• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bramborák z chleba
Napište svůj komentář k receptu

Bramborák z chleba

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 23
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborák z chleba
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g chleba tvrdý
    • 3
      dl vývar lze nahradit rozpuštěním 1/2 kostky masoxu
    • 50
      g slanina opražená
    • 1
      ks cibule nadrobno nakrájená
    • 8
      stroužek česnek rozetřený
    • 1
      lžička majoránka
    • pepř mletý
    • sůl
    • 1
      šálek polohrubá mouka
    • 2
      ks vejce celá
    • tuk na smažení

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve namočíme chléb do vývaru, necháme pořádně nasáknout, pak přebytečnou tekutinu slijeme, přidáme ostatní ingredience a spojíme v těsto jako na bramborák. Smažíme na tuku.
2
Lze použít i jako příloha k omáčkám nebo pečenému masu.
3
Doporučená příloha: špenát a volská oka.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborák s feferonkami

Bramborák s feferonkami

Rohlíková variace na bramborák

Rohlíková variace na bramborák

Bramborák plněný lečem a slaninou

Bramborák plněný lečem a slaninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eliška | 17. 5. 2015 18:12

    Tak mě bohužel bramborák vůbec nechutnal. :'(

  • majka .k | 7. 6. 2014 10:49

    Je to dobré ,hlavně se nemusí vyhazovat starý chléb. :-[

  • recepty73
    recepty73 | 24. 2. 2014 17:47

    ...za dvou téměř stejných receptů jsem vytáhl to nejlepší, do těchto jsem přidal uzeninu navíc, dvě vejce je dobrá volba oproti jednomu...

  • Jitka | 28. 3. 2013 17:54

    Říkáme jim chlebáky a znám je z koleje. Mám za to, že chuť brambor chléb nahradit nemůže ani zdaleka, ale i tak je ještě dnes občas udělám a zavzpomínám na staré chudé časy. :-))

  • Jover | 28. 3. 2013 15:08

    Že není z brambor je teda znát, ale proč ne, chutnaly dobře.

  • lumpik77 | 21. 10. 2012 11:45

    Recept byl výborný, určitě ho znovu udělám, nikdo neuhodl z čeho je to vyrobeno.

  • vladka | 3. 4. 2012 19:57

    výborný recept. Dlouho jsem zvažovala jestli to mám zkusit, ale výsledek byl vynikající. U nás stoprocentně uspěl. ;-)

  • dzudy
    dzudy | 22. 2. 2011 09:39

    Moc dobré a levné :-) Dávám 1

  • Di - | 14. 3. 2010 08:08

    Umý? Umývá nebo umí?

  • Pavel Holeček | 13. 3. 2010 17:36

    Výborný,udělali jsme toho tolik,že jsme to ještě dojídali studený druhý den.Anonym asi umý kulový,že to musel vyhodit. 1

  • Alena Folkmanová | 25. 12. 2008 20:56

    jednou jsem tento recept ochutnala na návštěvě, tam to ale pekli na pečícím papíru potřeným olejem, je to lepší na žlučník :-) a nevadí lepivá konzistence a mě uchvátilo, že peču 8 placek najednou a nestrávím večer nad pánví

  • Anonym | 25. 3. 2007 18:30

    Sakra je to jak lepidlo,všechno jsem vyhodil

  • Marsí | 10. 5. 2006 13:52

    Tak jsem to na večeři o víkendu v rámci spotřeby starého chleba a uškudlení financí prubla.Nikdy bych nevěřila, že to ty moje sarančata secpou....:o))Opak byl pravdou...nebudete mi věřit, ale fakt nevím jak to chutná...nenechali mi nic..fňuk..:o))Jo...ale přiznávám, že jsem tam propašovala jednu bramboru...

  • Jaroslava Oumarová | 3. 5. 2006 21:47

    Výborné! Jen je mi těžko:-(( Ale to je můj problém, nemám se přejídat:-)))

  • Irena Vernerová | 17. 4. 2006 23:09

    Místo slaniny dávám nadrobno nakrájený měkký salám a peču na vymaštěném pekáčku,po upečení krájím na čtverce.Ideální recept na zužitkování starého chleba.Nikdo nechtěl věřit,že to není z brambor.

  • marie krejzarova | 10. 4. 2006 16:49

    Podobně dělám chlebové karbanátky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Bramboráky
Přílohy Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chleba Cibule Majoránka Pepř mletý Polohrubá mouka Slanina Sůl Tuk Vejce Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborový salát s okurkou

Bramborový salát s okurkou

Rychlá zelňačka III.

Rychlá zelňačka III.

Cibulový chléb

Cibulový chléb

Banánové muffiny

Banánové muffiny

Svratecký guláš

Svratecký guláš

Boršč III.

Boršč III.

Jeřabina - sterilovaná

Jeřabina - sterilovaná

Ledové latte s Baileys

Ledové latte s Baileys

Cuketové nudle

Cuketové nudle

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

100
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
46
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
40
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
39
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
36
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Bramborák s mexickým sosem
Bramborák s mexickým sosem
Bramborák s nivou a šunkou
Bramborák s nivou a šunkou
Bramborák se smetanou
Bramborák se smetanou
Bramborák z kapřího masa
Bramborák z kapřího masa
Bramboráky
Bramboráky
Bramboráky (křupavé)
Bramboráky (křupavé)
  • Recepty.cz
  • Bramborák z chleba
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact