaných brambor (hodně vymačkaných) a 6 brambor vařench. Nevím, jak jste velcí jedlíci, ale bramorové kule kluožou do krku samy

  • Lusinda | 18. 10. 2007 11:52

    Pokud dělám bramborové knedlíky bez vejce tak dávám lžičku bramborového škrobu,tak pokud máte strach můžete to zkusit.

  • karolina bohackova | 17. 10. 2007 22:01

    Já se u vaření nikdy nedívám na hodiny - dobu vaření odhaduji - (asi 15 -20 minut?) Knedlíky se opravdu nerozvaří .Konsistence ještě neuvařených koulí je jednak tuhá a jednak jsou obaleny v hladké mouce. Karolina

  • karolina bohackova | 17. 10. 2007 22:01

    Já se u vaření nikdy nedívám na hodiny - dobu vaření odhaduji - (asi 15 -20 minut?) Knedlíky se opravdu nerozvaří .Konsistence ještě neuvařených koulí je jednak tuhá a jednak jsou obaleny v hladké mouce. Karolina

  • ivča | 17. 10. 2007 11:44

    jak dlouho vaříme???

  • Zdena z JM | 17. 10. 2007 09:48

    Opravdu to drží pohromadě i bez mouky.Nerozpadne se to ve vodě?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Přílohy Brambory Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hladká mouka Sůl Vařené brambory
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jarní polévka

Jarní polévka

Dietní pečené kuře s rýží

Dietní pečené kuře s rýží

Rychlá kávová zrna

Rychlá kávová zrna

Rösti - smažená nebo pečená příloha

Rösti - smažená nebo pečená příloha

Ananasový koláč III.

Ananasový koláč III.

Salát z okurek

Salát z okurek

Rychlý jahodový koláč

Rychlý jahodový koláč

Buřtguláš trochu jinak

Buřtguláš trochu jinak

Kávový dort (řez) s pudinkem

Kávový dort (řez) s pudinkem

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

48
Klasické lečo
Klasické lečo
20
Buchty - těsto z domácí pekárny
Buchty - těsto z domácí…
20
Buřty na pivu
Buřty na pivu
19
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
18
Broskvový džem (marmeláda)
Broskvový džem …

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Zpěvák megahitu Human Rag’n’Bone Man: Místo koncertu skončil ve špitále!

Zpěvák megahitu Human Rag’n’Bone Man: Místo koncertu skončil ve špitále!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

  • Recepty.cz
  • Bramborové kule
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact