• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bramborová miska
Napište svůj komentář k receptu

Bramborová miska

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborová miska
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g brambory
    • 400
      g žampiony Drobných
    • 3
      ks cibule
    • 2
      ks paprika
    • 3
      stroužek česnek
    • 0,50
      dl olivový olej
    • 1
      lžíce oregáno Nasekaných lístků
    • 2
      ks tymián Větvičky
    • pepř mletý
    • sůl
    • sýr -dle chuti(nemusí být)
    • 450
      g rajčata -pokrájená

Postup přípravy receptu

1
V hrnci rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibule pokrájené na osminky. Přidáme na kostičky pokrájené oloupané brambory, plátky česneku a proužky papriky, mírně osolíme a 5 minut za stálého míchání zprudka restujeme. Pak přidáme očištěné žampiony nakrájené na plátky, vše zalijeme drcenými rajčaty, přidáme bylinky a opepříme, pak podusíme na mírném ohni cca 25 - 30 minut. Na závěr vyjmeme větvičku tymiánu, dochutíme pepřem a solí.
2
Místo dušení můžeme zapéct i v troubě pod alobalem. Takto připravené brambory můžeme použít jako vegetariánské hlavní jídlo nebo jako přílohu k masu.Před koncem pečení je dobré posypat strouhaným eidamem nebo nivou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pohanková miska se zeleninou a ztraceným vejcem

Pohanková miska se zeleninou a…

Snídaňová jablečná miska

Snídaňová jablečná miska

Nejlepší bramborová kaše od babičky

Nejlepší bramborová kaše od babičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kašpárková | 17. 6. 2013 08:25

    Připravovala jsem včera a odezva byla velmi dobrá. Připomíná to bezmasý bramborový guláš a protože jsem sypala sýrem dali jsme si ho jako hlavní jídlo se salátem. Mimochodem ty bylinky do jídla dobře zapadnou a vařením pustí výborné aroma.

  • Vegetarián | 30. 3. 2011 20:35

    snadné i dobré 8-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Zdravě i chutně Z brambor Z hub Zelenina Oběd Večeře Pečení Dušení Restování Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Olivový olej Oregáno Paprika Pepř mletý Rajčata Sůl Sýr Tymián Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové maso na kmínu a pivu

Vepřové maso na kmínu a pivu

Rösti - smažená nebo pečená příloha

Rösti - smažená nebo pečená příloha

Majonéza bez vajec

Majonéza bez vajec

Tuňákové karbanátky

Tuňákové karbanátky

Krkovice s červeným zelím

Krkovice s červeným zelím

Výborná pizza

Výborná pizza

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) - kořeněný

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) …

Sacher dort

Sacher dort

Čočka na kyselo po našem

Čočka na kyselo po našem

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

40
Kuřecí kaldoun - polévka
Kuřecí kaldoun - polévka
36
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
35
Jogurtová zálivka s česnekem a kari
Jogurtová zálivka s…
33
Pikantní bramborový guláš
Pikantní bramborový guláš
32
Topinky s houbami a čedarem
Topinky s houbami a…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Bramborová kaše
Bramborová kaše
Bramborová kaše s medvědím česnekem
Bramborová kaše s medvědím česnekem
Bramborová kaše z pečených brambor
Bramborová kaše z pečených brambor
Bramborová musaka
Bramborová musaka
Bramborová nádivka dle Zd. Trošky
Bramborová nádivka dle Zd. Trošky
Bramborová omeleta se šunkou a žampiony
Bramborová omeleta se šunkou a žampiony
  • Recepty.cz
  • Bramborová miska
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact