• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bramborová kaše fantastická
Napište svůj komentář k receptu

Bramborová kaše fantastická

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborová kaše fantastická
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory
    • olej
    • cibule
    • tavený sýr
    • sůl
    • drcený kmín
    • mléko
    • máslo
    • petrželka nebo pažitka

Postup přípravy receptu

1
Oloupané brambory uvařím v osolené vodě s kmínem, mezitím usmažím nadrobno nasekanou cibulku, brambory sleju, rozmačkám, přidám cibulku, máslo, vlažné mléko a tak dva až tři tavené sýry a rozmixuju mixérem, dochutím vegetou a nakonec vmíchám pažitku nebo petrželku. Je to delikatesa.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborová kaše

Bramborová kaše

Zapečená bramborová kaše

Zapečená bramborová kaše

Slavnostní bramborová kaše

Slavnostní bramborová kaše

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Qvido | 9. 10. 2013 11:27

    Mléko musí být co nejteplejší, se studeným mlékem je kaše mazlavá a ne nadýchaná.

  • Kate | 16. 10. 2011 18:54

    Vynikající,také ji tak dělám a někdy tam dám nasekaná sušená rajčata :-)

  • Hanka | 14. 11. 2010 12:25

    Dnes jsem vyzkoušela tuhle dobrůtka a dostalajsem od rodinky pochvalu! :-) Recept hodotíme na jedničku!

  • venyss venyss | 20. 5. 2009 12:52

    Dnes jsme měli k arabskému kuřeti a byla moc dobrá. Změna od klasické bramborové kaše...1.

  • Petra Ruddy | 5. 4. 2009 20:10

    Nezbylo ani trosku.Vynikajici!!!!

  • Silva Machová | 26. 11. 2006 19:47

    Je to dobrota.

  • Michaela Atherton | 9. 8. 2006 13:01

    Pouzivam misto taveneho syra syr tvrdy, strouhany. Chutna nam v kasi vice a je to i cenove lacinejsi. Pokud mam k dispozici, nahrazuji cibuli cibulkou jarni a sama pro sebe si jeste primichavam kukuricku z plechovky.

  • Kristýna Blažková | 9. 8. 2006 11:01

    Minulý týden jsem kaši vyzkoušela a nakonec skončila v koši... Nevím, kde jsem udělala chybu, ale vůbec mi to nechutnalo... :-(

  • Peťula | 12. 7. 2006 16:19

    Lákavý receptík, dnes to zkusím jako přílohu k uzenýmu, akorát nejsem milovnicí sýra, takže si jeho přítomnost v kaši ještě rozmyslím

  • Jaroslava Oumarová | 11. 6. 2006 20:55

    Takto upravenou kaši jsem dělala i jedla poprvé. Hodnotím jednoznačně 1! Byla moc dobrá, ale abych se přiznala, to vlažné, natož studené mléko jsem neměla odvahu napoprvé dát:-)) Tak až ji budu dělat příště...

  • Dagmar | 8. 6. 2006 12:49

    Jaroslavo, fakt je jak hedvábí zkuste. Šťouchám jí napřed šťouchadlem, pak dám máslo krátce rozšlehám a pak studené mléko.Jednu nevýhodu to má , musí se jíst hned, je teplá akorát na jídlo. Jako francouzské brambory , dřív se dělaly z vařených brambor a já je dělám ze syrových a jsou měké a křupavé no mňam.

  • Jaroslava Oumarová | 8. 6. 2006 09:13

    To jsem teda jelen:-))) Mne maminka učila, že do kaše musí být mléko stejně horké jako brambory, jinak se z kaše stane obuvnické lepidlo.

  • Dagmar | 8. 6. 2006 07:50

    Kaše je mňam,mňam. Zkuste malu obměnu, uvařit brambory ve slané vodě,slít,šlehačem vyšlehat s máslem a studeným mlékem. nakonec zašlehat jemně nastrouhaný sýr. Kaši dát do vypékacích misek navrh ještě nastrouhat sýr a krátce zapéci, jen co se sýr rozteče a trochu zezlatne.Maminka mě učila do kaše vlažné mléko, ale se studeným je jemnější. Zkuste a dejte vědět. říká se té kaši pohádka.

  • Pastis Petite | 14. 4. 2006 21:02

    Je to báječné s uzenou krkovičkou a okurkou...

  • Klea xxx | 10. 4. 2006 09:55

    Kaše je opravdu fantastická,místo sýru jsem dala pomazánkové máslo a celá rodina si moc pochvalovala.

  • Pastis Petite | 5. 4. 2006 09:10

    Je to vynikající ke kapustovým karbanátkům...

  • Di | 12. 12. 2005 06:37

    Nekřoupal by ani celý. Prakticky všechen se slije se s vodou.

  • Alenka | 10. 12. 2005 19:44

    Může to být dobrůtka, ráda bych přidala svoji poznámku-celý kmín nemám ráda, proto používám drcený, který jídlo krásně ovoní, ale "nekřoupe"mi mezi zuby :-)

  • Anonym | 14. 10. 2005 14:19

    Vyzkoušela jsem a opravdu moc moc dobré,doporučuji.

  • Zdena z JM | 14. 10. 2005 09:37

    Bramborovou kaši ochucuji taveným sýrem už dlouho nebo místo másla dávám pomazánkové máslo.Obojí je přímo vynikající a dá se jíst i bez masa.Obzvláště když do toho přimíchán ještě na kostičky pokrájenou šunku.

  • leika | 7. 10. 2005 13:47

    kmínu se neděste, on se stejně potom slije s vodou :-))

  • Marta Hajkova | 4. 10. 2005 10:05

    Klasicka bramborova kase je u nas doma favoritni jidlo. Zkusim i tento zpusob i kdyz se priznam ze kombinace s kminem me trochu desi! Pak napisu jake byly ohlasy

  • eva | 30. 5. 2005 17:40

    velmi, velmi dobra....prave sme dojedli....mnam....

  • Eva Odstrčilová | 28. 5. 2005 14:08

    moc dobrý opravdu delikatesa

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Bramborová kaše
Přílohy Oběd Večeře Vaření Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Drcený kmín Máslo Mléko Olej Petrželka Sůl Tavený sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Telecí kýta na hříbkách

Telecí kýta na hříbkách

Kotlíkový guláš II.

Kotlíkový guláš II.

Čočková polévka z komentářů

Čočková polévka z komentářů

Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou

Jitrnice se zelím, bramborem a…

Rebarborové čatní

Rebarborové čatní

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Koláčky s drobenkou

Koláčky s drobenkou

Jednoduchá francouzská kaše

Jednoduchá francouzská kaše

Pikantní jogurtové filé

Pikantní jogurtové filé

Doporučujeme

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

232
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
207
Celer smažený v kořeněné tempuře
Celer smažený v kořeněné…
165
Rohlíčky plněné jablíčky
Rohlíčky plněné jablíčky
109
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
87
Bramborové placky s dipem z řepy
Bramborové placky s…

Zajímavé články

Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta ze školní jídelny jim nesahá ani po paty!
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta…
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
AHA.cz Finalistka soutěže krásy Beličková (52): Skok ze 3. patra před zraky dcery

Finalistka soutěže krásy Beličková (52): Skok ze 3. patra před zraky dcery

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Zuzana Belohorcová vysvětlila, proč se zbavila silikonů: Změnily se mi priority!

Zuzana Belohorcová vysvětlila, proč se zbavila silikonů: Změnily se mi priority!

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

  • Recepty.cz
  • Bramborová kaše fantastická
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact