• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bramborové houstičky
Napište svůj komentář k receptu

Bramborové houstičky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborové houstičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

30 porce
    • 800
      g brambory oloupané
    • 500
      ml mléko
    • 2
      balíček sušené droždí
    • 800
      g hladká mouka 700-800
    • olivový olej na potření
    • sůl hrubá na posypání
    • sezam na posypání

Postup přípravy receptu

1
Nakrájené brambory vložíme do mléka, osolíme a uvaříme do měkka. Uvařené brambory společně s mlékem rozšťoucháme na kaši a necháme vychladnout tak, abychom mohli rukama zpracovat těsto. Mouku smícháme s droždím a přidáme k tomu vychladlou bramborovou kaši. Zpracujeme v těsto a necháme 20 minut vykynout. Potom polévkovou lžící ukrajujeme kousky těsta, které tvarujeme jako malé bochánky a pokládáme je na plech vyložený pečícím papírem. Lehce potřeme olivovým olejem a podle chuti posypeme hrubou solí a sezamem a opět houstičky necháme 20 minut kynout. Pečeme v dobře předehřáté troubě na 220 °C asi 25 minut do zlatova.
2
Tato dávka stačí asi na 30 houstiček (2 plechy). Houstičky jsou skvělá příloha ke grilovanému masu, salátům a chutnají skvěle i samotné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Majolkové houstičky

Majolkové houstičky

Domací houstičky

Domací houstičky

Oblíbené houstičky

Oblíbené houstičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • anedzka | 23. 1. 2015 22:22

    :-) Dodržela jsem přesně návod. Pouze jsem zkoušela z poloviční dávky.To nic nemění na tom, že recept je v pohodě. Nelepí se těsto. Krásně se z něj tvoří i bochánky i válečky a pletou se housky. Vůbec není nutno podsypávat. nechala jsem dle rady kynoutna 3x - tedy v míse, pak na vále bochánky a následně upletené houstičky. Před pečením jsem pomašlovala rozšlehaným vejcem s rostlinným olejem. Posypala jsem semínky. hrubozrnnou solí. Pekla jsem na 220°C a 200°C v elektr. troubě na horkovzduch. Krásně nabyly na velikosti všechny kousky. A tak musím sem napsat hodnotící příspěvek, aby ten, kdo narazí na receptík, jako já, :-) aby se nebál tento použít. Samozřejmě, všechny ingredience jsem spojila, až byly chladné. Nic se nemůže pokazit. Po vytáhnutí z trouby jsem pokapala máslem. Je chutné. Po pravdě nejsou to housky jako z krámu. Ale víme, že tam nejsou z brambor. Dobrou chuť.

  • Lucie Kadera | 5. 10. 2011 14:20

    Do toho testa se musi zapracovat tolik mouky aby vubec nelepilo.

  • Marja Morevna | 1. 10. 2011 16:55

    Brambory se musí nechat ÚPLNĚ vychladnout, jinak se těsto patlá, i když se přidává mouka...

  • Pavel | 15. 6. 2011 15:47

    Tak jsem to vařil a katastrofa z těsta vubec nešly dělat ty bochanky.

  • Anonym | 22. 8. 2007 22:21

    hladkou mouku

  • Jitka Malinová | 21. 8. 2007 14:58

    Prosím o upřesnění jakou mouku ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Pokrmy Přílohy Z brambor Brambory Pečivo Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hladká mouka Mléko Olivový olej Sezam Sůl Sušené droždí
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí na červeném víně

Hovězí na červeném víně

Guláš s paprikami

Guláš s paprikami

Tvarohová štola

Tvarohová štola

Vesnické šunkofleky

Vesnické šunkofleky

Jednoduchý těstovinový salát / příloha

Jednoduchý těstovinový salát / příloha

Zabaione - Italský desert

Zabaione - Italský desert

Bramborový salát s okurkou a koprem

Bramborový salát s okurkou a koprem

Cibulové kroužky

Cibulové kroužky

Květákové placičky se schwarzwaldskou šunkou

Květákové placičky se schwarzwaldskou…

Doporučujeme

40 minut
Cukety plněné mletým masem

Cukety plněné mletým masem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

73
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
67
Grilované vepřové koleno
Grilované vepřové koleno
67
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
46
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
41
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Moderátor Všechnopárty Karel Šíp: Konec trapných tahanic!

Moderátor Všechnopárty Karel Šíp: Konec trapných tahanic!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

  • Recepty.cz
  • Bramborové houstičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact