• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Boršč pro labužníky r. 1878
Napište svůj komentář k receptu

Boršč pro labužníky r. 1878

autor: František Brusák
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Boršč pro labužníky r. 1878
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g hovězí maso
    • 500
      g vepřové maso
    • 2
      ks červená řepa Velká
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks petržel
    • 1
      ks celer
    • 3
      ks bobkový list 2-3
    • 15
      nové koření 10-15
    • 1
      pórek
    • citron
    • 300
      ml bílé víno 200-300 / Stolní
    • petrželka
    • kopr
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Hovězí i vepřové maso uvaříme s veškerou zeleninou a kořením. Červenou řepu omyjeme, oloupeme a vcelku upečeme v troubě. Měkkou řepu nakrájíme na nudličky, vložíme do teriny(polévkové mísy), přidáme šťávu z jednoho citronu, bílé víno, uvařené maso nakrájené na kostky, sekaný kopr a petrželku a zalijeme horkým scezeným masovým vývarem.
2
Podle chuti osolíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pohár pro labužníky

Pohár pro labužníky

Kotlety pro labužníky

Kotlety pro labužníky

iNDYho kuřecí specialita pro labužníky I.

iNDYho kuřecí specialita pro…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kateřina Novotná | 22. 4. 2011 13:25

    Zajímavý recept. Boršč jsem dlouhou dobu odmítala jíst. Až později jsem mu přišla na chuť. A ruské kuchyni vůbec. Zajímavou reportáž o vaření v rusku jsem našla tady: http://www.vseovareni.cz/magazin/ruska-kuchyne-ryby-zeli-polevky-vodka-kvas-i-kavia/

  • František Brusák | 15. 5. 2007 07:01

    V polévce kde se používá víno nelze použít smetanu a ani tenkrát nebyla zakysaná smetana a co se týká vína tak stolní víno je stále jen stolní není ani polosuché ani suché.Stolní víno je třeba mešní. Co se týká zelí tak to používají pouze na ukrajině.Jinak Boršč je bez zelí.Ať je to Moskevský,Kyjevský,Litevský a nebo Běloruský chladník jako studená polévka pro horké letní dny.

  • Eva | 10. 5. 2007 00:07

    Boršč bez zakysané smetany si nedokážu představit. Tak raději volím 21. století

  • Jozef T. | 9. 5. 2007 16:05

    Aj ked je mozné, ze v 19. st. sa nehovorilo otom, ci víno má byt suché, polosuché atd., domnievam sa, ze ak je tam citrón mohlo by byt víno polosladké az sladké. Predpokladám, ze autor recept vyskúsal a mohol by ho doplnit (upresnit). Dakujem.

  • Majka Rončáková | 9. 5. 2007 10:00

    Kde je zelí?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bobkový list Celer Červená řepa Cibule Citron Hovězí maso Kopr Nové koření Petržel Petrželka Pórek Sůl Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlá čína

Rychlá čína

Ovocné knedlíky ze spařeného těsta

Ovocné knedlíky ze spařeného těsta

Sýrová pomazánka s nivou

Sýrová pomazánka s nivou

Řezy s černým rybízem

Řezy s černým rybízem

Italská rybí polévka „caciucco“

Italská rybí polévka „caciucco“

Srnčí maso na smetaně

Srnčí maso na smetaně

Borůvkové muffiny - rumové

Borůvkové muffiny - rumové

Čokoládovo-ořechová vláčná bábovka / beránek

Čokoládovo-ořechová vláčná bábovka /…

Borůvkový koláč

Borůvkový koláč

Doporučujeme

40 minut
Zelňačka s bramborovou kaší

Zelňačka s bramborovou kaší

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Nepečené lotus kuličky

Nepečené lotus kuličky

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Bramborový salát

Bramborový salát

Poslední sledované recepty

92
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
43
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
20
Vaječný koňak
Vaječný koňak
17
Jablečňáky s perníkem podle Ládi Hrušky (knedlíky)
Jablečňáky s perníkem…
16
(nejen) Vepřová játra na cibuli a slanině
(nejen) Vepřová játra na…

Zajímavé články

Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav ovoce, které oživí klasiku
Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav…
Jak uplést vánočku? Není to nic těžkého. Naučte se to podle video návodu
Jak uplést vánočku? Není to nic těžkého. Naučte…
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka: Recept a 8 rad, díky kterým se vám určitě povede
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka:…
Rychlé nepečené cukroví na poslední chvíli: Udělejte sladký salámek, roládu nebo kuličky
Rychlé nepečené cukroví na poslední chvíli:…
Bramborový salát podle Pavla Berkyho: Rozbouchnuté brambory a domácí majonéza z něj dělají opravdový skvost
Bramborový salát podle Pavla Berkyho:…
AHA.cz Nečekané rozhodnutí Matušových: Bohuš balí kufry!

Nečekané rozhodnutí Matušových: Bohuš balí kufry!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Sylvie Grateau je skutečnou ikonou Emily in Paris: Inspiruje ženy 50+ i 60+! Čím okouzlila?

Sylvie Grateau je skutečnou ikonou Emily in Paris: Inspiruje ženy 50+ i 60+! Čím okouzlila?

Ženy.cz 3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

Blesk.cz Vánoce podle výstřední tchyně Šeredové: Kouzelný vánoční dům!

Vánoce podle výstřední tchyně Šeredové: Kouzelný vánoční dům!

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Vánoční smůla podle znamení zvěrokruhu: Koho čeká pořádný chaos?

Vánoční smůla podle znamení zvěrokruhu: Koho čeká pořádný chaos?

  • Recepty.cz
  • Boršč pro labužníky r. 1878
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact