• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Boršč pro labužníky r. 1878
Napište svůj komentář k receptu

Boršč pro labužníky r. 1878

autor: František Brusák
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Boršč pro labužníky r. 1878
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g hovězí maso
    • 500
      g vepřové maso
    • 2
      ks červená řepa Velká
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks petržel
    • 1
      ks celer
    • 3
      ks bobkový list 2-3
    • 15
      nové koření 10-15
    • 1
      pórek
    • citron
    • 300
      ml bílé víno 200-300 / Stolní
    • petrželka
    • kopr
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Hovězí i vepřové maso uvaříme s veškerou zeleninou a kořením. Červenou řepu omyjeme, oloupeme a vcelku upečeme v troubě. Měkkou řepu nakrájíme na nudličky, vložíme do teriny(polévkové mísy), přidáme šťávu z jednoho citronu, bílé víno, uvařené maso nakrájené na kostky, sekaný kopr a petrželku a zalijeme horkým scezeným masovým vývarem.
2
Podle chuti osolíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pohár pro labužníky

Pohár pro labužníky

Kotlety pro labužníky

Kotlety pro labužníky

iNDYho kuřecí specialita pro labužníky I.

iNDYho kuřecí specialita pro…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kateřina Novotná | 22. 4. 2011 13:25

    Zajímavý recept. Boršč jsem dlouhou dobu odmítala jíst. Až později jsem mu přišla na chuť. A ruské kuchyni vůbec. Zajímavou reportáž o vaření v rusku jsem našla tady: http://www.vseovareni.cz/magazin/ruska-kuchyne-ryby-zeli-polevky-vodka-kvas-i-kavia/

  • František Brusák | 15. 5. 2007 07:01

    V polévce kde se používá víno nelze použít smetanu a ani tenkrát nebyla zakysaná smetana a co se týká vína tak stolní víno je stále jen stolní není ani polosuché ani suché.Stolní víno je třeba mešní. Co se týká zelí tak to používají pouze na ukrajině.Jinak Boršč je bez zelí.Ať je to Moskevský,Kyjevský,Litevský a nebo Běloruský chladník jako studená polévka pro horké letní dny.

  • Eva | 10. 5. 2007 00:07

    Boršč bez zakysané smetany si nedokážu představit. Tak raději volím 21. století

  • Jozef T. | 9. 5. 2007 16:05

    Aj ked je mozné, ze v 19. st. sa nehovorilo otom, ci víno má byt suché, polosuché atd., domnievam sa, ze ak je tam citrón mohlo by byt víno polosladké az sladké. Predpokladám, ze autor recept vyskúsal a mohol by ho doplnit (upresnit). Dakujem.

  • Majka Rončáková | 9. 5. 2007 10:00

    Kde je zelí?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bobkový list Celer Červená řepa Cibule Citron Hovězí maso Kopr Nové koření Petržel Petrželka Pórek Sůl Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočková polévka s uzeným masem

Čočková polévka s uzeným masem

Nejjednodušší chleba

Nejjednodušší chleba

Tartiflette - pochoutka ze Savojska

Tartiflette - pochoutka ze Savojska

Králík pečený na bůčku s bramboráčky

Králík pečený na bůčku s bramboráčky

Koláč z podmáslí

Koláč z podmáslí

Salát s rukolou a olivami

Salát s rukolou a olivami

Jogurtové kuřecí (krůtí) řízky - zapékané

Jogurtové kuřecí (krůtí) řízky -…

Adámkova mini sekaná (nejen) se sýrem

Adámkova mini sekaná (nejen) se sýrem

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

Doporučujeme

20 minut
Rybí pomazánka bez kostí

Rybí pomazánka bez kostí

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

66
Řecké kuře v peřince
Řecké kuře v peřince
56
Kuřecí játra "ber nebo běž!"
Kuřecí játra "ber nebo…
28
Základní těsto na palačinky
Základní těsto na…
23
Čočka s vejcem a párkem
Čočka s vejcem a párkem
21
Fazolková polévka na kyselo
Fazolková polévka na…

Zajímavé články

Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich uleví
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich…
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept, díky kterému budete v pohodě i během ponurých dnů
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept,…
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
Teplé saláty: Dokonalá porce vitaminů a chutí, která vás zasytí a potěší v chladných dnech
Teplé saláty: Dokonalá porce vitaminů a chutí,…
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká iluze, kterou můžete klidně i zapálit
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká…
AHA.cz Magda Vášaryová: Ty p*čo hnusná stará! Táhni už na hřbitov

Magda Vášaryová: Ty p*čo hnusná stará! Táhni už na hřbitov

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Jediný doplněk, který letos v zimě potřebujete! Jak jej nosit, aby váš outfit působil stylově?

Jediný doplněk, který letos v zimě potřebujete! Jak jej nosit, aby váš outfit působil stylově?

Ženy.cz Mýtus jménem kardio. Proč vám hodiny běhání brání v hubnutí?

Mýtus jménem kardio. Proč vám hodiny běhání brání v hubnutí?

Blesk.cz Vyčerpaná Písařovicová po konci ve Zrádcích: Krutá slova od Brzobohatého!

Vyčerpaná Písařovicová po konci ve Zrádcích: Krutá slova od Brzobohatého!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy 7 tarotových karet, které předpovídají peníze a bohatství. Tyhle si chcete vytáhnout!

7 tarotových karet, které předpovídají peníze a bohatství. Tyhle si chcete vytáhnout!

  • Recepty.cz
  • Boršč pro labužníky r. 1878
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact