• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bramboračka s bylinkovými noky
Napište svůj komentář k receptu

Bramboračka s bylinkovými noky

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramboračka s bylinkovými noky
Bramboračka s bylinkovými noky
Bramboračka s bylinkovými noky
Bramboračka s bylinkovými noky
Bramboračka s bylinkovými noky
Bramboračka s bylinkovými noky
Bramboračka s bylinkovými noky
5fotografií
Nahrát fotku
 

Bramboračka je klasika české kuchyně, díky čerstvým bylinkovým nokům ale dostává tento tradiční recept nový rozměr. Je sytá, a tak směle nahradí i hlavní chod.

Suroviny

4 porce
    • 2
      lžíce máslo
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • 0,50
      ks celer (menší)
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžička kmín
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      l hovězí vývar
    • 500
      g brambory
    • 2
      stroužek česnek
    • 500
      g čerstvé houby (nebo 2 hrsti sušených hub, namočených)
    • 1
      lžíce majoránka (čerstvá)
    • 1
      hrst petržel
    • sůl
    • pepř mletý
  • Noky:
    • 1
      ks vejce
    • 100
      ml mléko plnotučné
    • 1
      hrst bylinky (plocholistá petržel, oregano, majoránka, sůl, kerblík)
    • 100
      g krupice (dle potřeby na zahuštění noků)

Postup přípravy receptu

1
Na másle orestujte na drobné kousky nakrájenou kořenovou zeleninu, přidejte nasekanou cibuli. Po orestování vmíchejte kmín, zaprašte moukou a zalijte vývarem.

RADA: Zkuste i další polévky, které nezklamou

2
Přidejte na kostičky nakrájené brambory, nasekaný česnek a houby, osolte, opepřete a vařte do změknutí.

RADA: Jak rychle oloupat česnek?

3
Mezitím si připravte noky: v hrníčku rozšlehejte vejce s mlékem, bylinkami, špetkou soli a s krupicí. Konzistence těsta musí být tužší. Noky vytvarujte lžící a vařte je přímo v polévce přibližně 6 minut. Noky přidávejte, až když bude zelenina měkká.

RADA: Připravit si můžete i jiné zavářky do polévky

4
Polévku dochuťte čerstvými bylinkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramboračka

Bramboračka

Hovězí vývar

Hovězí vývar

Česnečka

Česnečka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Oběd Svačina Večeře Vaření Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Bylinky Celer Čerstvé houby Česnek Cibule Hladká mouka Hovězí vývar Kmín Krupice Majoránka Máslo Mléko plnotučné Mrkev Pepř mletý Petržel Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Výborná kefírovka

Výborná kefírovka

Výborný karamelový likér

Výborný karamelový likér

Alsaský jablečný koláč

Alsaský jablečný koláč

Květákový salát nebo pomazánka

Květákový salát nebo pomazánka

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka…

Sušená rajčata

Sušená rajčata

Jihočeská kulajda od maminky

Jihočeská kulajda od maminky

Gyros krkovice na cibuli

Gyros krkovice na cibuli

Chlebová polévka

Chlebová polévka

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

35
Mrkvovo-mandlové cupcakes s batátovým krémem
Mrkvovo-mandlové…
28
Krůtí závitky se sušenými rajčaty a fetou
Krůtí závitky se…
26
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty
Šťavnaté masové koule s…
24
Hnětynky - posvícenská specialita z Prácheňska
Hnětynky - posvícenská…
22
Drožďová polévka křečka Josífka s vločkami
Drožďová polévka křečka…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Těhotná Ráchel z Love Islandu: Svatba bude ještě letos!

Těhotná Ráchel z Love Islandu: Svatba bude ještě letos!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Bramboračka
Bramboračka
Bramboračka - houbovačka
Bramboračka - houbovačka
Bramboračka naší babičky
Bramboračka naší babičky
Bramboračka s česnekovými výhonky / fazolkami
Bramboračka s česnekovými výhonky /…
Bramboračka s houbami
Bramboračka s houbami
Bramboračka s houbovou drtí
Bramboračka s houbovou drtí
  • Recepty.cz
  • Bramboračka s bylinkovými noky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact