• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Bramboračka s bylinkovými noky
Napište svůj komentář k receptu

Bramboračka s bylinkovými noky

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramboračka s bylinkovými noky
Bramboračka s bylinkovými noky
Bramboračka s bylinkovými noky
Bramboračka s bylinkovými noky
Bramboračka s bylinkovými noky
Bramboračka s bylinkovými noky
Bramboračka s bylinkovými noky
5fotografií
Nahrát fotku
 

Bramboračka je klasika české kuchyně, díky čerstvým bylinkovým nokům ale dostává tento tradiční recept nový rozměr. Je sytá, a tak směle nahradí i hlavní chod.

Suroviny

4 porce
    • 2
      lžíce máslo
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • 0,50
      ks celer (menší)
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžička kmín
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      l hovězí vývar
    • 500
      g brambory
    • 2
      stroužek česnek
    • 500
      g čerstvé houby (nebo 2 hrsti sušených hub, namočených)
    • 1
      lžíce majoránka (čerstvá)
    • 1
      hrst petržel
    • sůl
    • pepř mletý
  • Noky:
    • 1
      ks vejce
    • 100
      ml mléko plnotučné
    • 1
      hrst bylinky (plocholistá petržel, oregano, majoránka, sůl, kerblík)
    • 100
      g krupice (dle potřeby na zahuštění noků)

Postup přípravy receptu

1
Na másle orestujte na drobné kousky nakrájenou kořenovou zeleninu, přidejte nasekanou cibuli. Po orestování vmíchejte kmín, zaprašte moukou a zalijte vývarem.

RADA: Zkuste i další polévky, které nezklamou

2
Přidejte na kostičky nakrájené brambory, nasekaný česnek a houby, osolte, opepřete a vařte do změknutí.

RADA: Jak rychle oloupat česnek?

3
Mezitím si připravte noky: v hrníčku rozšlehejte vejce s mlékem, bylinkami, špetkou soli a s krupicí. Konzistence těsta musí být tužší. Noky vytvarujte lžící a vařte je přímo v polévce přibližně 6 minut. Noky přidávejte, až když bude zelenina měkká.

RADA: Připravit si můžete i jiné zavářky do polévky

4
Polévku dochuťte čerstvými bylinkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramboračka

Bramboračka

Hovězí vývar

Hovězí vývar

Česnečka

Česnečka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Oběd Svačina Večeře Vaření Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Bylinky Celer Čerstvé houby Česnek Cibule Hladká mouka Hovězí vývar Kmín Krupice Majoránka Máslo Mléko plnotučné Mrkev Pepř mletý Petržel Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablečný štrůdl

Jablečný štrůdl

Božský koláč

Božský koláč

Hovězí maso na zázvoru

Hovězí maso na zázvoru

Tvarohové smaženky

Tvarohové smaženky

Osvěžující ovocný dort

Osvěžující ovocný dort

Kuře na nových bramborách

Kuře na nových bramborách

Drobenkový koláč s rebarborou

Drobenkový koláč s rebarborou

Zelný salát s jablkem a mrkví

Zelný salát s jablkem a mrkví

Bylinkový chléb (DUKAN)

Bylinkový chléb (DUKAN)

Doporučujeme

35 minut
Pórkový krém s gorgonzolou

Pórkový krém s gorgonzolou

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

60 minut
Vosí hnízda

Vosí hnízda

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

40 minut
Ořechy s krémem

Ořechy s krémem

Poslední sledované recepty

69
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
31
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Fitness špagety s hovězím masem
Fitness špagety s…
17
Lasagne s hovězím masem
Lasagne s hovězím masem

Zajímavé články

Tvrdé perníčky? Díky těmto trikům vám krásně změknou
Tvrdé perníčky? Díky těmto trikům vám krásně…
Vosí hnízda 5x jinak: Klasická, malinová, s čokoládou, ořechy i netradiční s mákem
Vosí hnízda 5x jinak: Klasická, malinová, s…
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři, které zasytí a zahřejí
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři,…
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v papilotě. Takhle vám bude chutnat i na Vánoce
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v…
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které chutnají jako marcipán: Upečte si ricciarelli!
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které…
AHA.cz Mirka van Gils (64) po operaci: Je to náročné...

Mirka van Gils (64) po operaci: Je to náročné...

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Velký horoskop na rok 2026: Zjistěte, co vás čeká v lásce, práci i financích

Velký horoskop na rok 2026: Zjistěte, co vás čeká v lásce, práci i financích

Ženy.cz Pouze 33 % Čechů má naspořeno na důchod. Jak se na stáří připravit, aby vás nezaskočilo?

Pouze 33 % Čechů má naspořeno na důchod. Jak se na stáří připravit, aby vás nezaskočilo?

Blesk.cz Operní pěvkyně Eva Urbanová a herec Miroslav Donutil: Chystají společné Vánoce!

Operní pěvkyně Eva Urbanová a herec Miroslav Donutil: Chystají společné Vánoce!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Další doporučené recepty:

Bramboračka
Bramboračka
Bramboračka - houbovačka
Bramboračka - houbovačka
Bramboračka naší babičky
Bramboračka naší babičky
Bramboračka s česnekovými výhonky / fazolkami
Bramboračka s česnekovými výhonky /…
Bramboračka s houbami
Bramboračka s houbami
Bramboračka s houbovou drtí
Bramboračka s houbovou drtí
  • Recepty.cz
  • Bramboračka s bylinkovými noky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact