• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bramborová kaše
Napište svůj komentář k receptu

Bramborová kaše

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 37
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborová kaše
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • 400
      ml mléko 300-400
    • máslo
    • čerstvá zelenina na obložení
    • okurka na obložení
    • snitka petržele na obložení

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Mléko přivedeme k varu a ihned odstavíme. Ještě horké brambory šťouchadlem rozmačkáme, dosolíme, přidáme polovinu másla a postupně přiléváme horké mléko, přičemž kaši šleháme nebo mícháme, aby byla nadýchaná.
2
Kaši na talíři přelijeme zbylým máslem, obložíme zeleninou a nakládanou okurkou a ozdobíme petrželkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečená bramborová kaše

Zapečená bramborová kaše

Slavnostní bramborová kaše

Slavnostní bramborová kaše

Zapečená bramborová kaše se zelím

Zapečená bramborová kaše se zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • EvuŠ | 7. 2. 2017 08:49

    Velmi chutná kaše se zeleninou. Určitě bych se ale nebála zeleninu smíchat přímo s kaší. Je opravdu chutná v tomto stavu - odzkoušeno díky https://srecepty.cz/clanky/bramborova-kase-neobycejne-lahodne-recepty, které mi v tom pomohly, jak na to :-) Přidejte tedy trochu uvařené mrkve nebo špetku kmínu a hned máte něco nového na talíři :-)

  • jerry2004
    jerry2004 | 21. 10. 2016 10:45

    Jdu to vyzkoušet :-!

  • jerry2004
    jerry2004 | 21. 10. 2016 10:45

    Jdu to vyzkoušet :-!

  • Jarmila | 1. 5. 2016 21:46

    Milé kuchařky a kuchtíci! Nedávno jsem dělala brambor. kaši a napadlo :-$ mne místo soli do brambor před vařením, jsem dala zeleninový bujón. Po uvaření jsem vývar scedila do jiné nádoby, do brambor dala kousek másla a přikryté nechala rozpustit, rozšťouchala, poté jsem šlehačem a přiléváním vývaru vyšlehala do požadované hustoty-žádné mléko! Manžel prohlásil, že už br. kaši jinak nechce, nám tedy moc chutnala! <:-) Chce to opravdu dobrý bujón, já je kupuji v Rakousku u HOFRA - mají hovězí drůbeží a dva druhy zeleninové, jsou to skutečné vývary v kostce, ale můžete vyzkoušet i naše, nejvíc by se podobala chuť od MAGI :-)

  • Pepil | 10. 11. 2015 11:12

    A proč to tak je ti poradila taky? Jen tak ze zvědavosti.

  • Pemprs | 10. 11. 2015 11:10

    Nebojíš se toho syrového vejce?

  • Jeny | 10. 6. 2015 18:53

    Jen malá připomínka - od své babičky: brambory, které vaříte na kaši nikdy nesolit!!!!! Dosolit až pak, Jeny

  • Ondra | 13. 12. 2014 14:50

    Chyby jsou tam dvě. V Češtině malé č a my;)

  • Dementní zdrobněliny | 10. 7. 2014 17:32

    Kašička je pak nadýchaná jak peřinka? Hezky se pak napapinkáme, vyhajinkáme, vykakinkáme, a půjdeme ven na procházečku? Lidi, co používají zdrobněliny ohledně jídla, mi dokážou ono jídlo vždy dokonale znechutit. Neumíte se vyjadřovat normálně?

  • Vendy | 4. 7. 2014 10:43

    Nejsem si jista, jestli ma nekdo, kdo napise misto my "mi", pravo nekoho poucovat o cestine. A nevidim duvod, proc by nemohlo byt napsano oloupat. Kazdy to pochopi, pouze nekdo s nizkou i teligenci, nebo rypal, ktery neumi priznat chyby a hleda je na ostatnich ne. :-X

  • FlameCZ | 28. 5. 2014 11:11

    Coto <3 <3 <3 <3 <3 <3 kurva je!!!???

  • Astheart | 17. 4. 2014 12:19

    Same, :D , Vy jste tam ty chyby udělal hned 2! :D "Čeština" ve větě má být s malým "č" a to "mi" to mě dostalo (!) ; správně je to MY. :) A v češtině se brambory mohou taky LOUPAT.

  • Sam | 14. 3. 2014 02:30

    Jedna chybicka v Cestine,syrove brambory se velice blbe olupuji,mi je doma vzdycky oskrabavali (a to skrabkou ne loupackou).

  • kazan | 2. 3. 2013 11:15

    Mluv za sebe trolle.

  • charlies99 | 20. 2. 2013 15:11

    Do teplých ručně našťouchaných brambor přidám půl kostky ( pokojové teploty ) másla,něco horkého mléka či smetany, posolím, PŘIDÁM JEDNO SYROVÉ VEJCE a ručním mixérem našlehám. Kašička je pak nadýchaná jak peřinka. Možno " vmíchnout " na drobno nasekanou pažitku nebo zelenou nať cibulky. ......... Velmi zajímavou kombinací je přidat před mixováním vařenou brokolici nebo karotku.

  • copik | 18. 1. 2013 23:04

    Nechápu,jak někdo,může psát recept na to,co dokáže udělat i desetiletý dítě. Možná ještě zkusit krupicovou kaši. :-! :-( :-D

  • Max | 11. 1. 2013 09:43

    Mi prijde lepsi dat misto mleka trochu smetany. Ma to pak lepsi chut.

  • Ondra T. | 30. 10. 2012 14:03

    ",takže žádného jako jsem třeba já a další nemůže urazit pár nedostatků" tak to Vám zřejmě budou konvenovat recepty pana Babicy "když nemáte limetku dejte tam citron, když nemáte citron, nedávejte tam nic". Jenže takhle se nikdo vařit nenaučí a už vůbec podle receptů s "drobnými nedostatky". Rád se pouštím do gastro experimentů, ale s rozumem, ale vynechávání základních surovin je trošku jiný oddíl :)

  • armend | 28. 9. 2012 17:41

    mnamka <3

  • Vlasta Novák | 20. 4. 2012 16:22

    Dobrý den, máslo přidáno do ingrediencí. Bohužel ho autor neuvedl ani v předchozí verzi webu, tudíž množství není. Ale myslím, že to nevadí - je to spíše o chuti, kolik ho kdo preferuje...

  • imagoimagor | 20. 4. 2012 16:01

    V ingrediencích není uvedeno máslo. Jinak tahle kaše je úžasná. My ji máme radši hustší a rozmačkanou pěkně ručně, musí mít takovou rustikální strukturu s malými kousky brambor. Taková tá dokonale vyšlehaná mixérem, rozlitá na talířii nám nic neříká.

  • Kristýna L. | 25. 11. 2011 20:45

    Když už opravujete někoho komentář, bylo by fajn si zkontrolovat svůj. Někdo má nedostatky v y/i a někdo v interpunkci... To se myslím také učí na prvním stupni..

  • Radek | 5. 7. 2011 11:23

    V první řadě plně souhlasím s p. zdenka supolova . Jinak podle mého se zde někteří chovají jako hovada "uvědomte si ,že někteří ,jako třeba já nedovedou vařit a chtěli by se něco naučit,takže žádného jako jsem třeba já a další nemůže urazit pár nedostatků . Paní či slečna zdenka supolova to řekla přesně a má pravdu. Jinak bych chtěl poděkovat za recept . Vše dopadlo ok i když na tom není co skazit. ;-)

  • Renata | 17. 4. 2011 10:43

    |Jaké je myšleno mmnožství másla, z něhož mám pak použít nejdřív polovinu? V prvním kroku je asi myšleno máslo nerozpuštěné a v druhá polovina je rozpuštěné máslo.

  • dominika | 25. 11. 2010 12:58

    <3

  • Zora Manasová | 6. 8. 2010 22:46

    Zdeni, jediný, pánovi Halvíkovi to robí dobre - viď "Babiččiny opékané brambory".

  • zdenka supolova | 6. 8. 2010 20:43

    Nechápu,jaký má smysl po dvou letech někoho kárat.Mě hrubky deptají spíš v médiích a z Petrova komentáře je jasné,že byl veden dobrým úmyslem poradit a tom případě odpouštím,nikdo není dokonalý.A s tím sýrem je to opravdu dobré.

  • Adam Havlík | 5. 8. 2010 01:44

    Pro Petra Bozděcha:Já doporučuji návrat na základní školu tak do třetí třídy ... to je strašné, opravdu!!!

  • marie mateju | 18. 6. 2009 08:18

    já do kaše zas přidávám nasekanou petrželku nebo pažitku,je dobrá i jarní cibulka-a taky fajn kaše.

  • Jana Pátková | 13. 10. 2008 18:21

    Oldo, jakápak diskuze, kaše - pyré, namačkám brambory - přidám horké mléko a ňahňám dál až je z toho kaše, u nás doma musí být akorát,nesmí mít moc mléka a nesmí být suchá (někdy to je velice složité vyhovět všem), ale zatím se daří, jak moc brblají, tak dostanou normální brambory uvařené a je to !

  • Oldřich Gargulák | 13. 10. 2008 17:30

    Teď jste mě dostali. Je to sice slovník z dob socialismu, ale cituji doslova: PYRÉ(franc.)kaše(bramborová,rýžová aj.);purée... snad z toho nebude nekonečná debata co je to, či ono...:-)

  • Olga Zehnalová | 13. 10. 2008 16:41

    Zemiaky znesú veľa mlieka, záleží od druhu zemiakov, kľudne aj 2 hrnky. Keď robím kašu, tak ju zasmažím cibulkou na oleji a keď robím pyré, tak s mliekom a maslom.

  • Otakar Novák | 13. 10. 2008 16:02

    Řeklo by se obyčejné "pyré". Mléko dávám taky horké ale žeby skoro 2 hrnky na kg...? Asi proto ne že nemám mixér. Holt kaše není pyré:-)

  • kateřina brožová | 13. 10. 2008 15:20

    přidávám k tomu osmaženou cibulku na sádle - ávám to tam ještě před mixováním

  • martina sahajova | 5. 6. 2008 16:34

    tu brokolici musite samozrejme uvarit nebo podusit

  • martina sahajova | 5. 6. 2008 16:33

    nebo je taky velice dobre a zdrave tam pridat i brokolici ,kterou samozrejme rozmixuji zaroven s bramborama

  • Josef Prokes | 28. 1. 2008 07:41

    ...na konci pridavam osmazenou cibulku, kterou zamicham do kase

  • Petr Bozděch | 2. 1. 2008 12:35

    Ano doporučuji do kaše přidat másloví nebo smetanoví sýr tato kaše nemá chybu už léta jinou kaši naděláme.

  • helmut kriegel | 24. 11. 2007 18:19

    Zkuste s bramborama uvarit kousek celeru a rozmackat ho se vsim dohromady taky dobry

  • Silva Machová | 8. 11. 2007 11:29

    Taky přidávám tavený sýr,je to mňamka!

  • jana kunstova | 20. 10. 2007 17:53

    je to hnus

  • Gábina H | 20. 8. 2007 12:36

    Zkusila jsem přidat pomazánkové máslo. Bylo to také super

  • MaX Woofer | 17. 8. 2007 13:16

    Jo, jo, dělám to taky tak, ale ještě když ty brambory rozmačkávám šťouchadlem, přidám do nich dva až tři (podle chuti) tavené sýry, nejlépe jen smetanové bez příchuti. Zkuste, je to výborné... mňam

  • Miroslava Severová | 26. 6. 2007 12:27

    Dělám také tak, ale při šlehání přidám ke kousku másla ještě někdy žloutek.

  • Jura S. | 15. 1. 2007 17:51

    Já dělám klasiku, ale ještě na konec vmýchám trochu čerstvě namletého pepře

  • Lenka Piskova | 28. 8. 2006 15:54

    Dala jsem na radu Marty a mléko ohřála, kaše byla jemnější a všem moc chutnala. Kaši už jinak od té doby nedělám.

  • Pastis Petite | 19. 8. 2006 11:31

    Já do ní přidávám ždibeček muškátového oříšku.

  • Marta | 15. 8. 2005 11:25

    mam uz neco z vareni za sebou a tak si troufam podotknout ze klasicka br. kase redena horkym mlekem + maslo nema konkurenci. Potvrzuji to i moji 3 zetaci a 4 vnoucata, ovsem za predpokladu, ze k ni pridam smazeny rizek + okurkovy salat, vsichni se muzou utlouct!

  • Di | 3. 6. 2005 08:35

    Máte-li kousek zbylého pečeného masa, které by pro všechny nestačilo, přidejte je společně s osmaženou cibulkou do kaše. Maso jakoby přibude, je dost pro všechny a je to také změna. Praktikovaly jsme to především na koleji.

  • Pája | 25. 2. 2005 00:33

    Zkuste dát místo obyčejného mléka sojové(prodává se sušené a jen se rozpustí v horké vodě),kaše je lehčí a mě se zdá i chutnější.A to mléko mám vždycky doma:-))

  • Jana H. | 20. 1. 2005 20:29

    Souhlasím s Hanou. Kaši dělám přesně tak a je výborná. U nás je to po bramborovém salátu nejoblíbenější příloha.Pravda ale je , že poje kolegyně do ní strouhala cibuli.Nám chutná klasika.

  • Hana | 20. 1. 2005 18:50

    Mléko do kaše se ohřívá proto, aby kaše nebyla mazlavá, s teplým mlékem je jemnější, nadýchanější o hodně chutnější - porovnejte !

  • Pilence | 20. 1. 2005 14:32

    Souhlasim s pani Janou Reznickovou! Ja osobne vzpominam na kasi me babicky (a obcas ji i uvarim, ale znate to, uz to neni ono ;-) Babicka davala do osolene vody zaroven s brambory varit oloupanou mrkev a petrzelku. K tomu pridala svazek zelenych nati (libecek, petrzel, cibuli, pazitku). Pak brambory slila (vyjmula z nich nate a zeleninu), udelala z nich klasickou kasi s mlekem, maslem, pak do ni vmichala uvarenou zeleninu pokrajenou na kolecka, uvarenou nat nahradila cerstvou nati nakrajenou na jemno(petrzel, cibule, pazitka - komu co libo) a primichala ji k tomu. Hotova basta. I bez masa! Ale jak rekla pani Jana, kazdy ma rad a zna neco jineho. Dulezite je se o sve zkusenosti a napady podelit. Ja osobne neznam kasi s cesnekem, ale risknuto. Kdyz je cesnek dobry do bramboraku, tak proc ne do kase! Pile

  • Jana Řezníčková | 20. 1. 2005 12:51

    Každý má rád jinou přípravu bramborové kaše. Já třeba mléko neohřívám, brambory uvařím klasicky, ovšem bez kmínu a potom je - voda se slije - rozmačkám, přidám sůl, pokud je ještě třeba, kousek másla, mléko podle potřeby. Počkám chvilku, až se máslo rozpustí a elektrickým ručním šlehačem vyšlehám. Žádné jiné přísady nedávám, vždyť je k tomu vždycky nějaké maso !! :))

  • Bejbi | 20. 1. 2005 08:28

    miluju tento zpusob vaření

  • dfsdfsdf fsdfsdf | 20. 1. 2005 08:25

    nesnášim kši po vašem způsobu

  • eisek lejkrasnejsi | 27. 11. 2004 11:17

    cesnek neeeeeeeee

  • Jana Podzimková | 22. 10. 2004 10:02

    Barmborovou kaši připravime jak jsme zvyklí, ale přidáme nastrouhaný česnek a trochu majoránky a důkladně promícháme.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Bramborová kaše
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Čerstvá zelenina Máslo Mléko Okurka Snitka petržele
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vyprošťovací česnečka

Vyprošťovací česnečka

Klobásová pomazánka

Klobásová pomazánka

Pštrosí maso s rozmarýnem

Pštrosí maso s rozmarýnem

Cuketa snadno, rychle a chutně

Cuketa snadno, rychle a chutně

Kuřecí nudličky po sedlčansku

Kuřecí nudličky po sedlčansku

Jednoduchá zeleninová polévka s jíškovo-vaječnou zavářkou

Jednoduchá zeleninová polévka s…

Sýrovo-smetanové zapékané řízky

Sýrovo-smetanové zapékané řízky

Jednoduchý jahodový koláč II.

Jednoduchý jahodový koláč II.

Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

47
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
21
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
17
Cibulová polévka
Cibulová polévka
15
Vepřový gulášek z kýty
Vepřový gulášek z kýty

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Jitka Boho (33): Rozchod s otcem syna!

Jitka Boho (33): Rozchod s otcem syna!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Další doporučené recepty:

Bramborová frittata se špenátem a fazolemi
Bramborová frittata se špenátem a…
Bramborová hnízda
Bramborová hnízda
Bramborová jelítka Goja
Bramborová jelítka Goja
Bramborová kaše s medvědím česnekem
Bramborová kaše s medvědím česnekem
Bramborová kaše z pečených brambor
Bramborová kaše z pečených brambor
Bramborová miska
Bramborová miska
  • Recepty.cz
  • Bramborová kaše
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact