• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bramborová frittata s chřestem
Napište svůj komentář k receptu

Bramborová frittata s chřestem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborová frittata s chřestem
Bramborová frittata s chřestem
Bramborová frittata s chřestem
Bramborová frittata s chřestem
Bramborová frittata s chřestem
Bramborová frittata s chřestem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Frittata je velmi oblíbeným italským pokrmem podobným "naší" omeletě. Oproti ní je však mnohem pestřejší na použité ingredience a připravována je tak ve vyšší vrstvě. Vyzkoušejte výtečnou verzi s bramborami a chřestem podle časopisu F.O.O.D., jistě vám zachutná od prvního sousta.

Suroviny

2 porce
    • 200
      g brambory typ B, C, uvařené ve slupce
    • 0,50
      svazek chřest zelený
    • 2
      lžíce máslo
    • 6
      ks vejce
    • 4
      lžíce smetana 12%
    • sůl a pepř
    • 2
      ks jarní cibulka k podávání

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupejte a pokrájejte na kousky. Chřestu odlomte dřevnaté konce a pokrájejte ho na kolečka, hlavičky ponechte v celku.

RADA: Nahořklý chřest

2
Ve větší pánvi vhodné do trouby rozpusťte máslo, přidejte brambory, dobře je osolte a opečte je ze všech stran dozlatova. Přidejte chřest a minutu či dvě restujte. V misce prošlehejte vidličkou vejce, přilijte smetanu, směs osolte a opepřete a vlijte na brambory. Pár brambor nadzdvihněte, aby se vejce dostala i na dno pánve. Ztlumte plamen na střední intenzitu a frittatu pomalu pečte. Hlídejte ji, aby se nezačala odspodu připalovat, vejce nemíchejte, nechte je pouze pomalu tuhnout.

RADA: Rychlá večeře z pánve: Připravte ty nejlepší frittaty pro velké i malé gurmány

3
Jakmile začne frittata od krajů zlátnout a vejce jsou takřka pevná, dejte ji do trouby zapnuté na funkci grilování a při 180 °C ji už jen dopečte, minutu či dvě. Podávejte ji posypanou nasekanou jarní cibulkou. Je dobrá ještě teplá, ale i studená. Zastudena se lépe krájí.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Frittata

Frittata

Frittata s rýží, hráškem a žampiony

Frittata s rýží, hráškem a žampiony

Papriková frittata

Papriková frittata

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny FOOD
Pečení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Chřest Jarní cibulka Máslo Smetana 12% Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí polévka

Rybí polévka

Galantina z kuřete

Galantina z kuřete

Mražená káva

Mražená káva

Pstruh na másle

Pstruh na másle

Slaný dort I

Slaný dort I

Velikonoční nádivka dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční nádivka dle časopisu F.O…

Sernik neboli tvarohový dort od Jirky Babici

Sernik neboli tvarohový dort od Jirky…

Kynuté buchty z remosky

Kynuté buchty z remosky

Pařížské řezy ....Danča

Pařížské řezy ....Danča

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

21
Ruské okurky - rychlokvašky na slano
Ruské okurky -…
17
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
15
Poctivá kuřecí polévka
Poctivá kuřecí polévka
14
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
14
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Zasnoubená Kamila Nývltová: Pochlubila se budoucí syrskou rodinou!

Zasnoubená Kamila Nývltová: Pochlubila se budoucí syrskou rodinou!

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Bramborová bašta - zapečená :-)
Bramborová bašta - zapečená :-)
Bramborová buchta slaná
Bramborová buchta slaná
Bramborová frittata
Bramborová frittata
Bramborová frittata se špenátem a fazolemi
Bramborová frittata se špenátem a…
Bramborová hnízda
Bramborová hnízda
Bramborová jelítka Goja
Bramborová jelítka Goja
  • Recepty.cz
  • Bramborová frittata s chřestem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact