• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Božský mrkvový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Božský mrkvový koláč

autor: bigos
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 57
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Božský mrkvový koláč
Božský mrkvový koláč
Božský mrkvový koláč
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek nasekané ořechy Nebo 100 g
    • 340
      g mrkev Syrové strouhané (jeden hrnek může být najemno)
    • 280
      g hladká mouka
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 1,50
      lžička prášek do pečiva
    • 0,50
      lžička sůl
    • 1,50
      lžička skořice
    • 4
      vejce
    • 300
      g cukr krupice
    • 240
      ml rostlinný olej
    • 1
      lžička vanilkový extrakt
  • Na polevu:
    • 57
      g máslo
    • 227
      g pomazánkové máslo
    • 230
      g moučkový cukr
    • vanilka
    • citronová kůra Na dochucení

Postup přípravy receptu

1
Předehřejeme si troubu na 180 stupňů, formu vyložíme papírem na pečení. Ořechy na pánvi opečeme asi 8 min., nebo dokud lehce nezhnědnou a necháme vychladit. Oloupeme a nastrouháme mrkev. V jedné misce smícháme mouku, sodu, pečící prášek, mrkev, sůl a skořici. Do druhé misky dáme vejce (asi 1 min. prošlehat ručním šlehačem) přidáme cukr a šleháme do máslové barvy asi (3-4 min.), komu se barva nezdá může i déle, nic se nezkazí. Pak přidáme olej a lehce přimícháme, po chvilce přidáme vanilku. Tekutou směs přidáme do moučné směsi a zamícháme, nakonec přmícháme ořechy.
2
Těsto nalijeme do formy nebo na plech a pečeme mírně asi hodinu, špejlí zkoušíme jestli už je upečený.
3
Poleva: všechny ingredience smícháme dohromady, nalijeme na vychladlý moučník a necháme v ledničce zatuhnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Božský koláč

Božský koláč

Božský čokoládový dort

Božský čokoládový dort

Jogurtovo-mrkvový koláč s mákem

Jogurtovo-mrkvový koláč s mákem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hela | 25. 2. 2017 13:50

    Skvělý, všem to moc chutnalo, akorát jsem podruhé dala méně cukru...krásně mokrý, s ořechama to nemá chybu - zmizlo to velmi rychle - mňam, mňam... :-D

  • Rosseta
    Rosseta | 27. 11. 2016 14:40

    Je to vynikající koláč. :-) Přiměřeně vlhký i sladký, krásně voní a díky ořechům je co kousat (i když kvůli nim je taky značně rozpadací, je až nemožné ukrojit menší kousek bez rozdrobení). Na druhou stranu pomazánkovou polevu bych si klidně odpustila. Koláč je lepší bez ní.

  • Gita | 15. 7. 2016 15:51

    Určitě bude dobrý, jen bych se být autorem logicky zamyslela a zaokrouhlila ingredience. jistě by másla mohlo být 60 g, a pom.málsla 200g, neboť takové je balení...děkuji :-)

  • Lucieee.lucieee | 14. 7. 2016 18:59

    Vynikající :) Místo citronové kůry jsem to polevy vymačkala jeden menší citrón a je to skvělé ;)

  • linda klein | 7. 3. 2016 15:15

    Skutecne bozsky! Cukr jsem pouzila hnedy a dala ho trochu mene, stejne tak jsem ubrala i oleje. Do testa jsem pridala pul lzicky nastrouhaneho muskatoveho orisku, ctvrt lzicky mleteho zazvoru a mleteho hrebicku. Dale pak kuru z jednoho citronu a pomerance a trosku stavy. Na polevu jsem pouzila 400 g syru Philadelphia. Pekla jsem v dortove forme. Korpus jsem prokrojila, namazala polevou, prilozila horni dil dortu a pomazala povrch dortu i boky. Pred podavanim vzdy dozdobim nastrouhanou pomerancovou kurou. Dort je nadychany, lehoucky, skvele chuti, nejlepsi dva dny po ulezeni. Rozhodne stoji za vyzkouseni :-)

  • barbara.ax | 21. 1. 2016 08:39

    Vynikající :-)

  • cinie | 21. 7. 2014 08:06

    Tak s tímhle koláčem jsem fakt zabodovala.....byl opravdu vynikající a fakt doporučuji vyzkoušet. Přidala jsem rozinky, trochu citronky, 1 vanilkový cukr místo van. extraktu a ubrala jsem cukr na polovinu. Polevu jsem uděla citronovou a na vrch jsem postrouhala margotku......neskutečná dobrota.....MŇAM....díky za recept

  • Kateřina | 6. 4. 2014 10:42

    Milá MM, nevím, jak jste koláč pekla, ale suchý není ani náhodou, právě díky mrkvi a polevě vydrží velice dlouho šťavnatý a vláčný. Pro vás bych tedy fakt chtěla vařit a péct...nechcete se přihlásit do pořadu "Prostřeno" ? Tam by z vás asi všichni obdivem padali do mdlob.

  • MM | 25. 3. 2014 12:04

    Koláč je dobrý, ale trochu suchý. Chuťově obstojí, už jsem teda jedla i lepší, ale nebyl špatný. Cukru jsem samozřejmě dala méně.

  • Renata | 26. 9. 2013 19:44

    výborné, doporučuji. Jen jsem ubrala množství cukru. Polevu jsem zvolila citonovou. pekla jsem v kulaté formě a po vychladnutí jsem rozřízla a pomazala meruňkovou marmeládou....takže máme místo koláče skvělý dortík.... :-)

  • Zuza | 26. 10. 2012 13:48

    Už se nerozpadá - stačilo nechat vychladnout...:-) No jo no, je vidět, že nejsem zrovna pekařka. Koláč je skutečně výborný!!!

  • Zuza | 26. 10. 2012 12:36

    Poraďte mi, prosím - co jsem udělala špatně, že se mi koláč rozpadá? :-(

  • Klára K. | 1. 9. 2012 19:19

    Dovolila som si pridať fotku, dúfam, že autor nebude proti. Keď, tak nech dá vedieť a zmažem ju.

  • Darina Bálková | 1. 9. 2012 16:28

    Přidala jsem do těsta citronovou kůru a použila citronovou polevu. Výborný koláč, jen příště snížím množství cukru :-)

  • Broskev78 | 8. 8. 2011 21:11

    Pro Simču: je to neuvěřitelné, ale opravdu tavený sýr, ideální je třeba smetanové apetito. Důkladně rozetřít s máslem a cukrem, natřít na vychladlý koláč, nechat nejlépe přes noc uležet. Ta typická taveno-sýrová chuť se ztratí. Pak ještě posypat skořicí a pustit na to rodinu / přátele....poperou se i o drobečky. :-))

  • Simča S.
    Simča S. | 4. 8. 2011 12:54

    Pro broskev - fakt tavený sýr? zdají se mi dost slané, neumím si to představit.... Pro v.1962 - myslím, že bych máslo nechala jen změknout a pak vše utřela,.... máslo bych nerozpouštěla... ale nejsem autor...... Pro autora - prosím, jak jsi došel k těm množstvím? 57 g másla a 227 g pomazánkového másla? Přijdou mi dost zvláštní, navíc si myslím, že je u polevy fuk, zda dám 50 nebo 60 g másla.... Nebo to vzniklo překladem - převodem z jiných jednotek???? Díky za vysvětlení. Simča

  • v.1962 | 4. 8. 2011 09:54

    Znamená to, že suroviny na polevu se rozpustí?

  • broskev78 | 3. 8. 2011 21:17

    Používám trochu jiný postup při výrobě polevy: 150g taveného sýra (neochuceného), 150g másla, 100g cukru, jeden vanilkový cukr. Těsto jsem zatím dělala bez ořechů, koláč je výborný i tak, krásně měkký, chutná spíš jako dort.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Hladká mouka Jedlá soda Máslo Moučkový cukr Mrkev Nasekané ořechy Pomazánkové máslo Prášek do pečiva Rostlinný olej Skořice Sůl Vanilka Vanilkový extrakt Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Selské brambory

Selské brambory

Kotlety na paprice

Kotlety na paprice

Bábovka vídeňská

Bábovka vídeňská

Gyros s tzatziky

Gyros s tzatziky

Kávový zákusek - řezy

Kávový zákusek - řezy

Volarské tvarohové koláčky

Volarské tvarohové koláčky

Bezlepkový dort

Bezlepkový dort

Housky (DUKAN)

Housky (DUKAN)

Kynutá skořicová bábovka

Kynutá skořicová bábovka

Doporučujeme

30 minut
Kotlety s rajčaty a bramborami

Kotlety s rajčaty a bramborami

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

40
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
36
Zapečené špagety s mletým masem
Zapečené špagety s…
34
Kuřecí "Matteo" roládky
Kuřecí "Matteo" roládky
27
Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou
Veganské plněné papriky…
25
Houbové rizito (rýže) po našem
Houbové rizito (rýže) po…

Zajímavé články

Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
Vinobraní 2025: Tipy na akce na Moravě i v Čechách
Vinobraní 2025: Tipy na akce na Moravě i v Čechách
Znáte pide? Turecká pizza ve tvaru loďky je hitem pouličních bister
Znáte pide? Turecká pizza ve tvaru loďky je hitem…
Školní svačiny podle znamení zvěrokruhu: Beran ocení něco zajímavého, malého Štíra budete muset trochu obelstít
Školní svačiny podle znamení zvěrokruhu: Beran…
4 nejlepší snídaně plné bílkovin: Zasytí vás, nepřiberete po nich a ještě si pochutnáte
4 nejlepší snídaně plné bílkovin: Zasytí vás,…
AHA.cz Fanoušci bijí na poplach! Co se proboha stalo s Marešem?

Fanoušci bijí na poplach! Co se proboha stalo s Marešem?

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Z princezny Kate je téměř blondýnka! Připomeňte si, jak se měnil její ikonický účes v průběhu let

Z princezny Kate je téměř blondýnka! Připomeňte si, jak se měnil její ikonický účes v průběhu let

Ženy.cz Z pekla rovnou do ráje: druhý trimestr mi ukazuje krásy těhotenství

Z pekla rovnou do ráje: druhý trimestr mi ukazuje krásy těhotenství

Blesk.cz Setkání účastníků StarDance Tour 2025: Návrat Dykové a perfekcionista Mareš! Kostková se neubránila dojetí

Setkání účastníků StarDance Tour 2025: Návrat Dykové a perfekcionista Mareš! Kostková se neubránila dojetí

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Jména, která přitahují nehody a tragédie: Patří mezi ně i to vaše?

Jména, která přitahují nehody a tragédie: Patří mezi ně i to vaše?

Další doporučené recepty:

Božské košíčky nepečené
Božské košíčky nepečené
Božský čokoládový dort
Božský čokoládový dort
Božský koláč
Božský koláč
Brabantské dortíčky
Brabantské dortíčky
Bramboračka
Bramboračka
Bramboračka
Bramboračka
  • Recepty.cz
  • Božský mrkvový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact