• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bramborová kaše fantastická
Napište svůj komentář k receptu

Bramborová kaše fantastická

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborová kaše fantastická
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory
    • olej
    • cibule
    • tavený sýr
    • sůl
    • drcený kmín
    • mléko
    • máslo
    • petrželka nebo pažitka

Postup přípravy receptu

1
Oloupané brambory uvařím v osolené vodě s kmínem, mezitím usmažím nadrobno nasekanou cibulku, brambory sleju, rozmačkám, přidám cibulku, máslo, vlažné mléko a tak dva až tři tavené sýry a rozmixuju mixérem, dochutím vegetou a nakonec vmíchám pažitku nebo petrželku. Je to delikatesa.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborová kaše

Bramborová kaše

Zapečená bramborová kaše

Zapečená bramborová kaše

Slavnostní bramborová kaše

Slavnostní bramborová kaše

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Qvido | 9. 10. 2013 11:27

    Mléko musí být co nejteplejší, se studeným mlékem je kaše mazlavá a ne nadýchaná.

  • Kate | 16. 10. 2011 18:54

    Vynikající,také ji tak dělám a někdy tam dám nasekaná sušená rajčata :-)

  • Hanka | 14. 11. 2010 12:25

    Dnes jsem vyzkoušela tuhle dobrůtka a dostalajsem od rodinky pochvalu! :-) Recept hodotíme na jedničku!

  • venyss venyss | 20. 5. 2009 12:52

    Dnes jsme měli k arabskému kuřeti a byla moc dobrá. Změna od klasické bramborové kaše...1.

  • Petra Ruddy | 5. 4. 2009 20:10

    Nezbylo ani trosku.Vynikajici!!!!

  • Silva Machová | 26. 11. 2006 19:47

    Je to dobrota.

  • Michaela Atherton | 9. 8. 2006 13:01

    Pouzivam misto taveneho syra syr tvrdy, strouhany. Chutna nam v kasi vice a je to i cenove lacinejsi. Pokud mam k dispozici, nahrazuji cibuli cibulkou jarni a sama pro sebe si jeste primichavam kukuricku z plechovky.

  • Kristýna Blažková | 9. 8. 2006 11:01

    Minulý týden jsem kaši vyzkoušela a nakonec skončila v koši... Nevím, kde jsem udělala chybu, ale vůbec mi to nechutnalo... :-(

  • Peťula | 12. 7. 2006 16:19

    Lákavý receptík, dnes to zkusím jako přílohu k uzenýmu, akorát nejsem milovnicí sýra, takže si jeho přítomnost v kaši ještě rozmyslím

  • Jaroslava Oumarová | 11. 6. 2006 20:55

    Takto upravenou kaši jsem dělala i jedla poprvé. Hodnotím jednoznačně 1! Byla moc dobrá, ale abych se přiznala, to vlažné, natož studené mléko jsem neměla odvahu napoprvé dát:-)) Tak až ji budu dělat příště...

  • Dagmar | 8. 6. 2006 12:49

    Jaroslavo, fakt je jak hedvábí zkuste. Šťouchám jí napřed šťouchadlem, pak dám máslo krátce rozšlehám a pak studené mléko.Jednu nevýhodu to má , musí se jíst hned, je teplá akorát na jídlo. Jako francouzské brambory , dřív se dělaly z vařených brambor a já je dělám ze syrových a jsou měké a křupavé no mňam.

  • Jaroslava Oumarová | 8. 6. 2006 09:13

    To jsem teda jelen:-))) Mne maminka učila, že do kaše musí být mléko stejně horké jako brambory, jinak se z kaše stane obuvnické lepidlo.

  • Dagmar | 8. 6. 2006 07:50

    Kaše je mňam,mňam. Zkuste malu obměnu, uvařit brambory ve slané vodě,slít,šlehačem vyšlehat s máslem a studeným mlékem. nakonec zašlehat jemně nastrouhaný sýr. Kaši dát do vypékacích misek navrh ještě nastrouhat sýr a krátce zapéci, jen co se sýr rozteče a trochu zezlatne.Maminka mě učila do kaše vlažné mléko, ale se studeným je jemnější. Zkuste a dejte vědět. říká se té kaši pohádka.

  • Pastis Petite | 14. 4. 2006 21:02

    Je to báječné s uzenou krkovičkou a okurkou...

  • Klea xxx | 10. 4. 2006 09:55

    Kaše je opravdu fantastická,místo sýru jsem dala pomazánkové máslo a celá rodina si moc pochvalovala.

  • Pastis Petite | 5. 4. 2006 09:10

    Je to vynikající ke kapustovým karbanátkům...

  • Di | 12. 12. 2005 06:37

    Nekřoupal by ani celý. Prakticky všechen se slije se s vodou.

  • Alenka | 10. 12. 2005 19:44

    Může to být dobrůtka, ráda bych přidala svoji poznámku-celý kmín nemám ráda, proto používám drcený, který jídlo krásně ovoní, ale "nekřoupe"mi mezi zuby :-)

  • Anonym | 14. 10. 2005 14:19

    Vyzkoušela jsem a opravdu moc moc dobré,doporučuji.

  • Zdena z JM | 14. 10. 2005 09:37

    Bramborovou kaši ochucuji taveným sýrem už dlouho nebo místo másla dávám pomazánkové máslo.Obojí je přímo vynikající a dá se jíst i bez masa.Obzvláště když do toho přimíchán ještě na kostičky pokrájenou šunku.

  • leika | 7. 10. 2005 13:47

    kmínu se neděste, on se stejně potom slije s vodou :-))

  • Marta Hajkova | 4. 10. 2005 10:05

    Klasicka bramborova kase je u nas doma favoritni jidlo. Zkusim i tento zpusob i kdyz se priznam ze kombinace s kminem me trochu desi! Pak napisu jake byly ohlasy

  • eva | 30. 5. 2005 17:40

    velmi, velmi dobra....prave sme dojedli....mnam....

  • Eva Odstrčilová | 28. 5. 2005 14:08

    moc dobrý opravdu delikatesa

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Bramborová kaše
Přílohy Oběd Večeře Vaření Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Drcený kmín Máslo Mléko Olej Petrželka Sůl Tavený sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lehký tvarohový koláč

Lehký tvarohový koláč

Rebarborový koláč

Rebarborový koláč

Kváskový chléb

Kváskový chléb

Krůtí prso jedna báseň

Krůtí prso jedna báseň

Obložený rohlíkový koláč

Obložený rohlíkový koláč

Květáková polévka s brokolicí

Květáková polévka s brokolicí

Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari

Gnocchi / Těstoviny se smetanou,…

Paštika z uzeného lososa

Paštika z uzeného lososa

Dýňový krém s kari

Dýňový krém s kari

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

54
Papriky plněné mletým masem
Papriky plněné mletým…
45
Kuřecí kari se zeleninou a rýží
Kuřecí kari se zeleninou…
36
Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek
Jablečný cukrový závin …
32
Jednoduchý rýžový nákyp se švestkami
Jednoduchý rýžový nákyp…
25
Pikantní pečený bůček
Pikantní pečený bůček

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Šok na párty slovenské televize: Influencerka přišla jako Kanyeho Bianca! Úplně nahá…

Šok na párty slovenské televize: Influencerka přišla jako Kanyeho Bianca! Úplně nahá…

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

  • Recepty.cz
  • Bramborová kaše fantastická
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact