• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bramborová buchta slaná
Napište svůj komentář k receptu

Bramborová buchta slaná

autor: Kamďa
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 33
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborová buchta slaná
Bramborová buchta slaná
Bramborová buchta slaná
Bramborová buchta slaná
Bramborová buchta slaná
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 10
      ks brambory větší
    • 0,50
      l mléko
    • 2
      kostka droždí
    • 2
      ks česnek celé hlavy
    • 1
      hrst majoránka
    • 1
      hrnek olej
    • 2
      ks vejce
    • 300
      g gothaj
    • 250
      g hrubá mouka
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      špetka cukr krystal
    • škvarky nebo sádlo na vymazání

Postup přípravy receptu

1
Připravíme si velkou mísu. Buchta velmi dobře kyne. Syrové brambory nastrouhat na jemno, vymačkat a zalít vařícím mlékem, přidáme 2 kostky droždí, zasypeme špetkou cukru, zamícháme a necháme vzejít kvásek - cca 20 minut. Pak přidáme ostatní igredience - obě hlavy česneku rozmačkáme, gothaj nakrájíme na kostičky a vše smícháme a necháme kynout v teple min. 30 minut.
2
Připravíme si velký a vysoký pekáč, vymažeme škvarky (kousky mohou zůstat na dně a bocích pekáče) nebo vymažeme sádlem. Nevysypáváme. Připravené těsto vlijeme do pekáče a necháme dalších 30 minut kynout. Troubu rozehřejeme na 180 stupňů a buchtu pečeme cca 45 minut. Buchtu krájíme až po mírném vychladnutí, aby nespadla.
3
Jedná se o výborné jídlo, které lze jíst samostatně (teplé i studené) nebo jako příloha k česnekové, bramborové nebo gulášové polévce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slaná trhaná buchta

Slaná trhaná buchta

Kynutá bramborová buchta

Kynutá bramborová buchta

Slaná roláda jako dort

Slaná roláda jako dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Milo1 | 28. 3. 2017 18:59

    Babička dávala místo oleje rozpuštěné sádlo a bylo to vynikající... :-))

  • Milo1 | 28. 3. 2017 18:57

    Kdysi, je to už spousta let, co mi tuto buchtu dělávala moje milovaná babička. Od té doby, co babička odešla na věčnost, jsem sháněl tento recept. Proto díky moc za něj. Už se nemohu dočkat až ho vyzkouším. Už teď slintám... :-D

  • Kamila | 18. 10. 2016 23:19

    Olej patří do těsta

  • Radous | 11. 4. 2016 12:30

    co s tím olejem? do těsta? v jaké fázi?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Pokrmy Přílohy Z brambor Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cukr krystal Droždí Gothaj Hrubá mouka Majoránka Mléko Olej Polohrubá mouka Škvarky Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cannelloni s boloňskou omáčkou a bešamelem

Cannelloni s boloňskou omáčkou a…

Vánoční rybí polévka

Vánoční rybí polévka

Pepřový rostbíf

Pepřový rostbíf

Vepřové na pomerančích

Vepřové na pomerančích

Bramborovo-hrášková kaše

Bramborovo-hrášková kaše

Papriky s rajčaty - sterilované

Papriky s rajčaty - sterilované

Špecle s fazolkami

Špecle s fazolkami

Izraelský hummus

Izraelský hummus

Krůtí na smetaně

Krůtí na smetaně

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

233
Smetanový dort s ovocem
Smetanový dort s ovocem
153
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
70
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
25
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
24
Ostružinový koláč s broskvemi
Ostružinový koláč s…

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Hrdličky Boho s Langmajerem: Druhý pokus po smazaném vyznání!

Hrdličky Boho s Langmajerem: Druhý pokus po smazaném vyznání!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Bramborová / batátová krémová polévka s medvědím česnekem
Bramborová / batátová krémová polévka s…
Bramborová bábovka s mákem ala makovník
Bramborová bábovka s mákem ala makovník
Bramborová bašta - zapečená :-)
Bramborová bašta - zapečená :-)
Bramborová frittata
Bramborová frittata
Bramborová frittata s chřestem
Bramborová frittata s chřestem
Bramborová frittata se špenátem a fazolemi
Bramborová frittata se špenátem a…
  • Recepty.cz
  • Bramborová buchta slaná
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact