• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bramborová miska
Napište svůj komentář k receptu

Bramborová miska

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborová miska
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g brambory
    • 400
      g žampiony Drobných
    • 3
      ks cibule
    • 2
      ks paprika
    • 3
      stroužek česnek
    • 0,50
      dl olivový olej
    • 1
      lžíce oregáno Nasekaných lístků
    • 2
      ks tymián Větvičky
    • pepř mletý
    • sůl
    • sýr -dle chuti(nemusí být)
    • 450
      g rajčata -pokrájená

Postup přípravy receptu

1
V hrnci rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibule pokrájené na osminky. Přidáme na kostičky pokrájené oloupané brambory, plátky česneku a proužky papriky, mírně osolíme a 5 minut za stálého míchání zprudka restujeme. Pak přidáme očištěné žampiony nakrájené na plátky, vše zalijeme drcenými rajčaty, přidáme bylinky a opepříme, pak podusíme na mírném ohni cca 25 - 30 minut. Na závěr vyjmeme větvičku tymiánu, dochutíme pepřem a solí.
2
Místo dušení můžeme zapéct i v troubě pod alobalem. Takto připravené brambory můžeme použít jako vegetariánské hlavní jídlo nebo jako přílohu k masu.Před koncem pečení je dobré posypat strouhaným eidamem nebo nivou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pohanková miska se zeleninou a ztraceným vejcem

Pohanková miska se zeleninou a…

Snídaňová jablečná miska

Snídaňová jablečná miska

Bramborová / batátová krémová polévka s medvědím česnekem

Bramborová / batátová krémová polévka…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kašpárková | 17. 6. 2013 08:25

    Připravovala jsem včera a odezva byla velmi dobrá. Připomíná to bezmasý bramborový guláš a protože jsem sypala sýrem dali jsme si ho jako hlavní jídlo se salátem. Mimochodem ty bylinky do jídla dobře zapadnou a vařením pustí výborné aroma.

  • Vegetarián | 30. 3. 2011 20:35

    snadné i dobré 8-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Zdravě i chutně Z brambor Z hub Zelenina Oběd Večeře Pečení Dušení Restování Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Olivový olej Oregáno Paprika Pepř mletý Rajčata Sůl Sýr Tymián Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Grilovací marináda I.

Grilovací marináda I.

Zapékaná kapusta

Zapékaná kapusta

Jablečné lívance s ovesnými vločkami

Jablečné lívance s ovesnými vločkami

Vídeňská vařená bábovka

Vídeňská vařená bábovka

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Omáčka k těstovinám

Omáčka k těstovinám

Dušené zelí - zadělávané

Dušené zelí - zadělávané

Kuřecí prsa na žampionech s rýží

Kuřecí prsa na žampionech s rýží

Čevapčiči po našem

Čevapčiči po našem

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

183
Jiný houbový gulášek
Jiný houbový gulášek
100
Bylinkový čaj s lípou a chmelem
Bylinkový čaj s lípou a…
86
Kuskus se zeleninou a tuňákem
Kuskus se zeleninou a…
66
Nejlepší pomazánka na chlebíčky
Nejlepší pomazánka na…
26
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Bramborová kaše
Bramborová kaše
Bramborová kaše s medvědím česnekem
Bramborová kaše s medvědím česnekem
Bramborová kaše z pečených brambor
Bramborová kaše z pečených brambor
Bramborová musaka
Bramborová musaka
Bramborová nádivka dle Zd. Trošky
Bramborová nádivka dle Zd. Trošky
Bramborová omeleta se šunkou a žampiony
Bramborová omeleta se šunkou a žampiony
  • Recepty.cz
  • Bramborová miska
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact