• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bouillabaisse-rybí polévka
Napište svůj komentář k receptu

Bouillabaisse-rybí polévka

autor: martinahayek
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bouillabaisse-rybí polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na polévku
    • 3,10
      kg ryby různé odkrojky a kusy (např. treska, rozpušnice, štítník apod.) 2,5 kg + plátky z mníka a ryb, které
    • 1
      ks pórek
    • 1
      ks fenykl hlíza (sladký)
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      ks brambory rozvařená
    • 3
      ks rajčata dužnatá
    • 1
      ks feferonka čerstvá
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks snítka tymiánu
    • 1
      ks bobkový list
    • fenyklová semínka několik
    • šafrán trochu
  • Na Rouille
    • 2
      ks červené feferonky mladé, čerstvé
    • 4
      stroužek česnek
    • sůl
    • 1
      špetka šafrán mletý
    • 1
      ks brambory středně velká
    • 1
      žloutek
    • olivový olej trochu
    • 3
      lžíce rybí vývar (2-3)

Postup přípravy receptu

1
Nejprve očistíme ryby. Ty velké nakrájíme na menší kousky.
2
Očištěnou zeleninu nadrobno nakrájíme. Pak ji opečeme na rozehřátém oleji. Do směsi vmícháme rybí odkrojky a krátce podusíme.
3
Na řadu přichází bylinky a koření. Do polévky přidáme tolik studené vody, aby přísady včetně ryb byly zalité. Vše přivedeme k varu a vaříme asi 5 minut. Na povrchu se utvoří pěna, kterou sebereme, snížíme plamen a vaříme ještě asi hodinu.
4
Mezitím se dáme do přípravy ostré majonézy Rouille. Feferonky zbavíme semínek a najemno je nasekáme. V hmoždíři rozetřeme česnek, sůl a šafrán, poté přidáme i rozvařenou bramboru. Hmotu přendáme do mísy a za stálého tření postupně přidáváme žloutek, olej a rybí vývar – vznikne majonéza.
5
Rybí vývar procedíme přes síto.
6
Majonézu podáváme odděleně. Jako přílohou podáváme bagetu nebo tmavý chléb.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Štědrovečerní rybí polévka

Štědrovečerní rybí polévka

Rybí polévka

Rybí polévka

Krémová rybí polévka se šafránem

Krémová rybí polévka se šafránem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Zdravý oběd Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Červené feferonky Česnek Feferonka Fenykl Fenyklová semínka Olivový olej Pórek Rajčata Rybí vývar Ryby Šafrán Snítka tymiánu Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr s česnekem

Kapr s česnekem

Fazole z Vysočiny

Fazole z Vysočiny

Domácí šunka

Domácí šunka

Tatarský biftek z lososa

Tatarský biftek z lososa

Caprese

Caprese

Nebeská Máňa

Nebeská Máňa

Cheesecake s limetkami

Cheesecake s limetkami

Růžičková kapusta po indicku

Růžičková kapusta po indicku

Kapustové drny z pánve

Kapustové drny z pánve

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

198
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
141
Sushi sendvič Onigirazu
Sushi sendvič Onigirazu
74
Zeleninový salát s medvědím česnekem a vejci
Zeleninový salát s…
59
Chilli křídla v cibulovém sosu
Chilli křídla v…
46
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Zasnoubená Kamila Nývltová: Pochlubila se budoucí syrskou rodinou!

Zasnoubená Kamila Nývltová: Pochlubila se budoucí syrskou rodinou!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

  • Recepty.cz
  • Bouillabaisse-rybí polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact