• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bramborák s nivou - harula
Napište svůj komentář k receptu

Bramborák s nivou - harula

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborák s nivou - harula
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg brambory
    • 100
      g hladká mouka
    • 7
      stroužek česnek
    • 300
      g sýr niva
    • sádlo na vymazání pekáče

Postup přípravy receptu

1
Očistěné syrové brambory nastrouháme na hrubo a smícháme s moukou a prolisovaným česnekem (můžeme trochu osolit, ale ne moc - niva je slaná). Plech (36x26 cm) dobře vymažeme nerozpuštěným sádlem, lžící klademe z těsta kopečky a rozetřeme je. Vrch posypeme nastrouhanou nivou a při teplotě 180 °C pečeme odkryté do růžova (asi 30 minut).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborák s nivou a šunkou

Bramborák s nivou a šunkou

Bramborák se smetanou

Bramborák se smetanou

Bramborák z kapřího masa

Bramborák z kapřího masa

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Magda | 22. 2. 2006 10:30

    Souhlasím. Nic extra. Takové bez chuti, kupodivu ani ta niva tomu nedodala ten správný říz.

  • Lidka Kábrtová | 21. 2. 2006 19:50

    Vyzkoušela jsem, dala vše podle receptu, ale výsledek nic moc. Snědlo se to, ale rodina již opakování nechce - prostě brambůrka s jablky je lepší...

  • Margita | 21. 2. 2006 13:34

    Včera som urobila. Nič moc cez to, že som pridala trošku vegety, kmín, majoránku, pepř a aj trošku soli, pretože som stále nemohla dať tomu tú správnu chuť. Urobila som chybu, že som plech poliala olejom namiesto masti, ktorá mi práve došla. Takže trošku bol problém s naberaním. Tiež som mala po ruke menej nivy, ale myslím, že to nemohlo ovplyvniť až tak veľmi chuť samotnej harule. Stále to nebolo to, čo som očakávala. A ešte si neviem predstaviť chuť bez ingrediencií. Je mi to ľúto, ale ostávam pri klasickej haruli.

  • Anonym | 14. 11. 2005 08:37

    Chutnalo ale možná by se tam nemusela dávat ani mouka. Doma dělám na pánvi bramboráky-nahrubo nastrouhat brambory, přidat sůl a drcený kmín. Nepřidává se vajíčko ani mouka-jen dýl trvá než se to na pánvi speče a drží pohromadě. Jinak bramboráčky dobré.

  • Ivana Samcová | 12. 11. 2005 09:27

    Je to opravdu výborný. Moc nám to chutnalo, přidala jsem ještě trochu vegety do nivy. Zůstaly nám 2 kousky na druhý den - rozležený to bylo ještě lepší. Určitě budu dělat častěji.

  • 0linka | 12. 11. 2005 08:31

    Vajce nevypadlo, fakt tam nemá byť.

  • eviku | 11. 11. 2005 18:28

    Vypadá to velmi slibně, vyzkouším. Mám jen dotaz pro jistotu: nevypadlo náhodou z igrediencí vejce? Dík za odpověď.

  • Věra | 11. 11. 2005 08:58

    Jano z VM určitě vyzkoušejte, je to vůně po celém baráku, hrozná rychlovka a je to moc dobrý

  • Jana z VM | 31. 10. 2005 10:52

    Koncem týdne vyzkoužíme, toto bude dobrota - bramborák s nivou, to bude něco !! Dám vědět, jaký byl doma ohlas.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Pečení Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Hladká mouka Sádlo Sýr Niva
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cordon bleu se sýrem a šunkou

Cordon bleu se sýrem a šunkou

Americké čokoládové cookies

Americké čokoládové cookies

Rychlé kuře s bramborem

Rychlé kuře s bramborem

Jahodovo-tvarohová roláda

Jahodovo-tvarohová roláda

Banánovo-jahodový dort

Banánovo-jahodový dort

Harlekýn

Harlekýn

Houskový knedlík z domácí pekárny

Houskový knedlík z domácí pekárny

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a bez lasagnových plátů

Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a…

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

167
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
52
Vepřová játra na smetaně
Vepřová játra na smetaně
39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
37
Mramorová bábovka vláčná
Mramorová bábovka vláčná
37
Buřty na pivu
Buřty na pivu

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Blesk.cz První slova Terezy Kostkové o svatbě: Nebyla tajná, byla intimní

První slova Terezy Kostkové o svatbě: Nebyla tajná, byla intimní

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

  • Recepty.cz
  • Bramborák s nivou - harula
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact