• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bradavice
Napište svůj komentář k receptu

Bradavice

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bradavice
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g tuk nejlépe domácí sádlo
    • 150
      g cukr
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 60
      g kakao hořké
    • 1
      balení vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Ze surovin zpracujeme tuhé těsto, které bývá trochu drobivé a necháme odpočinout. Potom tvoříme malé kuličky, které trošku zploštíme dlaní - budou trochu popraskané, ale tak to má být! Zploštělé kuličky klademe na plech vyložený pečicím papírem, pečeme v mírné troubě a hodně hlídáme, díky vyššímu obsahu kakaa se snadno připalují!
2
Po upečení a vychladnutí zdobíme citrónovou polevou a půlkami vlašských ořechů.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • citronka | 29. 5. 2016 19:46

    To známe, ale pod názvem Sádlové hrudky ! Nahoru dáváme lískový oříšek ! Kdo chce, polije čokoládou, já mám nejraději kokosovou šlehačku ! ( ona na tom samozřejmě nedrží tak dobře, jako čokoláda) :-) :-P :-[ :-)) <3

  • renika | 17. 3. 2011 16:19

    V nasi rodine podobne sadlove delame spoustu let,patri mezi osvedcene a oblibene.Peceme je velmi zvolna,skoro susime a ze jsou hotove poznam kdyz se delaji pory.Co to zkusit...?

  • karlík | 2. 3. 2011 18:15

    byl to hnus :-( =-O :-$

  • kkkjjj | 2. 12. 2010 15:10

    dejte tam obrázek

  • Monika | 12. 12. 2007 12:27

    "Sádlové" děláme v naší rodině už léta a patří mezi ty nejoblíbenější. Jen pečeme z hladké mouky a poměr sádlo-mouka-cukr je 200dkg + 4 lžíce kakaa. Zdobíme půlkou mandle.

  • JanaSebua | 25. 11. 2007 12:25

    Tenhle recept znám od malička, dělala to babička, říkala tomu sádlové koláčky a ořech vlepovala marmeládou. My jsme to trochu předělali, dáváme méně kakaa, děláme z těsta kopečky a navrchu zdobíme kouskem mandle. Říkáme tonu sádlová ňadérka a máme to moc rádi.

  • Světlana Tezzelová | 14. 12. 2006 13:19

    já tento recept dělám již mnoho let, dávám tam ale sádlo kupované, které je specielně ztužené, jen jednou jsem dala domácí a měla jsem z toho připálené rozteklé placky, které šly slepicím, takže jen kupované sádlo

  • Mila Petrová | 28. 11. 2006 13:31

    Delam neco podobneho,ale s hladke mouky a pridavam hrst orechu.davam na vymazany plech a pecu v ddbre vyhrate troube.Cukrovi vydelam z trouby ,kdyz je jeste mekke,trosku vypada jak nedopecene.Nedrobi se.

  • helena vejnarová | 26. 11. 2006 17:52

    nepovedlo se mi to drobilo se to a nebylo to k jídlu

  • Dana Svobodová | 24. 11. 2006 23:22

    Ani mně se tento recept nepovedl, takže myslím, že není chyba na naší straně, ale že je tento recept špatný. Navíc mi těsto moc nechutnalo, ani manželovi, který rád uždibuje syrová těsta. Po upečení jsem měla plech plný drobků. který jsem dala slepicím.

  • Jana Wernischova | 21. 12. 2005 14:43

    Takže autorce nebo autorovi tohoto receptu se omlouvám - mám dojem, že se mi letos povedla nakoupit "pěkně vykutálená mouka", tj. bez lepku, protože jsem se neuvěřitelně vydováděla se vším cukrovím, tj. i s mými oblíbenými letitými předpisy. Smůla je, že mám ve zvyku nakoupit všechno najednou, pak najednou zadělat všechna těsta a postupně péct, takže ne výměnu mouky už bylo pozdě. Nenechám se ale odradit a určitě je zkusím znova.

  • Jana Wernischova | 15. 12. 2005 20:29

    Tak hotovo. Někde musí být nějaký fígl, který neznám, ale dopadla jsem dost podobně jako paní Ivana. Na základě její zkušenosti jsem je aspoň rozmístila dál od sebe, jinak jsem měla jednolitou masu přes celý plech - takhle mám 3 plechy drobků. Zkoušela jsem péci při různých teplotách, ale buď upečené nespálené a ropzpadlé nebo dole spálené a méně rozpadlé nebo dole dobré, uvnitř nedopečené. Tak jsem ty drobky smíchala s kokosem a rumem a nadělala z nich polokoule na linecká upečená kolečka, navrch pak tu citronovou polevu a ořech a je to bezvadné, i když něco úplně jiného. Opravdu nevím kde je chyba, vánoc už mám za sebou pár desetiletí a bábovky na pískovišti mně šly taky! :-)

  • Jana Wernischova | 15. 12. 2005 11:50

    Tak Ivano, já vám zítra povím, jak jsem dopadla já. Bradavice už jsou na plechu a za moment jdu péct. Mě se taky těsto drobilo, takžejsem ho hodně propracovala - a možná že moc, kuličky semi tvořily skvostně a při splácnutí dlaní nepopraskaly jak měly, takže žádné bradavice. Po vaší zkušenosti je teda alespoň na plechu rozístím dál od sebe. Dělá to na mě dojem, že asi záleží na tuku. Já podle receptu dala domácí sádlo.

  • Ivana Čepová | 15. 12. 2005 11:23

    Tolik jsem se na výsledek těšila a asi jsem někde udělala chybu, poradíte? Těsto bylo tuhé, drobivé, přesně podle receptu. I kuličky šly udělat, ale v troubě se roztekly a těsto se při pečení rozpadalo, drobilo. Slovy by se to dalo dobře vyjádřit "dřív spálené než upečené" i když to vypadá divně. Nevím, jestli byla chyba v tvaru nebo v pečení, ale cukroví nezachránila ani citronová poleva. Ráda bych to příště napravila, protože je mi recept sympatický z toho důvodu, že nemám o vánocích moc ráda sladké pečivo a ráda sáhnu po něčem, co má málo cukru a hodně kakaa a není z toho člověk tak "přeslazený". Děkuji za jakoukoliv radu, snad bude přínosem i pro další "experimentátory" :o)

  • Catherine | 2. 12. 2005 10:24

    Trošku mi k tomu chybí fotka, ale myslím, že název mluví za vše. :-)

  • Kristyna Dvořáková | 25. 11. 2005 19:04

    Já je dělám taky a když se do nich přidá pár lžic kokosu, tak chutnají jako kupované KOKA sušenky. Mnam.

  • Alina | 20. 11. 2005 16:07

    Jeleno, je to nejjednodušší cukroví co znám, nemusíte nic vykrajovat nebo stříkat z pytlíku tak co byste považovala za jednodušší?

  • Airan Novakova | 20. 11. 2005 14:42

    Delam neco podobneho ze sadla a musim rict , ze jsou vyborne...jen to chce nechat ulezet:-)) Cim vic, tim lip:-))

  • Marcela Vrabcová | 20. 11. 2005 13:43

    No tak tu uz vam asi, mila Jeleno, zbyvaji jen babovicky na piskovisti... Jsou velmi jednoduche a treba budou chutnat lip.

  • Jelena Toskánová | 20. 11. 2005 10:37

    Toto cukrovi,je velce narocne a neni dobre....nashledanou Jelena Toskánová

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Kakao Polohrubá mouka Tuk Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Báječné špízy

Báječné špízy

Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín

Španělské „španělské ptáčky“…

Smažené šunkové rolky se sýrovou náplní

Smažené šunkové rolky se sýrovou…

Brokolicovo-bramborové placičky

Brokolicovo-bramborové placičky

Domácí snickers

Domácí snickers

Vajíčková pomazánka (DUKAN)

Vajíčková pomazánka (DUKAN)

Domácí jablečný závin (štrůdl)

Domácí jablečný závin (štrůdl)

Jednoduchá vločková polévka s kapustičkami

Jednoduchá vločková polévka s…

Kyšková buchta s třešněmi

Kyšková buchta s třešněmi

Doporučujeme

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

20 minut
Pizza Margherita

Pizza Margherita

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

30 minut
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.

Jihočeská kulajda podle časopisu F.O…

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

20 minut
Jahodový cheesecake do skleničky

Jahodový cheesecake do skleničky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

40 minut
Sněhová roláda

Sněhová roláda

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

Poslední sledované recepty

57
Špagety zapečené se sýrem
Špagety zapečené se sýrem
48
Těstovinový salát s kuřecím masem a česnekovým dresinkem
Těstovinový salát s…
47
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
40
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou chutnat i zapřisáhlým masožravcům
Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou…
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů, proč si je dát právě teď, plus skvělé recepty
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů,…
Smoothie na hubnutí? Vyberte si správně, a kila poletí dolů
Smoothie na hubnutí? Vyberte si správně, a kila…
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého favorita a přivítejte léto se sladkou noblesou
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého…
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré a bez kalorií!
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré…
AHA.cz Tajná večeře Douglase s Gottovou! Ochranka promluvila

Tajná večeře Douglase s Gottovou! Ochranka promluvila

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Farma Česko odhaluje soutěžící: Mary z Bachelora i finalistka drsné show Survivor!

Farma Česko odhaluje soutěžící: Mary z Bachelora i finalistka drsné show Survivor!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Vilém Čok oplakává basáka Páju (†46): Zachránil 5 životů, odhalila manželka

Vilém Čok oplakává basáka Páju (†46): Zachránil 5 životů, odhalila manželka

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy 7 jmen, jejichž nositelky patří mezi největší svůdnice. Tyto ženy působí na muže jako magnet!

7 jmen, jejichž nositelky patří mezi největší svůdnice. Tyto ženy působí na muže jako magnet!

  • Recepty.cz
  • Bradavice
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact