• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Bramboračka s bylinkovými noky
Napište svůj komentář k receptu

Bramboračka s bylinkovými noky

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramboračka s bylinkovými noky
Bramboračka s bylinkovými noky
Bramboračka s bylinkovými noky
Bramboračka s bylinkovými noky
Bramboračka s bylinkovými noky
Bramboračka s bylinkovými noky
Bramboračka s bylinkovými noky
5fotografií
Nahrát fotku
 

Bramboračka je klasika české kuchyně, díky čerstvým bylinkovým nokům ale dostává tento tradiční recept nový rozměr. Je sytá, a tak směle nahradí i hlavní chod.

Suroviny

4 porce
    • 2
      lžíce máslo
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • 0,50
      ks celer (menší)
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžička kmín
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      l hovězí vývar
    • 500
      g brambory
    • 2
      stroužek česnek
    • 500
      g čerstvé houby (nebo 2 hrsti sušených hub, namočených)
    • 1
      lžíce majoránka (čerstvá)
    • 1
      hrst petržel
    • sůl
    • pepř mletý
  • Noky:
    • 1
      ks vejce
    • 100
      ml mléko plnotučné
    • 1
      hrst bylinky (plocholistá petržel, oregano, majoránka, sůl, kerblík)
    • 100
      g krupice (dle potřeby na zahuštění noků)

Postup přípravy receptu

1
Na másle orestujte na drobné kousky nakrájenou kořenovou zeleninu, přidejte nasekanou cibuli. Po orestování vmíchejte kmín, zaprašte moukou a zalijte vývarem.

RADA: Zkuste i další polévky, které nezklamou

2
Přidejte na kostičky nakrájené brambory, nasekaný česnek a houby, osolte, opepřete a vařte do změknutí.

RADA: Jak rychle oloupat česnek?

3
Mezitím si připravte noky: v hrníčku rozšlehejte vejce s mlékem, bylinkami, špetkou soli a s krupicí. Konzistence těsta musí být tužší. Noky vytvarujte lžící a vařte je přímo v polévce přibližně 6 minut. Noky přidávejte, až když bude zelenina měkká.

RADA: Připravit si můžete i jiné zavářky do polévky

4
Polévku dochuťte čerstvými bylinkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramboračka

Bramboračka

Hovězí vývar

Hovězí vývar

Česnečka

Česnečka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Oběd Svačina Večeře Vaření Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Bylinky Celer Čerstvé houby Česnek Cibule Hladká mouka Hovězí vývar Kmín Krupice Majoránka Máslo Mléko plnotučné Mrkev Pepř mletý Petržel Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rizoto z mletého masa

Rizoto z mletého masa

Báječné špízy

Báječné špízy

Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,  Rohlíky...

Kynuté těsto na Buchty, Záviny,…

Smažené vepřové kousky s cibulí na citrusech

Smažené vepřové kousky s cibulí na…

Skvělý pečený čaj

Skvělý pečený čaj

Farmářská vepřová krkovice s šalotkou pečená souse-vide

Farmářská vepřová krkovice s šalotkou…

Telecí líčka na víně

Telecí líčka na víně

"Párkrole" - párkové kremrole

"Párkrole" - párkové kremrole

Carpaccio z rajčat

Carpaccio z rajčat

Doporučujeme

15 minut
15minutová česnečka

15minutová česnečka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

90 minut
Perníčky

Perníčky

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

72
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
37
Pesto z medvědího česneku a vlašských ořechů
Pesto z medvědího…
34
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Linecké cukroví krok za krokem
Linecké cukroví krok za…

Zajímavé články

Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta, náplně i polevy
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta,…
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití, které potěší i jako dárek
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití,…
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta, polevy a spousta rad a tipů, aby se vám vánoční perníčky povedly
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta,…
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
AHA.cz Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Eliška Kaplický zrekonstruovala »Havlovu« vilu:  60 milionů a dva roky práce

Eliška Kaplický zrekonstruovala »Havlovu« vilu: 60 milionů a dva roky práce

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Další doporučené recepty:

Bramboračka
Bramboračka
Bramboračka - houbovačka
Bramboračka - houbovačka
Bramboračka naší babičky
Bramboračka naší babičky
Bramboračka s česnekovými výhonky / fazolkami
Bramboračka s česnekovými výhonky /…
Bramboračka s houbami
Bramboračka s houbami
Bramboračka s houbovou drtí
Bramboračka s houbovou drtí
  • Recepty.cz
  • Bramboračka s bylinkovými noky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact