• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Bosenský hrnec
Napište svůj komentář k receptu

Bosenský hrnec

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bosenský hrnec
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg telecí maso
    • 250
      g hovězí maso
    • 250
      g vepřové maso
    • 1
      kg zelí (Může být i kapusta)
    • 250
      g fazolové lusky
    • 250
      g brambory
    • 250
      g cibule
    • 250
      g rajčata
    • 250
      g paprika
    • 250
      g kořenová zelenina (Mrkev, celer)
    • česnek
    • zelená nať
    • sůl
    • pepř mletý
    • pálivá paprika
    • 2
      dl bílé víno
    • olej
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na větší kostky. Zeleninu, česnek i cibuli oloupeme. Zeleninu nakrájíme na větší kusy. Cibuli nekrájíme (případně maximálně čtvrtíme). Zelí nakrájíme také na větší kusy. Vše začneme vrstvit do hliněného [[http://www.kulina.cz/hrnce/|hrnce]]. Nejprve řadu zelí, pak hovězí maso, papriku, fazolové lusky, brambory (malé v celku, větší maximálně čtvrtíme), cibuli a stroužky česneku, rajčata nakrájená na kolečka, kořenovou zeleninu, vepřové maso a takto vrstvy opakujeme do spotřebování surovin. Končíme vrstvou rajčat a kořenové zeleniny, kterou pokryjeme zelenou naťí (petrželovou, celerovou, cibulovou...). Jednotlivé vrsty prosolujeme, pepříme a sypeme paprikou. Vše pak přelijeme olejem a zalijeme vínem a vodou. Přikryjeme poklicí a dáme do trouby péct. Až se vše začne vařit, snížíme teplotu tak, aby hrnec jen lehce probublával a pečeme minimálně 2 hodiny (podle velikosti a tvaru hrnce, počtu řad, "stáří masa", však vaření může trvat až 4 hodiny).
2
Na stůl dáváme hrnec, ve kterém jsme jídlo přípravovali a každý si nakládá sám. Podáváme s bílým chlebem. Do tohoto receptu lze v podstatě spotřebovat veškerou sezónní zeleninu (např. cukety, baklažán, řepu...). Receptů na bosenský hrnec existuje mnoho, v podstatě co rodina, to jiná obdoba receptu, tak snad ani české úpravy tohoto receptu nikoho neurazí. Mám vyzkoušeno, že toto jídlo je i velmi chutné, když se uvaří v hrnci na plotýnce. Necháme ho jen lehce probublávat, neotvíráme, nemícháme, maximálně pootočíme s hrncem.
3
Dobrou chuť, Pile.
4
Originální název: Bosanski lonac
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kapustový hrnec

Kapustový hrnec

Maqlubi - obrácený hrnec s lilkem a kuřecím masem

Maqlubi - obrácený hrnec s lilkem a…

Celerovo-kuřecí placky (parní hrnec)

Celerovo-kuřecí placky (parní hrnec)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Evangelina Ciprová | 4. 4. 2008 23:46

    Dělám pod soukromým názvem jugoslávské zelí. Ze zeleniny jsem vždy dávala jen tu kořenovou, ale tohle je zajímavá obměna, příště vyzkouším. Jen tedy pokud můžu říct, tak by mě ani nenapadlo tam lít olej - maso je tučné dost, a nezalévám to ani vodou, protože zelí pustí vody dost. S vínem jsem to nezkoušela, ale někdy ke konci dávám kysané zelí, což bude mít podobný účinek. Ale ty špagety, Anonyme, ty tomu na dobré chuti jistě nepřidají, byť je mám jinak ráda. Když si představím, jak se do toho rozvaří, fuj!.

  • Pilence | 9. 8. 2005 18:38

    pro VERU: patrim mezi line kucharky a tak pokud mam mensi brambory, ktere tam davam vcelku, tak zeleninu krajim v obdobnych rozmerech, spis jako spalicky ci velke kostky nez platky. Proto se take nerozvari a je do ceho kousnout. Hned jak hrnec zavari, tak je treba opravdu snizit teplotu trouby ci sporaku na minimum, ktere postacuje k lehkemu probublavani. Pile

  • Anonym | 6. 8. 2005 10:35

    Znám. Výborné jídlo. Přidáváme jako poslední vrstvu vodu - v té se uvaří nalámané špagety, bez míchání.

  • VERA | 5. 8. 2005 18:43

    No teda vůbec to nevypadá špatně,určitě vyzkouším.Mám ráda recepty do jednoho hrnce.Jsem zvědavá,jak vypadá zelenina po čtyřhodinovém varu,tu kořenovou zeleninu mám nastrouhat nebo na kolečka?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Hovězí Telecí
Maso Hovězí Telecí Vepřové Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Brambory Česnek Cibule Fazolové lusky Hovězí maso Kořenová zelenina Olej Pálivá paprika Paprika Pepř mletý Rajčata Sůl Telecí maso Vepřové maso Voda Zelená nať Zelí
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jemný ovocný dezert

Jemný ovocný dezert

Hlávkový míchaný salát s tuňákem

Hlávkový míchaný salát s tuňákem

Krtkův dort na plech

Krtkův dort na plech

pomazánka - z krůtího masa

pomazánka - z krůtího masa

Meruňkový perník

Meruňkový perník

Jednoduchý koláč s rebarborou a drobenkou

Jednoduchý koláč s rebarborou a…

Květák (brokolice) nejen v sýrovém bešamelu

Květák (brokolice) nejen v sýrovém…

Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)

Cereální hruškový / jablečný závin …

Makovec

Makovec

Doporučujeme

30 minut
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

60 minut
Vosí hnízda

Vosí hnízda

40 minut
Ořechy s krémem

Ořechy s krémem

45 minut
Kakaové išelky

Kakaové išelky

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

Poslední sledované recepty

60
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
24
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
13
Rajčatová polévka & sýrové minisendviče
Rajčatová polévka &…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři, které zasytí a zahřejí
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři,…
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v papilotě. Takhle vám bude chutnat i na Vánoce
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v…
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které chutnají jako marcipán: Upečte si ricciarelli!
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které…
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší…
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
AHA.cz Brzobohatý zůstal stát jako opařený: Rozsudek soudu mluví jasně

Brzobohatý zůstal stát jako opařený: Rozsudek soudu mluví jasně

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Blesk pro ženy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Ženy.cz Být single může být hard. 10 problémů, které si zadaní neuvědomují

Být single může být hard. 10 problémů, které si zadaní neuvědomují

Blesk.cz První Ranní show po pohřbu: Slzy a zmatky kvůli odstranění fotky Hezuckého

První Ranní show po pohřbu: Slzy a zmatky kvůli odstranění fotky Hezuckého

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

  • Recepty.cz
  • Bosenský hrnec
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact