• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Bramborové houstičky
Napište svůj komentář k receptu

Bramborové houstičky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborové houstičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

30 porce
    • 800
      g brambory oloupané
    • 500
      ml mléko
    • 2
      balíček sušené droždí
    • 800
      g hladká mouka 700-800
    • olivový olej na potření
    • sůl hrubá na posypání
    • sezam na posypání

Postup přípravy receptu

1
Nakrájené brambory vložíme do mléka, osolíme a uvaříme do měkka. Uvařené brambory společně s mlékem rozšťoucháme na kaši a necháme vychladnout tak, abychom mohli rukama zpracovat těsto. Mouku smícháme s droždím a přidáme k tomu vychladlou bramborovou kaši. Zpracujeme v těsto a necháme 20 minut vykynout. Potom polévkovou lžící ukrajujeme kousky těsta, které tvarujeme jako malé bochánky a pokládáme je na plech vyložený pečícím papírem. Lehce potřeme olivovým olejem a podle chuti posypeme hrubou solí a sezamem a opět houstičky necháme 20 minut kynout. Pečeme v dobře předehřáté troubě na 220 °C asi 25 minut do zlatova.
2
Tato dávka stačí asi na 30 houstiček (2 plechy). Houstičky jsou skvělá příloha ke grilovanému masu, salátům a chutnají skvěle i samotné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Majolkové houstičky

Majolkové houstičky

Domací houstičky

Domací houstičky

Oblíbené houstičky

Oblíbené houstičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • anedzka | 23. 1. 2015 22:22

    :-) Dodržela jsem přesně návod. Pouze jsem zkoušela z poloviční dávky.To nic nemění na tom, že recept je v pohodě. Nelepí se těsto. Krásně se z něj tvoří i bochánky i válečky a pletou se housky. Vůbec není nutno podsypávat. nechala jsem dle rady kynoutna 3x - tedy v míse, pak na vále bochánky a následně upletené houstičky. Před pečením jsem pomašlovala rozšlehaným vejcem s rostlinným olejem. Posypala jsem semínky. hrubozrnnou solí. Pekla jsem na 220°C a 200°C v elektr. troubě na horkovzduch. Krásně nabyly na velikosti všechny kousky. A tak musím sem napsat hodnotící příspěvek, aby ten, kdo narazí na receptík, jako já, :-) aby se nebál tento použít. Samozřejmě, všechny ingredience jsem spojila, až byly chladné. Nic se nemůže pokazit. Po vytáhnutí z trouby jsem pokapala máslem. Je chutné. Po pravdě nejsou to housky jako z krámu. Ale víme, že tam nejsou z brambor. Dobrou chuť.

  • Lucie Kadera | 5. 10. 2011 14:20

    Do toho testa se musi zapracovat tolik mouky aby vubec nelepilo.

  • Marja Morevna | 1. 10. 2011 16:55

    Brambory se musí nechat ÚPLNĚ vychladnout, jinak se těsto patlá, i když se přidává mouka...

  • Pavel | 15. 6. 2011 15:47

    Tak jsem to vařil a katastrofa z těsta vubec nešly dělat ty bochanky.

  • Anonym | 22. 8. 2007 22:21

    hladkou mouku

  • Jitka Malinová | 21. 8. 2007 14:58

    Prosím o upřesnění jakou mouku ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Pokrmy Přílohy Z brambor Brambory Pečivo Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hladká mouka Mléko Olivový olej Sezam Sůl Sušené droždí
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Obrácené řízky

Obrácené řízky

Italská pizza

Italská pizza

Celerová pomazánka III.

Celerová pomazánka III.

Salát s rukolou a mozzarellou

Salát s rukolou a mozzarellou

K - Nadívaná kuřecí stehna

K - Nadívaná kuřecí stehna

Květáková polévka s brokolicí

Květáková polévka s brokolicí

Vepřová kýta na rajčatech

Vepřová kýta na rajčatech

Kuřecí prsa na žampionech s rýží

Kuřecí prsa na žampionech s rýží

Kokosové sušenky

Kokosové sušenky

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

60
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
15
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
10
Maso se smetanovo-hořčičnou omáčkou
Maso se smetanovo…
9
Vepřová panenka s houbami a jablky
Vepřová panenka s…
8
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené linecké, pracny, rohlíčky, ořechy i vosí hnízda
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené…
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky do papírového sáčku
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky…
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte linecké, pracny nebo sádlovky
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte…
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho milují a nemusíte ho slepovat ani zdobit!
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho…
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
AHA.cz Kotek s manželkou v ohrožení života: Tohle opravdu zabíjí!

Kotek s manželkou v ohrožení života: Tohle opravdu zabíjí!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Kar po pohřbu »ministra spojů« Hezuckého (†55): Roztočili to tak, jak to miloval!

Kar po pohřbu »ministra spojů« Hezuckého (†55): Roztočili to tak, jak to miloval!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

  • Recepty.cz
  • Bramborové houstičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact