• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bramboráky s povidly
Napište svůj komentář k receptu

Bramboráky s povidly

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 16
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramboráky s povidly
Bramboráky s povidly
Bramboráky s povidly
Bramboráky s povidly
Bramboráky s povidly
Bramboráky s povidly
Bramboráky s povidly
Bramboráky s povidly
Bramboráky s povidly
7fotografií
Nahrát fotku
 

Objevte chutě našich předků. Bramborák neboli cmunda je tradiční pokrm české kuchyně. Tentokrát si je s námi ale připravte nasladko se sýrem Cottage, povidly a skořicí.

Suroviny

4 porce
    • 500
      g brambory pečené ve slupce
    • 250
      g sýr cottage
    • 100
      g špaldová mouka
    • 1
      ks vejce
    • 0,50
      lžička sůl
    • 0,50
      lžička prášek do pečiva
  • Na dokončení:
    • povidla
    • skořice
    • rozpuštěné máslo
    • moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Brambory umyjte, osušte a dejte na pekáček s hrubou mořskou solí. Upečte je v předehřáté troubě na 180 °C doměkka. Bude to trvat asi 30-40 minut. Nechte brambory vychladnout, poté oloupejte a nastrouhejte nahrubo.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

2
Přidejte vajíčko, sůl, prášek do pečiva, sýr Cottage a prosátou mouku a všechny ingredience důkladně promíchejte. Nepřilnavou pánev rozehřejte a nepatrně omastěte máslem. Z připraveného těsta dlaní tvarujte placičky o síle asi 5 mm a z obou stran je na rozpálené pánvi opékejte dozlatova.
3
Ozdobte povidly, posypte moučkovým cukrem a skořicí a na závěr zalijte horkým máslem. Bramboráky podávejte ještě teplé.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit nekynuté lívance bez vajec

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vdolky s povidly a tvarohem

Vdolky s povidly a tvarohem

Lívance s borůvkami a medovou slaninou

Lívance s borůvkami a medovou slaninou

Dalamánky s Jihočeskou nivou

Dalamánky s Jihočeskou nivou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Lívance
Pečení Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Moučkový cukr Povidla Prášek do pečiva Rozpuštěné máslo Skořice Špaldová mouka Sůl Sýr Cottage Vejce

Míša řezy krok za krokem

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí lazaně

Domácí lazaně

Kuřecí satay

Kuřecí satay

Bramborové krokety III.

Bramborové krokety III.

Pařížský dort

Pařížský dort

Tetino maso

Tetino maso

Výborná tvarohová pomazánka

Výborná tvarohová pomazánka

Veganský indický sójový guláš

Veganský indický sójový guláš

Houbové rizoto se sýrem

Houbové rizoto se sýrem

Úterní salát s rukolou

Úterní salát s rukolou

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Míša řezy krok za krokem

Poslední sledované recepty

64
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
54
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony…
45
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…
29
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
24
Nepečený borůvkovo - kokosový cheesecake
Nepečený borůvkovo -…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Zemřela Čirina (†75), kuchařka Gotta i Havla: Rodina na parte oznámila, co se stalo

Zemřela Čirina (†75), kuchařka Gotta i Havla: Rodina na parte oznámila, co se stalo

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Bramboráky s červenou řepou
Bramboráky s červenou řepou
Bramboráky s chlebem a uzeninou
Bramboráky s chlebem a uzeninou
Bramboráky s mletým masem
Bramboráky s mletým masem
Bramboráky s prejtem a zelím
Bramboráky s prejtem a zelím
Bramboráky se slaninou
Bramboráky se slaninou
Bramboráky se zelnou směsí
Bramboráky se zelnou směsí
  • Recepty.cz
  • Bramboráky s povidly
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact