• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bramborová hnízda
Napište svůj komentář k receptu

Bramborová hnízda

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborová hnízda
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g brambory moučné Oloupané
    • 300
      g mražená zelenina (Hrášek, karotka)
    • 50
      g polohrubá mouka
    • 3
      ks žloutek
    • 2
      lžíce máslo
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Oloupané brambory pokrájíme a dáme vařit do osolené vody doměkka. Vodu pak slijeme, brambory rozmačkáme, částečně necháme zchladnout, vmícháme mouku, 2 žloutky, sůl, pepř a rozšleháme. Zmraženou zeleninu vsypeme do vroucí osolené vody a 5 minut povaříme.
2
Pak ji zcedíme a podusíme na lžíci rozpuštěného másla, osolíme, opepříme a uchováme v teple. Ochucenou bramborovou kaší naplníme cukrářský sáček s ozdobnou trubičkou a na plech vyložený pečícím papírem potřeným druhou lžící másla utvoříme 8 koleček, která potřeme zbylým rozšlehaným žloutkem, vložíme do vyhřáté trouby a zapečeme cca 12 minut na 200 stupňů dozlatova.
3
Upečená hnízda dáme na talíř, naplníme zeleninou a ihned podáváme buď jako vegetariánský hlavní chod nebo jako přílohu například k opečené uzenině.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechovorumová vosí hnízda

Ořechovorumová vosí hnízda

Vosí hnízda

Vosí hnízda

Vosí hnízda II.

Vosí hnízda II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina | 19. 7. 2012 15:41

    Pečenou kaši milujeme, dušenou zeleninu taky, ale nechtělo se mi dělat s hnízdama, tak jsem upekla jen takové hromádky vykrojené lžící a bylo to taky dobrý :-))

  • Alena | 6. 5. 2011 19:56

    Naplnila jsem je jen dušenou mrkví a bylo to famosní, doporučuji milovníkům jemných chutí :) .

  • Danka | 27. 2. 2011 18:58

    Použila jsem včerejší bramborovou kaši a trochu víc mouky.Plnila jsem opečenými zbytky uzeniny z lednice a bylo to moc dobré ;-) .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory moučné Máslo Mražená zelenina Pepř mletý Polohrubá mouka Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Pierogi ‒ pirožky

Pierogi ‒ pirožky

Sváteční řezy

Sváteční řezy

Rýžový pilaf

Rýžový pilaf

Celerová pomazánka III.

Celerová pomazánka III.

Pudinkové řezy - jako žloutkové

Pudinkové řezy - jako žloutkové

Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

Hlíva s květákem na mozeček nebo zapečená

Hlíva s květákem na mozeček nebo…

Jednoduchá schwarzwaldská šunka se zelím

Jednoduchá schwarzwaldská šunka se…

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

414
Česnečka z uzeného masa s quinoou
Česnečka z uzeného masa…
348
Tudelská zeleninová polévka
Tudelská zeleninová…
159
Ovesná kaše proteinová
Ovesná kaše proteinová
143
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
85
Tradiční vánoční pudink
Tradiční vánoční pudink

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Další doporučené recepty:

Bramborová frittata
Bramborová frittata
Bramborová frittata s chřestem
Bramborová frittata s chřestem
Bramborová frittata se špenátem a fazolemi
Bramborová frittata se špenátem a…
Bramborová jelítka Goja
Bramborová jelítka Goja
Bramborová kaše
Bramborová kaše
Bramborová kaše s medvědím česnekem
Bramborová kaše s medvědím česnekem
  • Recepty.cz
  • Bramborová hnízda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact