• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bramborové kule
Napište svůj komentář k receptu

Bramborové kule

autor: katalan
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborové kule
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory syrové
    • vařené brambory
    • sůl
    • hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Syrové brambory postrouháme na jemném struhadle a přes plátno důkladně vymačkáme veškerou vodu. Studené vařené brambory postrouháme rovněž na jemno. Obojí brambory - ve zhruba stejném množství (spíš více vařených) smícháme s trochou soli a prohněteme. V ruce vytvoříme z těsta koule o průměru asi 4 cm. Do misky nasypeme hladkou mouku a po částech v ní bramborové koule obalíme (krouživým pohybem mísy se koule v mouce dokonale obalí). Koule vkládáme do vařící vody a uvaříme.
2
Chutnají s vepřovým a kyselým zelím, se svíčkovou...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové šišky se strouhankou a ořechy

Bramborové šišky se strouhankou a…

Bramborové růžičky

Bramborové růžičky

Barevné bramborové knedlíky (noky)

Barevné bramborové knedlíky (noky)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olga | 21. 1. 2008 22:14

    Tieto knedlíky volajú Poliaci "kluzky", asi preto ,že sa naozaj do hrdla klžu.Mám známu z Polska ,ona ich robieva často a viem ,že do cesta dáva zemiakový škrob aj vajce a kúsok masla (veľkosť ako orech.Sú velmi chutné a podávajú ich k mäsam so šťavou alebo omáčkou.

  • Jana Rakusová | 2. 11. 2007 11:17

    Kule se vaří tak, že se ve vařící vodě odmíchají ode dna a jak vyplavou na povrch, hned se sbírají. Po uvaření se dají do pekáčku s pečeným masem a oválí se ve vypečené šťávě. Proto se taky obalují v solamylu nebo mouce, aby byly po uvaření lepkavé.

  • karolina bohackova | 25. 10. 2007 22:45

    Helenko, pro 4 osoby bych použila asi 6 středně velkých nastrouhaných brambor (hodně vymačkaných) a 6 brambor vařench. Nevím, jak jste velcí jedlíci, ale bramorové kule kluožou do krku samy

  • Lusinda | 18. 10. 2007 11:52

    Pokud dělám bramborové knedlíky bez vejce tak dávám lžičku bramborového škrobu,tak pokud máte strach můžete to zkusit.

  • karolina bohackova | 17. 10. 2007 22:01

    Já se u vaření nikdy nedívám na hodiny - dobu vaření odhaduji - (asi 15 -20 minut?) Knedlíky se opravdu nerozvaří .Konsistence ještě neuvařených koulí je jednak tuhá a jednak jsou obaleny v hladké mouce. Karolina

  • karolina bohackova | 17. 10. 2007 22:01

    Já se u vaření nikdy nedívám na hodiny - dobu vaření odhaduji - (asi 15 -20 minut?) Knedlíky se opravdu nerozvaří .Konsistence ještě neuvařených koulí je jednak tuhá a jednak jsou obaleny v hladké mouce. Karolina

  • ivča | 17. 10. 2007 11:44

    jak dlouho vaříme???

  • Zdena z JM | 17. 10. 2007 09:48

    Opravdu to drží pohromadě i bez mouky.Nerozpadne se to ve vodě?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Přílohy Brambory Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hladká mouka Sůl Vařené brambory
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dunajské vlny

Dunajské vlny

Lístkoví šneci se sýrem

Lístkoví šneci se sýrem

Tvarohový mřížkový koláč

Tvarohový mřížkový koláč

Listový závin se špenátem a balkánským sýrem

Listový závin se špenátem a…

Kakaové řezy s jablky

Kakaové řezy s jablky

Letní linecký koláč

Letní linecký koláč

Kvašený zeleninový salát Pickles

Kvašený zeleninový salát Pickles

Beránek ze šlehačky

Beránek ze šlehačky

Adžika - zeleninová pasta

Adžika - zeleninová pasta

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

122
Dýňová tortila
Dýňová tortila
113
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
92
Máslové řízky
Máslové řízky
48
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
38
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Blonďatá fanynka ukázala snímky z dovolené: Romantika s Miraiem!

Blonďatá fanynka ukázala snímky z dovolené: Romantika s Miraiem!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Bramborové kule
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact