• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Boršč pro labužníky r. 1878
Napište svůj komentář k receptu

Boršč pro labužníky r. 1878

autor: František Brusák
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Boršč pro labužníky r. 1878
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g hovězí maso
    • 500
      g vepřové maso
    • 2
      ks červená řepa Velká
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks petržel
    • 1
      ks celer
    • 3
      ks bobkový list 2-3
    • 15
      nové koření 10-15
    • 1
      pórek
    • citron
    • 300
      ml bílé víno 200-300 / Stolní
    • petrželka
    • kopr
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Hovězí i vepřové maso uvaříme s veškerou zeleninou a kořením. Červenou řepu omyjeme, oloupeme a vcelku upečeme v troubě. Měkkou řepu nakrájíme na nudličky, vložíme do teriny(polévkové mísy), přidáme šťávu z jednoho citronu, bílé víno, uvařené maso nakrájené na kostky, sekaný kopr a petrželku a zalijeme horkým scezeným masovým vývarem.
2
Podle chuti osolíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pohár pro labužníky

Pohár pro labužníky

Kotlety pro labužníky

Kotlety pro labužníky

iNDYho kuřecí specialita pro labužníky I.

iNDYho kuřecí specialita pro…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kateřina Novotná | 22. 4. 2011 13:25

    Zajímavý recept. Boršč jsem dlouhou dobu odmítala jíst. Až později jsem mu přišla na chuť. A ruské kuchyni vůbec. Zajímavou reportáž o vaření v rusku jsem našla tady: http://www.vseovareni.cz/magazin/ruska-kuchyne-ryby-zeli-polevky-vodka-kvas-i-kavia/

  • František Brusák | 15. 5. 2007 07:01

    V polévce kde se používá víno nelze použít smetanu a ani tenkrát nebyla zakysaná smetana a co se týká vína tak stolní víno je stále jen stolní není ani polosuché ani suché.Stolní víno je třeba mešní. Co se týká zelí tak to používají pouze na ukrajině.Jinak Boršč je bez zelí.Ať je to Moskevský,Kyjevský,Litevský a nebo Běloruský chladník jako studená polévka pro horké letní dny.

  • Eva | 10. 5. 2007 00:07

    Boršč bez zakysané smetany si nedokážu představit. Tak raději volím 21. století

  • Jozef T. | 9. 5. 2007 16:05

    Aj ked je mozné, ze v 19. st. sa nehovorilo otom, ci víno má byt suché, polosuché atd., domnievam sa, ze ak je tam citrón mohlo by byt víno polosladké az sladké. Predpokladám, ze autor recept vyskúsal a mohol by ho doplnit (upresnit). Dakujem.

  • Majka Rončáková | 9. 5. 2007 10:00

    Kde je zelí?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bobkový list Celer Červená řepa Cibule Citron Hovězí maso Kopr Nové koření Petržel Petrželka Pórek Sůl Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová pizza s dvojím sýrem

Bramborová pizza s dvojím sýrem

Boubínské bramboráčky

Boubínské bramboráčky

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Pražský koláč

Pražský koláč

Mrkvová bezlepková buchta

Mrkvová bezlepková buchta

Bramborový bochánek (mazanec)

Bramborový bochánek (mazanec)

Zeleninový salát s balkánským sýrem

Zeleninový salát s balkánským sýrem

Karbanátky s cuketou

Karbanátky s cuketou

Vinná klobása v bramboráku

Vinná klobása v bramboráku

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

64
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
62
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
60
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
45
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony…
34
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty

Zajímavé články

Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
AHA.cz Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Hvězdy Milla Jovovich, Lady Gaga a další: Oblékají módu české značky

Hvězdy Milla Jovovich, Lady Gaga a další: Oblékají módu české značky

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

  • Recepty.cz
  • Boršč pro labužníky r. 1878
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact